V4-analyse af Christina Borreby

Tipperstatistik: Spillet for 218 kr. Vundet 0 kr. Tilbagebetalingsprocent 0. Hitrate 0 af 1.

Printvenlig version

V4-1: 9-7

V4-2: 3-2-1-5

V4-3: 3-2-6-4

V4-4: 3-8-2-1

Pris: 256kr.V4-1, 1. løb

V4-spillet indledes af et ikke helt let tippet maidenløb, hvor flere interessante debutanter er svære at placere. Det ligner dog et opgør mellem svensktrænede 9 Francisca og feltets mest rutinerede hjemmebanehest 7 Not Today, men den forsigtige spiller tager flere med.

A: 9-7 B: 8-6-1-2-3 C:5-4

9 Francisca bliver mit første vinderbud. En fin hoppe som viste gode takter på Klampenborg i karrierens eneste start, hvor hun ledte feltet an lige til målstregen, men måtte se sig henvist til andenpladsen efter en tæt opløbskamp med staldkammeraten Valentin Apache, der sluttede sæsonen med et årshandicap på 75, trods den ikke fik mulighed for at vise sit fulde potentiale. Det samme vurderer jeg gælder for Francisca, der blev skadet i fjor, men nu meldes sejrsaktuel af sin formstærke træner Francisco Castro, der har indledt sæsonen med 3 sejre og flere gode placeringer på hjemmebanen Jægersro. Distancen er de samme 1200m, som Mingun-datteren viste sig at have speed nok til at klare som 2-åring, og såfremt Francisca har udviklet sig yderligere siden debuten i fjor, vinder hun dette løb.

7 Not today har nogle fine sæsoner bag sig, hvor han har været tæt på afgørelsen flere gange, men det til trods, er det endnu ikke blevet til sejr for den ellers kapable Pistachio-søn. Af meritter har han en flot andenplads med sig, hvor han var foran flere stærke konkurrenter i Derby-sprinten over 1200m, og en lignende præstation vil række til sejr her. Seneste start på Jægersro, hvor Not Today var slået med 11,5 længde, kan man bare se bort fra, da han her blev generet i opløbet og mistede momentum.

Rides ikke af sin ellers hidtil faste jockey Jacob Johansen, men får denne gang med Oliver Wilson i sadlen. Rutineret hest der vil være med helt fremme.

8 Glamour gør sit livs første start her, men har masser af speed i blodet som halvsøster til Little Lily, som også trænes af Søren Jensen. Det vil gå hurtigt fra start på de 1200 m og det kan blive en udfordring at følge op mod de mere rutinerede heste i karrierens første løb, men tackler Glamour dette, vil hun være hjulpet godt på vej mod en trioplacering med jockey Nicolaj Stott i bøjlerne og kan endda vise sig at være et godt bud på en outsider.

6 Pascal gæster Klampenborg for første gang og det bliver også første start på græs for den Cathrine Erichsen trænede vallak. Har gjort to starter på dirt-track i Norge i fjor med en fin andenplads bag formstærk hest, men skal være yderligere forbedret over vinteren for at true favoritterne her. Et godt trioemne.

1 Prinsesse Kia er ud af en fin familie og nært beslægtet med navne som Hurricane Red og Icecapada, så selvom hoppen ikke meldes sejrsaktuel af træner Bent Olsen og sprinter distancen måske er lige det korteste, så se op for denne fine hoppe, der aldrig kom til start som 2-åring.

2 Sapper tog et par fine andenpladser i fjor, men det blev aldrig rigtigt til mere. Speedy hest, der sikkert fik fuld gavn af dette i lidt lettere bane. Har skiftet træningskvarter fra championtræner Bent Olsen til Jane Grove over vinteren.V4-2, 2. løb

Endnu en åben afdeling, hvor eneste garanti er, at der bliver fart over feltet. Flere kapable heste mødes i dette sprintopgør på 1200 m, og løbets afvikling vil blive altafgørende for, hvem der har mest fart i benene på de sidste 100m.

A: 3-2-1-5 B: 4-8-7-6

3 Dream’run gjorde en absolut godkendt sæsondebut i sidste uge, der sikrede træner Bettina Andersen én af tre andenpladser på dagen, hvor samtlige heste var slået med mindst muligt. Staldformen er således god og med det løb i kroppen, har Dream’run en fordel i dagens opgør. Hun er denne gang ude med en mere behagelig vægt end de 64 kg, hun måtte håndtere senest, og selvom favoritdistancen muligvis er en anelse længere end de 1200m, har hoppen alligevel vundet 4 gange på denne distance, 3 af gangene med jockey Jacob Johansen i sadlen. Skal absolut med i trioen og er med på stregen.

2 Little Lily er som en fisk i vandet på 1200 m distancen på Klampenborgs græstæppe, og det beviste Kyllachy-hoppen ved at tage to sejre og en kort slået andenplads på netop denne distance i fjor. I alt blev det til 5 placeringer i top 3 i 9 starter, hvoraf tre af løbene var på 1400m, hvilket formentlig er det længste for den hurtige hoppe, der ifølge træner Søren Jensen trives bedst på 1000-1200m. Meldes klar til at forsvare sit tal af træneren, og det blive sikkert et tæt opgør med de øvrige favoritter.

