Af Steffen MøllergaardV4-forslag

4 Hocus Pokus

3 Bailey Bakkely

1-8-6-5-4

11-6-5-14-15-13-4-7-2-3-12-9-8-1-10 (alle)

Pris: 150 kr. (75 rækker)


Jeg prøver, at løse dagens V4 spil med to blanke, som er Hocus Pocus og Bailey Bakkely. Så er der er et stayerløb, hvor der blev plads til 5 heste, og så lukker jeg den sidste afdeling i håb om, at overraskelsen sker i dette løb. Det er et elitehandicap med 15 heste, og det er virkeligt et svært tippet løb.

Hvis man ikke selv stoler nok på Bailey Bakkely, så kan man evt tage en/to heste af tredje afdeling, og tage nogle stykker fra i sidste afdeling. Men man også selv sætte flere heste på i anden afdeling, som så koster 150 kroner pr stk., hvis man ellers spiller forslaget som det er her.LD-forslag

1-8

11-6-5

Pris: 120 kroner (6 kombinationer x 20 kr.).V4-1 / 1. løb

I første afdeling af V4 undgår Rene Kjær ikke at blive tårnhøj favorit. Er ikke i tvivl om sejren, hvis Hocus Pokus kan præstere som i første DK start i Skive. Copy Design og Countess P D ligner de værste modbud til favoritten. Og lader Dandit sine galopsko blive hjemme i stalden?


Chancevurdering:

A-chancer: 4 B-chancer: 1-5-3-2 C-chancer: 8-7-6


4 Hocus Pocus. Stald Rita´s Hocus Pocus vandt let sin første start i Skive på en god tid 16,5 efter hurtigt at have taget spidsen fra spor 7. Slog bla. så gode heste som No Soup For You og Diablo Bork. Det mindede mest om et træningsarbejde, hvor der aldrig var tvivl om sejren. Forventer den vinder dette løb efter samme recept igen. Spids og slut. Min klare blanke i V4 spillet. Og jeg forventer, at det bliver en 70-75 procenter i V4 spillet.

1 Copy Design. Kom tilbage i december måned til væddeløbene efter 6 måneders pause. Det har givet to sejre og en andenplads. Første sejr var efter spids hele vejen rundt til en sikker sejr i et amatørløb. Derefter vandt Copy Design en kneben sejr efter et løb udvendigt på den førende Art Detective en stor del af løbet. California Bond og Anders And kom ret tæt på, men en klart godkendt præstation. I sin sidste start blev den slået af Mescal kort efter et løb i spids. Er rimelig hurtig fra start, og kan måske ramme ryggen på Hocus Pocus, og derfra kan blive trukket med frem til en topplacering. Kusken Bjarke Haagensen vandt sidste 10 sejre i 53 starter, og blev den mest vindende amatørkusk på Lunden.

5 Countess P D. Har startet tre gange for træner Christian Lindhardt. Første start endte den i tredje/fjerde par indvendigt. Kom ud på bagerste langside, og via 4 spor rundt sidste sving gik den frem til en andenplads bag DiCaprio. I starten efter gik den forbi Captain Photo på målstregen selvom den skulle give 20 meters tillæg til denne. Captain Photo slog derefter i næste start heste, som havde vundet langt flere penge end denne. Countess P D startede i tirsdags på Jägersro, hvor den efter en rolig indledning endte i tredje par udvendigt, og forsøgte at holde ryggen på vinderen af løbet Harry River på bagerste langside, men holdt mest farten i opløbet til en tredjeplads cirka 10 meter efter Harry River og Cyklist. Sidder den tætte start ikke for meget i Countess P D, så skal det være en stor triochance dette her løb.

