Af Claus JunckerV4-forslag

9 No Soup For You

8-7-2-6-1

5-2-11-8-4-1

2-6-1-3

Pris: 240 kr.LD-forslag

5-2

2-6-1

6 kombinationer, spilles for 20 kr. pr. komb.

Pris: 120 kr.V4-1, 1. løb


Selvom No Soup For You måske ikke er 100% til at stole på, er den som feltets klart bedste hest mit bedste bud på en blank i en svær V4-omgang. Belis og Caid De La Cote er dem man i første omgang skal have på, hvis man ønsker at gardere.


Chancevurdering:

A-chancer: 9 B-chancer: 6-4-1-5-8-2-3 C-chancer: 7


9 No Soup For You
er en brølstærk type, der karrieren igennem har haft let til galop. De sidste par starter har spændsten været lagt bedre og så har No Soup For You pludselig set stabil ud. Efter at have vundet en usvigelig sikker sejr efter føring næsten hele vejen rundt forrige gang, måtte den senest se sig slået med et par længder af en spidskørt Hocus Pocus. Med tanke på at No Soup For You sad i tredje spor rundt første sving og siden blev forceret frem til dødens, var den dog virkelig stor i nederlaget. Ifølge Knud Mønster løb den tilmed med lidt infektion i kroppen, og det fortæller alt om dens store kapacitet. Har gæstet Billund Trav to gange tidligere. Tilbage i april løb den på en galop i første sving, mens den var fejlfri i et prøveløb i starten af december. Knud Mønster ser sporet i anden række som en fordel, og i fejlfri udgave løber No Soup For You normalt disse konkurrenter over ende. Bliver formentlig taget roligt fra start for at blive kørt fremad så snart feltet har sat sig.

6 Belis indeholder masser af fart, men til gengæld har træner Flemming Jensen ikke været helt tilfreds med udholdenheden. Forrige gang var den stort slået efter et løb i spids, men den senest afsluttede forrygende til let sejr efter et rygløb i tredje par udvendigt. Ceania Diamond var efter et løb i andet par udvendigt slået med ca. 3½ længde og en i dødens liggende Daniella med 4 længder. At vindertiden blot var 1.19,7 skal man ikke lægge det store i, da banen var meget tung. Er hurtig fra start, men mon ikke Flemming Jensen med tanke på præstationen senest igen søger et rygløb. Kapacitetsmæssigt matcher den ikke No Soup for You, men farten og formen rækker til at være en chance umiddelbart efter.

4 Caid De La Cote er som type noget anstrengt i travet, men har såvel styrke som kapacitet. Var trods 9½ mdrs. løbspause hårdt spillet senest mod heste som D J O’kay og Chloe. Galoperede i andet sving og tabte mange meter, men viste fin fart de sidste 500 meter. Var trods vanskelige baneforhold stilmæssigt forbedret og den vil givet få en del spil på sig i totoen. En typisk outsider.

1 Desert Fox viste styrke for tre starter siden, hvor den trods et løb i dødens på sejrshesten Date Night holdt flot ved til andenplads (slået med 4 længder). Gangen efter var den på en umulig opgave med spor 12 på sprint mod gode heste. Blev kørt defensivt og efter et løb som sidste hest i inderbanen kom den i mål med kræfter i behold. Senest galoperede den fra start og tabte 30-40 meter på den konto. Gik siden en flot ophentning og sluttede godt af i opløbet. Var kun slået med 1 længde af en spidskørt Belis. Udover galoppen var det eneste negative at sætte på den præstation, at den ikke virkede 100% rytmisk i svingene. Er ikke specielt hurtigt ude og fra spor 1 kan Desert Fox kommer til at sidde et stykke tilbage i inderbanen.

5 Master of Disaster har gået flere gode præstationer for Rene Kjær, der dygtigt får den til at holde sammen på travet i slutfasen. Senest var den dog helt under isen efter at have åbnet lynhurtigt for med det samme at slippe spidsen, men jeg mistænker at den pullede kræfterne væk. Kapaciteten er bedre end resultatrækken indikerer.

