V4-analyse til Klampenborg Galopbane af Christina Borreby

V4-forslag

V4-1: 3 Stormy Ocean

V4-2: 6-9-2-8

V4-3: 2-3-1-4

V4-4: 11-1-6-12

Pris: 128 kr.


V4-1 / 1. Løb

Eneste hest med løb i kroppen er 3 Stormy Ocean, og de modige blanker ham. Vil man gardere sig, er min anbefaling 6 Jubilance, 8 Omar Bradley og 4 Coat of Arms.

A-chancer: 3-6-8-4 B-chancer: 5-1 C-chancer: 2-7

3 Stormy Ocean gæster Klampenborg for første gang, men kommer direkte fra en 2. plads på Jægersro, kort slået af Bent Olsen trænede Cabanac. I dette handicapopgør bar Stormy Ocean topvægten 63kg, men det forhindrede ham ikke i at forsvare sin fremskudte position fra start til mål, trods halvandet års løbspause.

I dagens løb bærer han kun 55 kg og nu hvor Klampenborgs bagside er blevet jævnet over vinteren, bør den ikke udgøre samme udfordring for førstegangsbesøgende heste som hidtil, og eftersom Stormy Ocean både har vundet på græs og dirt tidligere, betror jeg ham en stor vinderchance her i Klampenborgs Åbningløb over 1800m.

6 Jubilance Den nu 10 år gamle kriger fra Bent Olsens træningskvarter er sjældent langt væk fra afgørelsen og får et godt tilbud her. Han løber altid op mod andre gode eliteheste og yder hvad han kan på samtlige distancer. Statistisk set er han mere stabil som plads- end vinderchance, men det skal fremhæves, at 3 af hans karrieres 10 sejre er vundet på Klampenborg Galopbane over netop 1800m, hvor han ligeledes har flere gode placeringer i top 3. Han må betros en fremskudt placering i dagens opgør.

8 Omar Bradley kommer her ud på 1800m for første gang. Har vundet 2 af sine 3 sejre på Klampenborg over hhv. 1400 og 1600 m, så banen må siges at passe ham fint. Under lette baneforhold bør han stadig kunne udnytte sin taktiske speed, trods den lidt længere distance. Der venter større opgaver forude for Omar Bradley og derfor topper formen ikke nødvendigvis nu, men han bør komme langt på klassen og vil være med fremme.

4 Coat of Arms har kun gjort en enkelt start på skandinavisk grund for sin træner Flemming Velin og det var på Klampenborgs åbningsdag i fjor, hvor han som storfavorit måtte lade sig nøje med en lidt skuffende 3. plads i et noget mere behageligt selskab end dagens opgør. Forud for sin ankomst til Velins træningskvarter, havde Coat of Arms gjort 7 starter i hhv. Irland og Storbritannien, flere af disse var gruppe-løb, hvor hingsten var tæt på at aflægge sin maidentitel og kom således til Danmark med et formtal på 91 som 3-årig maiden, hvilket fortæller meget om dens kapacitet. Om vi får fuld kapacitet at se efter et års løbspause er tvivlsomt, men alene på klassen bør han være at finde i trioen.

5 Alberone En hest som træner Bent Olsen altid har haft store forventninger til og som fortsat udvikler sig. Storrammet hest med en stor aktion, som den bedst kan drage fordel af på længere distance. De 1800m er måske lige til den korte side, især hvis banen er let. Alberone giver her 2 kg til staldkammeraten Jubilance, som er blandt de heste, der skal slås. God form på stalden, hvilket har meget at sige i sæsondebuten.

1 Rocky var godt gående på Klampenborg i starten af sæsonen i fjor, hvor den lagde ud med at være slået kort, men vendte gangen efter dette til en 3,5 længders sejr. Der var dog tale om et mildere selskab og i handicapregulæret løb. Er ude mod hård modstand her og får ikke hjælp af vægten, men kommer den ellers velforberedt til opgaven bør den ikke afskrives som trio emne, og kan som et long shot måske være med i striden, hvis favoritterne ikke slår til.