1 Shady Lady er med sine 76 i formtal feltets højest handicappede hest, og havde flere gode præstationer i fjor, og selvom hun ikke blev noteret for nogen sejre, var hun så tæt på som man kan komme, da hun på Jægersro var slået til 2. med en mulespids i topselskab. Her var hun en stor outsider til 532 for 10 og hun viste 80 i tal ved denne lejlighed. Hun er starthurtig og kan drage fordel af det indvendige startspor, men kommer ud med høj vægt her, hvilket måske kan være en udfordring i sæsondebuten.

5 Indika er endnu en sprinterbetonet hoppe, der havde sin hidtil bedste sæson i fjor med 2 overlegne sejre på hhv. 1100 og 1200 m på hjemmebanen Klampenborg. Hun er lynhurtig fra start og de andre skal ikke sove i timen, hvis de vil fange hende inden målstregen. Den Tine Hansen trænede hoppe indleder sæsonen med 69 i tal og møder her bedre heste end tidligere, så der bliver ikke givet ved dørene. Hun kan godt bære høj vægt, og spørgsmålet er, om hun kan drage fordel af den lavere vægt mod hårdere modstand her.

4 Exquest gik et fint løb med hele 71 kg på ryggen sidste uge og med en bedre vægt her og et løb i kroppen, skal Special Quest-sønnen ikke helt afskrives som en sjov outsider her. Han har kapacitet til at være med helt fremme, hvis han vil, men de seneste sæsoner har vinderinstinktet ikke helt været styrende for hans præstationer. Et godt triobud.

8 Easter Surprise leverede tre tredjepladser som bedste resultat i fjor, men var ude mod hård modstand samtlige gange. Løb ved en af de lejligheder op med Little Lily, som gik med lavere vægt, og i dag er der vendt om på det med 4 kg til Easter Surprises fordel. Er dog ude med et kilos overvægt her.

7 Warp Core kom i mål med en tabt sko senest i sæsondebuten, så den start kan man bare se bort fra. Til gengæld har han ikke opnået fordel af et “rigtigt” løb i kroppen, og han er en hest der som regel topper formmæssigt lidt længere inde i sæsonen. Han har løbet op med flere af konkurrenterne, og var bl.a. kort bag Little Lily på de 1200m i fjor. Han er måske mere trio- end sejrsaktuel her, men kan overraske.

6 Mont Rose tog et par fine andenpladser i fjor men møder tough modstand her i årsdebutten her. De 1200m er lidt til den korte side.

V4-3, 3. løb

Et lille, men stærkt felt med flere klassiske kandidater i blandt, der er svære at skille ad første gang ude. Vinterfavoritten 3 Silverstone fra formstærke Bent Olsen skal forsvare løftet fra i fjor over for bl.a. Kriteriumsvinderen 2 Valentin Apache.

A: 3-2-4 B: 6-1-5

3 Silverstone har overvintret som et af de betroede håb til de klassiske løb i år, og træner Bent Olsen udpegede allerede sidste år den skimle hoppe som et af staldens kommende navne. Hun vandt Vinterfavoritternes Ærespræmie over 1600m på imponerende vis, med føring hele vejen og forsvarede sig bravt i opløbet. En hoppe med masser af klasse, der formentlig kan mere end sit nuværende tal, og med den form Bent Olsen har på sine heste her fra sæsonstart, er det svært at komme udenom Silverstone som forhåndsfavorit her, men med mange andre lovende heste i feltet, tør jeg ikke lade hende stå alene på bonnen.

Kriteriums-vinderen fra i fjor 2 Valentin Apache havde en flot 2 års sæson og er den hest i feltet, der har tjent mest, men har på formtallet 5 kg op til Queen Rouge, der topper med sine 80. Valentin Apache fik et par løb, der ikke helt flaskede sig for ham, og det kunne godt se ud som om, at han havde lidt svært ved at udnytte sin aktion optimalt på Klampenborgs bakkede bagside. Den sag ser anderledes ud i år efter omlægning af præcis den kritiske strækning, der så ud til at volde problemer, og det skal blive meget spændende at se Valentin Apache folde sig ud, da Juniper Tree-sønnen formentlig kan svare mere end sit nuværende tal. Bør være med helt fremme her og skal under alle omstændigheder med på trio bonnerne.

4 Queen Rouge er feltets højest handicappede hest, der efter at have været det tættest mulige på at vinde Svensk Kriterium, måtte nøjes med en flot 2. plads, som hævede hende 5 kg fra 75 til 80. Spørgsmålet er om hun er sat op til at skulle toppe allerede her i sæsondebuten, og træner Marc Stott melder selv ud, at hans heste lige har manglet lidt luft her fra sæsonstart. Alligevel kommer Queen Rouge nok langt alene på klassen og bør være i trioen i dette opgør.