8 Cajamar er ubesejret i to starter i Billund, men sejrene daterer sig tilbage til sensommeren, hvor formen var helt anderledes fin end nu. Efter en række galopper var den endelig fejlfri senest, men til gengæld helt uden bid. Kun et par galoperende heste gav Cajamar en på papiret godkendt tredjeplads efter et defensivt oplæg. Har nu fået et løb i kroppen, men selv på den yndlingsbane er det svært at tro helhjertet på den.

2 Notorious Flax og 3 Gonato Fortuna er begge ekstremt starthurtige, men ingen af dem viste form, inden de i midten af december gik på ferie. Selv om de i glimt har vist kapacitet, forventer jeg ikke de er noget for vinderspillerne.V4-2, 2. løb


Armani S og Torpedo W F er feltets bedste heste, men svære startspor taler for bredere gardering.


Chancevurdering:

A-chancer: 8-7-2 B-chancer: 6-1-5-3 C-chancer: 4-9


8 Armani S
er en rigtig mellemdistancehest, som er lidt svingende i sine præstationer og måske ikke altid til at stole 100% på. For tre starter siden synes jeg den var svag i amatørløb, mens den gangen efter hang ok på bag Aros Line (slået med 2 længder) efter at have tilbragt de mellemste 800 meter i dødens. Ved den lejlighed blev der kørt rigtigt stærkt til slut, hvilket ikke passer en hest, der ynder jævnt tempo hele vejen. Senest gjorde den en rigtig god figur mod hurtigklassen. Fik i tredje par indvendigt sin ønskede 1.13-fart den første kilometer, og så holdt den farten rigtigt fint. Slået med 3½ længde af en stærkt afsluttende Repay Merci. Tilhører ikke feltets hurtigste startere og vil formentlig blive kørt med fra start for at forsøge at finde en god position ikke alt for langt tilbage i feltet. Man skal dog bemærke, at Bent Svendsen for første gang sidder bag Armani S. Han finder ofte en skjult starthurtighed i hestene. Er fra det yderste spor formentlig lidt afhængig af løbsafviklingen, men sammen med Torpedo W F er den feltets mest kapacitetsfulde hest.

7 Torpedo W F er en højkapabel hest, som nu har nu to løb i kroppen efter en 6 mdrs. pause. I comebackløbet blev den sat af i tredje spor de første 600 meter inden den kom frem i dødens. I en noget tung bane blev det for hårdt et oplæg for Torpedo W F, der var meget træt og stoppede helt op de sidste 150 meter. Var klart bedre senest, hvor den blev taget helt roligt fra start og kom til at sidde som sidst i det blot syv heste store felt. Løb et lille hul op på bagerste langside og sad så i andet par udvendigt med 500 meter igen, hvorfra den leverede en ok afslutning. Skal være gået yderligere frem for at slå en hest som Armani S, men det er den formentligt også. Jeg forventer, at Flemming Jensen igen bakker lidt af fra start for at gemme krudtet til en god 800 meter afslutning.

2 Asger Molar er en fin hest som i sidste halvdel af 2018 lige manglede det sidste i at komme på vinderpladsen. Senest gjorde den comeback til løbene efter en mindre pause, hvor den havde stået på tung ridetræning, og det så ud til at bekomme Asger Molar vel. Trods en 1.10-åbning de første 500 meter holdt den forrygende ved fra spids og kun en rygkørt Worst Nightmare sneg sig en halv længde forbi. Frygten er naturligvis, at løbet her seks dage efter stadig sidder lidt i kroppen, men omvendt kan starten også have været med til at omsætte den tunge træning, og så vil Asger Molar være gået yderligere frem. Er fornuftigt hurtigt ude bag bilen, og det ligner et løb i spids eller et rygløb helt fremme i feltet.