3 Dandit. To fine sejre over først Don Cash efter indvendigt løb og en stærk afslutning, og derefter i næste løb over Dazzle Nock efter et udvendigt løb på den førende. Dog var stilen på Dandit ikke god, og var tæt på galop flere gange, men Axel Jacobsen fik den reddet flot. De næste tre starter er endt med galop på tre forskellige tidspunkter i sine løb. Første start på vej i angreb med 300 meter til tilbage. Den næste start endte i startgalop, og sidst på Jägersro førte den løbet i et flot tempo de første 1000 meter 14,9, men kort efter endte det med galop. Kapaciteten er høj på Dandit, og har træneren fundet løsningen på Dandit, så er den farlig for spillerne her, men risikoen for galop er stor, og Dandit er en typisk outsider som uden fejl ender helt fremme.

2 Diadem. Er en hest som træneren holder højt, og har store forventninger til. Forrige start var træner ret optimistisk med inden løbet, men det endte desværre med galop ind i første sving. I sidste start lå den i 3 par indvendigt, og sad ”bomfast” og det endte med en mindre placering. Gik i mål med alle kræfter sparet. Vurdere den som en ok pladschance, og højst en lille vinderchance. Skal kun med på de større V4 kuponer, hvis man spekulere i et favoritsvigt fra Hocus Pokus.

8 Only Teardrops. Løber gode tider, men mangler lige det sidste for at afgøre dens løb, og løber mest med. Fra et svært spor 8 skal den være glad for en 3-5 plads i dette felt trods Birger Jørgensen som kusk.

7 Bacardi Elmely. Har ikke vist det store længe. Langsom fra start, og ender sikkert bagerst i feltet. Ikke noget for spillerne.

6 Weather Radar. Kommer uden form fra Sverige, og kusken My I Andersson har i 72 starter en andenplads og fire tredjepladser bag sig siden 2014. Skal være glad for en mindre præmie.V4-2 / 2. løb


Chancevurdering:

A-chancer: 3 B-chancer: 8-2-9-4-1 C-chancer: 5-7-6


Dagens andet løb er et sprinterløb uden de store vinderheste. Mit vindertip går til Bailey Bakkely, som er lynhurtig fra start, og jeg forventer den fører fra start til mål. Derfor vælger jeg også Bailey Bakkely som dagens anden blanke på mit V4 forslag. Selvfølgelig er Hocus Pocus et langt mere sikkert emne som V4 blank, men løbet den gik den 23. december sidder stadigvæk ”printet fast på nethinden”. Von Gladiator fik desværre for den anden række bag startbilen. Havde den været med i første række havde jeg også kommet den på mit V4 forslag.

3 Bailey Bakkely. Som skrevet i indledningen synes jeg Bailey Bakkely gik et sandt topløb i forrige start. Lynhurtig fra start fra sit inderspor, og derefter fik den stenhårdt tryk af V I P Holmsminde i flere omgange, og holdt farten imponerende godt i opløbet, og var kun knebent slået af Borntowin og Awesome Girl Bank, som begge havde fået gode rygløb. Sidste start på Jägersro fra et svært spor 12 endte den i fjedre par indvendigt. Kom ud i andet spor på sidste langside. Den hentede ikke så mange meter i opløbet, men det var også i en hel anden konkurrence end i dag. Mødte bla andet de dansktrænede heste Bazire Trøjborg, Cannon Flame, Strong Case, og de svenske heste Digital Data og vinderen Franklin Face. Sådanne heste er ikke med i dette felt, så derfor blanker jeg den på mit V4 forslag.

8 Von Gladiator. Tabte lodtrækningen da det endte med anden række bag startbilen. Den kan sagtens gå bagfra, men den vokser bare et par klasser i spids. Var en fin anden bag Victory Island den 9. december, hvor den sad i ryg på denne næsten hele vejen rundt. Derefter var den med i et andet sprinterløb, hvor Von Gladiator endte i tredje par indvendigt, og sad ”bomfast” ind på opløbet og endte sjette i mål. Dog ikke langt fra de forreste heste i mål. Von Gladiator viste alt vel med formen, og skal være en stor pladschance i dette felt, men fra anden række tror jeg ikke den vinder løbet.