V4-2 / 2. Løb

Et åbent løb for de 3-årige maidens, hvor flere har chance og andre kan overraske.

A-chancer: 6-9-2-8 B-chancer: 3-1-4-5-7

6 Bitcoin gjorde ikke meget forkert sidste år, hvor hun lagde ud med en 2. plads i sin løbsdebut og fulgte op med gode placeringer i hårdt selskab. Har præsteret godt i både let og god bane og de 1600m bør kun være en fordel, set ud fra hestens afstamning. Yderligere har Bent Olsen god form på stalden og derfor har jeg tiltro til, at Bitcoin står med en god vinderchance her.

9 Good Look blev matchet mod gode heste sidste år, og lagde ud med gode placeringer som anden og tredje, hvor hun i sidstnævnte sammenhæng kun var slået 2,5 længde af Nokengang, der gik ud af 2-års sæsonen med et formtal på 78. En hest med potentiale til mere end det nuværende tal på 69 viser. Good Look har skiftet træningskvarter fra Marc Stott til Lennart Reuterskiöld Jr., og det bliver spændende at se, hvordan hun har udviklet sig over vinteren. Jeg forventer at se et godt løb fra Good Look

2 Dragon’s Den viste flair for jobbet og kampgejst i sine 2 seneste starter i fjor, og var meget tæt på sejr i det ene opgør, men måtte tage til takke med en ganske kort slået 3. plads. Har tidligere været prøvet med sidestykker, men starter i dag uden, hvilket også var tilfældet i nævnte start, så han præsterer fint uden. Om han er sejrsaktuel her kan afhænge af, om banen får nok vand ovenfra, men han vil ikke befinde sig langt fra afgørelsen.

8 Jeunesse Lili har et par store sko at fylde ud som halvsøster til King David, og leverede et par fine præstationer sidste år, men har mere potentiale end resultaterne viser. Hun mangler det ene øje, og det er ikke til at sige, om det har nogen indflydelse i løb. De 1600m bør passe fint og løbet her må være en optakt til Mowerinaløbet, der rides d.18. maj, så Jeunesse Lili’s formkurve er formentlig ikke sat til at peake endnu, men kommer helt sikkert velforberedt fra træner Marc Stott, og min vurdering er, at hun vil være med, hvor det sker.

V4-3 / 3. Løb

Endnu et åbent løb for de 3-årige maidens, hvor de 1600m kan blive lige det korteste for flere.

A-chancer: 2-3-1-4 B-chancer: 6-7-8

2 Wings of Love har gjort det godt i sine 3 starter som 2-åring, med en andenplads slået med 1 længde af en god hest på 1600m som bedste resultat. Var siden favorit i Svensk Kriterium Consolation, men her så hoppen ud til at få brugt sine kræfter op i løbets første halvdel, og havde siden ikke mere at give af ind på opløbet. Er blandt de to heste med højeste formtal i løbet. Dette er første start på græs, men det bør ikke have betydning, og med en god til let bane, som vi ser ud til at få lørdag, tror jeg at Wings of Love vil være med på stregen.

3 A Dream Carlras har kun startet et par gange i fjor og kom i gang sent på sæsonen, så han kan have udviklet sig meget henover vinteren. Viste i seneste start at have flair for jobbet og kæmpede bravt igennem opløbet, men blev slået kort før mål. En hest der med sikkerhed rummer større kapacitet end formtallet på 66 viser, og træner Søren Jensen har gerne sine heste klar fra sæsonstart, så mon ikke vi kan forvente et godt løb fra A Dream Carlras her. Bemærk at han bar blinkers i seneste start og denne gang løber uden.