6 Trophygirl er en ekstremt starthurtig hest, som er langt bedre end resultatrækken indikerer. Kom senest tilbage efter tre mdrs. pause og præstationen var rigtig fin. Åbnede lynhurtigt til spids senest, for på første langside at få et kort men alvorligt tryk at Atletico. Efterfølgende fik den Giggs Boko op udvendigt for sig. Trophygirl var førende til 150 meter fra mål og holdt faktisk farten rigtigt fint. Trods en 6.plads i resultatrækken var den således kun slået med 1 længde af Giggs Boko. Jeg tror Trophygirl har starthurtigheden til at komme til føring, hvis John Køhler ønsker det, men det kan komme til at koste, og Trophygirl har også tidligere vist at den har en forrygende afslutning i ærmet, hvis den ikke bliver brugt undervejs. Med løb i kroppen og præstationen senest in mente matcher hun disse heste.

1 Silas Østervang var senest ude i samme løb som Asger Molar, hvor den efter et løb i tredje par indvendigt sluttede flot af og faktisk var forbi Asger Molar umiddelbart efter målstregen var passeret. Dermed bekræftede den det gode indtryk fra gangen forinden, hvor den i tredje par indvendigt sad fast med alt sparet. Indeholder ikke helt samme kapacitet som de bedste heste i feltet, men formen er til gengæld på absolut top. Blev senest kørt defensivt, men har tidligere vist at den kan åbne lynhurtigt. Mod disse heste vil Kenneth Andersen formentlig foretrække et rygløb på chancen i inderbanen.

5 Bella Højgård er en herlig starthurtig type, der altid har en god afslutning gemt i ærmet, når den sidder med fremme i feltet. Det viste den blandt andet for tre starter siden, hvor den efter et løb i tredje par indvendigt spurtbesejrede Gentleman. Forrige start galoperede den ind mod sidste sving, på et tidspunkt hvor Morten Friis lige måtte korrigere hesten, mens den senest i en noget tung bane hang klart godkendt på bag Moliere og Gentleman efter et løb i vinderhullet på sidstnævnte. Var slået med 4½ længde af Moliere og godt en længde af Gentleman. Er formentlig ikke hurtig nok til at passere indvendige Asger Molar i startmomentet, men hurtig nok til at være sikret en god position fremme i feltet.

3 Listas Manboy er en stærk hest, som har ledt lidt efter den forrygende form, der i sensommeren gav den tre sejre i træk. I forrige start kunne den efter en rolig indledning overtage spidsen fra Silas Østervang. Med 200 meter igen lignede det stadig vinderen, men så stummede den lidt til og blev slået med et par længder af Tiger Hill Diamant og Gentleman. Senest var den langt under vanlig standard og sluttede efter et fornuftigt løb 20 meter efter Bella Højgård og Gentleman. Er ikke hurtigt fra start, men plejer at blive kørt tidligt frem for at styre løbene. Ifølge Knud Mønster har den været stærk i træningen, men han foretrækker denne gang et løb i ryg. Jeg har svært ved at se den vinde mod disse heste efter pause.V4-3, LD-1, 3. løb


Et svært tippet løb med flere kapacitetsfulde heste, der hver især har ting der taler både for og imod dem. Jeg garderer bredt.


Chancevurdering:

A-chancer: 5-2-11-8 B-chancer: 4-1-3-10-6 C-chancer: 9-12-7


5 Bjarne B P
er en stærk krabat med skyhøj kapacitet for klassen. Men også en hest med lidt skrøbeligt bentøj, der har betydet flere galopper. Efter en flot debutsejr i regi Mønster nytårsaftensdag, faldt den lidt tilbage til sine gamle nykker de efterfølgende starter, mens den senest led sit første nederlag i fejlfri udgave. Fik tidligt lov til at overtage spidsen, men i en tæt opløbskamp måtte den overgive sig til en stærkt gående Corleone, der de sidste 1500 meter sad udvendigt på Bjarne B P. Er ikke hurtig fra start, men Knud Mønster har alligevel flere muligheder at vælge på taktisk. Nytårsaftensdag gik den en forrygende sidste 700 meter efter et godt rygløb, men Bjarne B P har ved flere lejligheder vist, at den tåler at blive kørt fremad. Har været lidt op og ned på sin tidligere hjemmebane i Billund, hvor den har vundet en del løb, men også galoperet flere sejre væk. Knud Mønster melder om fin træning frem mod denne start.