2 Temptation Garbo. For tre starter siden førte den et amatørløb over sprint næsten hele vejen. Christian Nissen lavede i mine øjne en af hans sjældne ”kørefejl”, da han trak fra rundt sidste sving og ind på opløbet. Det gav hullet på bestilling til Travis, som kort før målstregen gik forbi til sejr. Men Temptation Garbo er lynhurtig fra start, og vil enten sidde i spids eller i ryg bag Bailey Bakkely. Har derefter haft to starter i Sverige uden at tjene nogle penge, men i starten på Åby d. 3. januar hang den på en træt hest, som havde siddet i ”dødens spor”, og Temptation Garbo blev skovlet ned som sidste hest, og i sin sidste start på Jägersro endte den i tredje par indvendigt, og sad fast med alle kræfter sparet. Så de to lidt negative resultater i resultatrækken snyder lidt. Skal være en stor pladschance i dette felt.

9 Aurore D'Inverne. Svensk hest, som kommer uden de store resultater. Har ikke startet siden 26 november, hvor det endte med startgalop. Kom fint tilbage i løbet, men var selvfølgelig træt til sidst. Før denne start har den været slettet i to starter. Formen er sandsynligvis ikke på top, og er løbets store spørgsmålstegn. Men Wilhelm Paal kommer vel ikke til Charlottenlund Travbane med kun Aurore D'Inverne, hvis han ikke tror på denne?

4 Galya Fortuna. Er lige handlet til Bornholm i tirsdags, så træneren John Gommans har ikke haft den ret længe. Trods mange trioplaceringer har den ikke tjent ret mange penge. Så det har ikke været i hård konkurrence Galya Fortuna har løbet i Tyskland/Holland. Mindre triochance i mine øjne trods den får god hjælp af Birger Jørgensen som kusk.

1 In The Air Tonight. Endnu en svensk hest, som ikke viser de store resultater. Forrige start endte i startgalop, og fint tilbage i løbet til en sjette plads, men det var også et rodet løb med mange galopperende heste. I sidste start på Jägersro sad den i fjedre par udvendigt og angreb med 500 meter tilbage Farten dødede med det samme, og endte langt efter vinderen i mål. Viste ikke noget i sin sidste start, der gør den aktuel for vinderspillerne i dette løb. Spor 1 på autosprint på Lunden er også svært. Ret let bliver man skovlet ned som en af de sidste heste i feltet. Og derfra bliver det svært at nå frem til en trioplacering.

5 Guts For Glory. Er en fin hest, som har haft en pause siden Nykøbing Falster banen havde sæsonafslutning i november måned. Skal sikkert have løb i kroppen inden sæsonen begynder igen på Falster. Dygtig ung kusk i Anders Rygaard Jensen, men en placering er det maksimale i mine øje. Gik et 1:22-rutineløb sidste lørdag på Nykøbing Falster på 23,6 /2140 meter snorestart.

7 Vicki Lund. Lidt det samme som Guts For Glory så skal Vicki Lund have løb i kroppen inden sæsonen starter igen på Falster. Her ligner det et løb i tredje/fjedre par indvendigt og skal være glad for en præmie.

6 Fritz Attack. Leder efter formen. Førte sit løb sidst i topfart, men var træt med 500 meter tilbage. Ikke noget for spillerne.V4-3 / 3. løb / LD1


Chancevurdering:

A-chancer:1-8-6-5 B-chancer: 4-3 C-chancer: 2-7


Spændende løb over 2500 meter fra tre startvolter, hvor jeg ser fire gode vinderchancer, og hvor jeg sikkert overraskende for mange ser den største vinderchance i løbet til Vanneau Wib, da den har 40 meters forspring til Rocky Egedal og Amazing Dynamite, og 20 meters forspring til Global Strategy. Kan Vanneau Wib føre løbet hele vejen rundt? Lognshot i denne afdeling er Teodor er farlig at undvære på sin V4 kupon.