6 Beau Nuage gæster her Klampenborg for første gang, men har gode resultater med sig såvel fra græs som dirt, så det bør ikke volde problemer. Den norsktrænede hoppe har på papiret gjort det bedst på lidt kortere distancer, men kender man til Øvrevoll banen ved man, at opløbets stigning kræver kræfter, der kan sammenlignes med længere distance på andre baner, så de 1600m på Klampenborg vil formentlig passe den Wido Neuroths Amacita-2’er udmærket. Hoppen har talmæssigt nogle kilo at hente på de førstnævnte, men slår favoritterne ikke til første gang ude, er Beau Nuage et godt bud på en outsider.

1 Sea Master levede vel ikke helt op til forventningerne i starten af sin 2 års sæson, men kom efter det med en flot sejr på Klampenborg i efteråret, fulgt op af en god præstation som fjerde i Svensk Kriterium Consolation. Har formentlig udviklet sig over vinteren og hvis han kan fortsætte hvor han slap i fjor, må han ikke helt afskrives vinderchance her.

5 Please Please Me har en del kilo at hente på det øvrige felt, men kommer direkte fra en fin sejr på Jægersro, hvor han trak fra til sidst og vandt med 2 længder. Hvis ellers Hallucinate-sønnen trives på græsset, som her prøves for første gang, vil han være gået yderligere frem med den start, men møder hårde konkurrenter her.

V4-4, 4. løb

Sidste afdeling af V4 er Breeders Cup Trial, hvor millionæren 2 Snake Lake er et blank bud til de modige, mens den forsigtige spiller garderer med 8 Reliable Carlras, 2 Garcon og måske endda den norske gæst 1 Steps’ Divine.

A: 3-8-2 B: 1-7 C: 6-9-4-5

3 Snake Lake er med sine 83 i handicap talvinder i dette Breeders Cup Trial og nærmer sig nu de 2 millioner i indtjening, med en flot sejr i Breeders Throphy Classic over 1750 m på Bro Park i fjor som bedst betalte opgave. Distancen i dag bør altså passe Eishin Dunkirk-sønnen perfekt, selvom han med sin fjerdeplads i Svensk Derby beviste, at han godt kan stå lidt længere distance også. Med sine flotte meritter og god form på stalden fra træner Vanja Sandrup, bør han være en sikker vinder her, den eneste uvished er, om han trives på Klampenborg.

8 Reliable Carlras havde en flot sæson i fjor og præsterer godt på hjemmebanen Klampenborg. En hest der formentlig rummer endnu større kapacitet, end tallet viser, og som med garanti vil give Snake Lake kamp til stregen. Den Søren Jensen trænede vallak gjorde god figur på samtlige distancer i fjor og var både fjerde i mål i Dansk Derby og anden bag staldkammeraten Steinway i den længste klassiker, St.Leger på 2800m. Reliable Carlras er vokset med opgaven for hver start. Hans hidtil eneste sejr fik han på 1600m og kan vel bedst udnytte sin afsluttende speed på disse mellemdistancer, så de 1800m bør kun være en fordel. Han er svær at skille fra favoritten.

2 Garcon indfriede vel ikke helt de løfter, han gav i starten af sin 3-års sæson i fjor, hvor han i debuten lagde ud med en sikker 4 længders sejr over 1800m. Siden blev det til en flot andenplads i Jydsk Derby samt endnu en sejr i Derby Trial Stakes over 2200m, der gjorde ham til en spændende outsider i selve Derbyet, hvor den Flemming Poulsen trænede hest dog måtte se sig slået efter at have holdt en god pace på løbet frem til midt i opløbet. Han har vist mere end sit nuværende tal, og på de 1800m skal konkurrenterne holde sig til, når de nærmer sig opløbet, hvis de skal fange ham. En sjov outsider med god triochance her.

1 Steps’ Divine indløb gode penge i fjor, selvom det ikke blev til nogen sejr til den Cathrine Erichsen trænede hoppe, der til gengæld var blandt de 3 første i mål i 6 ud af 8 starter. Lader til at trives godt såvel på dirt som på græs, og er også et godt bud på en outsider her, hvor planen formentlig er at teste Klampenborg banen, inden det for alvor går løs i Breeders Cup om en måneds tid

7 Queen Lilly løb tæt op med Garcon og Reliable Carlras i Derby Trial Stakes, og kan være farlig, men meldes ikke helt klar af træner Marc Stott, og løbet her handler mere om at pudse formen af til senere.

6 Hongkong Hemi kan vise sig at være en overset triochance i dette Breeders Cup Trial. Har skiftet træningskvarter over vinteren til Bettina Andersen, der vanlig vis lagde fra land med en super form på stalden på åbningsdagen. Footstepsinthesand-sønnen har været med helt fremme mod heste, der senere har vist mere end Hongkong Hemis nuværende formtal på 74, heriblandt Reliable Carlras, og måske er han ikke langt fra afgørelsen her.