2 Henbianca Boko er en speedy type, der kan afslutte som få i klassen med det rette rygløb. Det udnyttede den ved de sidste to starter i december, hvor den begge gange fik gode rygløb i tredje par indvendigt for så at levere forrygende afslutninger til flotte sejre. Også senest fik den tredje par indvendigt undervejs, for så at søge ud i andet spor ind på opløbet. Her kom den dog til at sidde fast med en del kræfter i behold bag Corleone. Jan Dahlgaard har tydeligt vist, at han 100% kører løbene på hestens præmisser, og mon ikke Henbianca Boko igen vil blive kørt lidt på chancen. Har klart det bedste spor af løbets forgrundsfigurer og med tur i den, er den absolut kapabel nok til at komme tilbage på vinderpladsen.

11 Corleone er en skøn allround hest, der bortset fra lidt manglende starthurtighed kan lidt af det hele. Efter for tre starter siden at have siddet fast med alt i behold i inderbanen, sluttede den gangen efter flot af bag Check It Out. Senest var helt overdådig ved at tage Bjarne B P ned trods en udvendig rejse de sidste 1500 meter. Selv om Corleone ikke er hurtig fra start, og opløbet i Billund er langt, er spor 11 alt andet lige et kæmpe handicap mod så kapable modstandere. Morten Friis har ikke for vane at køre offensive oplæg med hesten, så mon ikke den søger en god ryg i bagfeltet for så at forsøge at afgøre det over de sidste 800 meter. Med et godt spor havde den være vindertippet.

8 Lucky Lady Blue er lidt kantet i stilen og ser ikke ud af det helt store, men halvsøsteren til den seksdobbelte millionær i svenske kroner Vincennes indeholder kæmpe styrke. Især imponerede den mig ved sin seneste optræden i Billund, hvor den trods 20 meter tillæg let tog Django Cæsar ned udvendigt fra. Med sig i ryg havde den hele vejen Strong Case, og den nåede altså kun lige akkurat at snige sig forbi med en halv længde. Senest i Hamburg viste Lucky Lady Blue at hun også kan åbne fra start. Tog let hånd om føringen direkte og selv om hun hang lidt på en line vandt hun alligevel en usvigelig sikker sejr med 2½ længde. Nu har hun fået halvanden måned til at hvile lidt ud, men det ser jeg kun som en fordel. Topløbet hun gik i Billund var således også efter halvanden måneds pause. Der er ikke mange starthurtige heste indvendigt for, så mon ikke Birger Jørgensen vælger at køre lidt fra start, for at komme frem i feltet at sidde. Trods et dårligt spor og det faktum at den står hårdt til på pengene, kan den absolut ikke afskrives.

4 Cortez Bounce har et lidt specielt rørelsesmønster og styrken som sit absolut stærkeste våben. I forrige start blev den forceret frem i tredje spor med 1500 meter til mål og gik de sidste 1200 meter udvendigt på C’est Peak. Rundt opløbssvinget lignede den en reel trussel i kampen om sejren, og selv om C’est Peak forsvarede sig til sejr med godt en halv længde, var præstationen fremragende. Kunne slet ikke leve op til den præstation senest, hvor den efter et løb i tredje par udvendigt gik som første hest i tredje spor med 800 meter til mål. Ind på opløbet slap kræfterne op uventet tidligt op, og den var slået med 20 meter af Cody. Om det var de vanskelige baneforhold der spillede den et puds, eller om de mange hårde løb har kostet lidt på formen, er svært at sige. Står lidt hårdt til på pengene, men tilbage på toppen, kan det alligevel være en farlig outsider.

1 Cjela Nordal er en veludseende type med et stort flot trav, der har udviklet sig godt over de sidste 4½ måned. Er i de seneste tre starter kørt indvendigt om. For tre starter siden kom hun perfekt igennem og så løb hun altså næsten lige op med heste som C You Agan og Strong Case, mens hun gangen efter hang flot bag på bag en ”umulig” Harley Boko. Senest havde hun rigeligt at gøre med at hænge på bag flere af dagens modstandere, men det var også i en særdeles hastig afslutning. Har for hendes del et perfekt spor, da hun kan få et rygløb i inderbanen eller måske spids, som Bent Svendsen i trænerkommentarerne lægger op til.