1 Vanneau Wib. Herlig stærk hest, som kan gå fra alle positioner undervejs og distancer. For tre starter siden vandt den efter spids, hvor den henviste Mellis Akema til andenpladsen, og starten på sprint efter sad den udvendigt på Livi Love, og var meget knebent slået efter et godt løb. I sidste start sad den lukket inde de meste af løbet, og sad som sidste hest ind på opløbet, og da hullet endelig kom den i ”raketfart” til en tredjeplads bag overraskelsen Ambra Godiva og Rally Sven. Viste alt vel med formen. Dynamite Hornline førte løbet undervejs i langsomt tempo. Prikker René Jonassen starten perfekt, og holder han tempoet jævnt højt, så skal de bagerste heste fra toptillæg virkeligt skynde sig for at gå forbi Vanneau Wib. Og det kan sagtens ende med at de bageste heste lurepasser på hinanden nede i feltet, da de gerne vil slippe for at lave det grove arbejde selv, og så kan Vanneau Wib være på vej i mål. René Jonassen ser mest Vanneau Vib som en pladschance, men jeg holder fast i, at jeg ser den med størst vinderchance i dette løb fra en perfekt udgangsposition.

8 Amazing Dynamite. Er helt klart klassehesten i feltet. Har nu gjort fem starter for Team Steen Juul efter skiftet fra Ken Ecce. Der har været lidt blandet resultater. Første gang gik det helt perfekt, hvor den trods 20 meters tillæg slog Giggs Boko. Derefter var den lidt tam i et stayerløb på Jägersro, hvor den ikke viste samme takter som starten før i Århus. Så startede den derefter i et sprinterløb på Jägersro, hvor den virkeligt viste klassen. Sad bagerst i feltet fra starten. Men med en omgang til mål gik den via 3 spor op udvendigt på den førende Rajah Press, og ind på opløbet havde den knækket Rajah Press, og den kæmpede det bedste den havde lært, og var kun knebent slået af favoritten Speedy Foxy Vicane. Derefter startede den på V75 dagen i Århus, men fra ”dødens spor” var den tidligt slået. Candy La Marc vandt løbet. I sin sidste start var den med i et stayerløb på Jägersro, hvor den sad som sidste hest forsøgte angreb ind på opløbet, men Amazing Dynamite holdt mest bare farten. Amazing Dynamite skal selvfølgelig være en topchance i dette felt, men den risikere at skulle gøre alt det grove arbejde selv den sidste omgang i dette lille felt, som sikkert undervejs ligger på en linje.

6 Rocky Egedal. Er blevet 11 år, men kan stadigvæk være med i hurtigklassen, og ynder den dagens distance på 2500 meter, hvor den kan gå en god sidste omgang. Kan ende helt fremme og slås om sejren i dette løb. Ikke mindst hvis kan sidde i ryg på Amazing Dynamite den sidste omgang til mål. I sin sidste start sad den i andet par udvendigt på ind på opløbet, og gik forbi den førende Repay Merci, men Rocky P H kom med en god slutspeed, og Rocky Egedal måtte nøjes med andenpladsen. Men godkendt præstation, og viste alt vel med formen.

5 Global Strategy. Har gjort 3 starter for træner Christian Lindhardt siden skiftet fra Nikolaj Andersen. De to første var i Taroks Mindeløb, hvor den i første start endte femte efter et roligt løb bagerst i feltet, og hvor den kun brugte kræfter de sidste 300-400 meter, men den afsluttede stærkt. 1.5 time var der anden afdeling af Taroks mindeløb, hvor den havde et bedre spor 2. Sad i 3 par udvendigt, og på de sidste 500 meter tog den let en så god hest som Cash Walley ned. I sidste start på Kalmar tog Peter Ingves tog en rolig start med Global Strategy, og sad sidst det første stykke vej. Med en omgang tilbage stødte Peter Ingves fra køen, og fik et par konkurrenter ud foran i tredje spor. På sidste langside kom Global Strategy behændigt ned i tredje par udvendigt og fik et lille hvil. I opløbssvinget blev den på ny sendt i angreb, og det lignede en top-3 placering, da hesten desværre løb på en galop. Global Strategy skal man have med på sin V4 kupon uden tvivl. Træneren melder også hesten i topform.