3 Backup har virkelig været svag på det seneste, men vi har jo tidligere set, at et miljøskifte til Flemming Jensen kan gøre underværker. Alene på den konto vil den givet få tilhængere. Jeg tilhører ikke den skare.V4-4, LD-2, 4. løb


Fem heste skiller sig ud fra de øvrige. Startsporet gør at Batman S H fravælges på mit forslag, men de forsigtige tager den med.


Chancevurdering:

A-chancer: 2-6-1 B-chancer: 3-10-8 C-chancer: 7-4-5


2 Boris
kommer til start med absolut topform. I forrige start var den slået med mindst muligt af en spidskørt og formtoppet Walkman June efter et løb i andet par udvendigt, men endnu mere imponerende var det, at den senest kunne tage Chandon ned trods en udvendig rejse de sidste 600 meter. Er bare middelhurtig fra start, men her fra spor to handler det bare om at køre lige ud og komme til at sidde så langt fremme i feltet som muligt. Så tåler Boris selv at skabe løbet de sidste 800 meter. Selv om der er flere formtoppede heste, skal konkurrencen ikke skræmme Marc Bæk Nielsen. På et bedre spor end Leading Tile får den vindertippet.

6 Leading Tile har set rigtigt stærk ud i sine seneste to starter og fremstår som en hest i absolut topform. Forrige gang sad den trods sine 20 meter tillæg nærmest direkte i spids, hvorfra den trods toptempo undervejs i en lidt fedtet banen sprang et par længder væk fra vinderhulskørte Chelsea i slutfasen. Senest blev den efterladt udvendigt på Eurora med 1500 meter igen, og netop som den ved indgangen til opløbet lignede en hest i fuld kontrol, slog den på en galop. Ifølge Michael Lønborg som følge af en fejljusteret vogn. Er lynhurtigt ude bag bilen, men af trænerkommentarerne fremgår det, at Michael Lønborg foretrækker et mere defensivt oplæg.

1 Daytrader U M fik mange penge på sig på kort tid i starten af 2018, og har lige skulle vænne sig til at hoppe et par klasser op. Viste allerede lidt forbedrede takter forrige gang, hvor den trods tredje spor de sidste 700 meter holdt farten fint. Efter en rolig indledning satte den senest angrebet ind med 600 meter til mål og med tanke på at den selv måtte skabe løbet som første hest i tredje spor, var det flot at fange førende Eurora. Også selvom jeg tror ikke at den havde slået en fejlfri Leading Tile. Har vist sig ganske hurtig fra start, de gange Flemming Jensen har valgt det oplæg, og hvis Michael Lønborg bag Leading Tile ikke ønsker et løb i front, kan Daytrader U M meget vel være spidshesten.

3 Amerian gjorde sin første start i regi Bent Svendsen, da den senest kom tilbage efter 2½ mdrs. pause. Imponerede reelt ved efter et løb i andet par udvendigt at tage så gode heste som Guy Pomponne (dødens) og Batman S H (spids) ned. Også selvom det var med mindst mulig margin. Miljøskiftet så ud til at have bekommet Amerian vel, akkurat som det også gjorde det, da den i sin tid skiftede til regi Pauli Andersen. Viste ved starten senest nye sider af sig selv, ved pludselig at kunne åbne fra start. Det vil Bent Svendsen nærmest med garanti prøve at udnytte, til endnu engang at sidde med fremme i feltet. Derfra er den med sin påviste styrke farlig for alle heste i denne klasse, og Amerian skal være en fremtrædende chance.

10 Batman S H viser jævn god form uden at være helt oppe at ringe. Senest servede den direkte til spids, men fik en ubehagelig overfrakke i form af Guy Pomponne. Førte an indtil 100 meter før mål, hvor den måtte overgive sig til først netop Guy Pomponne og siden Amerian. Holdt dog farten fint og var blot slået med en halv længde. Gangen forinden gjorde den ikke det store væsen af sig på Åby efter et ellers fint løb i andet par udvendigt. Fra et svært spor ser jeg den primært som en pladschance, men får favoritterne kørt livet af sig, har Batman S H en lang sej speed gemt i sig.