4 Teodor. Fik jeg desværre ikke med på mit V5 forslag, da jeg lavede analysen til løbene til søndag d. 16. december. Taroks Mindeløb blev også kørt til dens fordel med en frisk Aqua De Vie spids, som satte et godt tempo undervejs, og da hullet kom ind på opløbet, gik den frem til en flot sejr. 1.5 time senere var den anden til Global Strategy efter et løb i andet par udvendigt. I forrige start var den træt med 500 meter tilbage efter et hårdt løb udvendigt på den førende. I sidste løb hvor Den Of Warlock vandt sad den helt fast indvendigt. Ser den som en mindre vinderchance, og en god triochance, hvis den igen får løbet serveret for sig. Skal med på de større V4 kuponer, og med to blanke fik jeg plads til den også på mit V4 forslag.

3 Atletico. Leverer dejligt stabile præstationer, og en hest man altid skal have med i sine overvejelser uanset distance og modstanden i dens klasse. Tror ikke den vinder dette løb, men spil ingen trioboner uden Atletico. Var ude i et lignede løb i december over samme distance, hvor den efter et indvendigt løb gik frem til en andenplads bag Walkman June. Konkurrencen er hårdere i dag, men derfor kan den sagtens løbe med i trioen.

2 Betsy. Viser ikke noget, som gør den aktuel for spillerne i dette løb. Håber sandsynligvis ryggen på Vanneau Wib, og en præmie er det maksimale.

7 Pilevallas Krabat. Har startet mest i Monté på det sidste. Leder efter formen, og er ikke noget for spillerne her i dette løb.V4-4 / 4. løb / LD2


Chancevurdering:

A-chancer: 11-6-5-14-15-13 B-chancer: 4-7-2-3-12 C-chancer: 9-8-1-10


Elitehandicap 1:18 over normaldistancen fra fire startvolter. Og det er virkeligt et svært tippet løb. I Elitehandicaps må der deltage professionelle trænere, og hvis man kigger resultaterne igennem på denne slags løb, så det langt de fleste gange de professionelle trænere og de bedste amatørkuske, som vinder disse løb. Men hvis man bruger denne rettesnor i dette løb, så skal man alligevel have de fleste heste på i dette her løb, så derfor vælger jeg at lukke denne her afdeling.

11 Leave´m All Behind. Den bliver mit vindertip i dette her løb. Løber altid godt med i sine løb, når den løber i sin egen klasse, og får god hjælp af Birger Jørgensen. Synes ikke 40 meters tillæg er en umulig opgave til Leave´m All Behind. Vil lynhurtigt efter starten være forbi 20 meters tillægsvoltens Ursus Hoff og Jetmoon Heart, og derefter skal den højest forbi 8 heste. Så skal den fra den position i måske tredje/fjerde par udvendigt være en topchance.

6 Sir Independent og 5 Armbros Devil virker i bedst form fra spidsvolten, men har ikke trukket de bedste spor i volten. Men de kan alligevel ret hurtigt side med helt fremme undervejs. 6 Sir Independent var klart godkendt bag Bongo Star i forrige start efter spids det meste af løbet.

14 Pommeau Simoni, 15 Palermo Tårs, og 13 Speedy Sus er ret hårdt inde i dette her løb, og det bliver en svær opgave fra 60 meters tillæg, at nå helt frem til sejr. Pommeau Simoni virker i klart bedst form fra toptillægsvolten.

4 Right Or Wrong, 7 Pure Poison, 2 A Flying Drummer, 3 Senorita Edel og 12 Remus Tiki ser jeg som ”B-Chancer”. Remus Tiki gik fint bag Pommeau Simoni til en tredjeplads i sidste start, og virker i bedst form af disse heste, men har modsat de andre ”B-chancer” 20 meters ekstra tillæg.

Som de mindste vinderchancer i løbet ser jeg 9 Ursus Hoff, 8 Quidni, 1 Power Blue Moon og 10 Jetmoon Heart. Men når man alligevel har 11 ud 15 heste med en reel vinderchance, så er det småpenge man sparer på ikke at tage de sidste fire heste på sin V4 kupon.