1 The Winther Storm var en fin tredje i Basnæsløbet i fjor bag kapable heste som Sankt Peder og Momento Carlras, og blev på det grundlag vurderet til et årshandicap på 71. Har siden skiftet træner og sendes nu til start fra Bent Olsens stald, der har god form på sine heste her i sæsondebuten. De 1600m kan være lidt til den korte side for The Winther Storm, når ikke der er kommet mere vand til banen, men som en af de højest handicappede heste i feltet, vil han formentlig være tæt på i afgørelsen.

4 Hongkong Yob har mødt hård modstand i samtlige løb sidste år, og har to tredjepladser bag gode heste som bedste resultat. Tog de sidste præmiepenge i Dansk Galops Auktionsløb, hvor han var 10,5 længde bag tophesten Irish Trilogy, der siden har præsteret til formtal 90 i Dubai. Skal her ud på 1600m mod mere jævnbyrdig modstand og har en fin chance i et åbent felt.


V4-4 / 4. Løb

Svært handicap, måske kan det blive en double til Bettina Andersen med 6 Red Beauty og 11 Dream’run, der begge vandt på dagens distance i sidste års sæsondebut?

A-chancer: 11-1-6-12 B-chancer: 7-10-3-2-9-5 C-chancer: 4-8-13-14

11 Dream’run gør altid god figur i sin sæsondebut, og trives godt med let bane, hvor hoppen for alvor kan udnytte sin speed. Hun har vundet på alt ml.1200-1600m, dog skal det bemærkes, at hun er ude med høj vægt her (64) og fra udvendigt startspor i et felt med mange heste, hvilket kan koste sejren - men det bliver ikke uden kamp fra denne seje lille hoppe, der i den grad har rutine og væddeløbshoved til at være blandt favoritterne her.

1 Heart Of Stone er en hest, der har været store forventninger til, men som endnu ikke har indfriet disse. Han viste sig at have problemer med sine testikler og blev derfor kastreret i august sidste år, og fik kun en enkelt start herefter, hvor han var ude mod ældre heste i et handicap sidst på sæsonen. Her gjorde han en fin indsats og tog en hæderlig 5. plads slået med 2 længder. Høj vægt og god til let bane ser ud til at passe ham godt, og han står med en god vinderchance i dagens opgør, selvom han nu prøves over 1600m for første gang.

6 Red Beauty vandt i sin sæsondebut på samme distance sidste år og fik ved den præstation 4 kg af handicapperen, for 1,5 længdes sejr. Senere har hun løbet op med gode heste fra sin årgang og har været prøvet på både 1600m og 2200m, uden at være langt fra afgørelsen. Hoppen lader til at trives godt, når ikke der er så meget at træde i, så en god til let bane, som den vi forventer på lørdag, bør passe hende perfekt. Er nu ude i et stort felt mod ældre heste i et handicap, og det kan være en ulempe her først på sæsonen, selvom hun i sidste start i fjor viste, at hun godt kan være med dem derfremme. Går med blinkers i dag, hvilket hun har prøvet i sidste start i fjor.

12 North Bay Sunrise tog sejr i sin første start for træner Mette Fruergård og aflagde dermed maidentitel. Kommer således med frisk vinderform fra Århus og fik 2kg af handicapperen for en tæt sejr, og skal nu forsvare 70 i formtal mod mere rutinerede Klampenborg-heste. Med det i betragtning, bliver det ikke nogen nem opgave for hoppen at løse, men hun har stor fordel af at have et løb (og endda en sejr!) i kroppen, så hvis ellers Klampenborgs lange opløb falder i hoppens smag, er hun et godt trioemne og måske også en sejrskandidat i dagens opgør.

7 Barnaby havde en forrygende sæson i fjor og var blandt de bedst præsterende handicappere på Klampenborg. En af hans 3 sejre var klasse 4 handicap finalen over 1600m, og tog senere en flot 2. plads i lignende finale over 1400m. Han er meget stabil og hvis alt flasker sig undervejs er han som regel at finde i striden. Præsterer normalt bedst med et par løb i kroppen, men har tidligere vundet i sæsondebuten, så se op. Er siden starten af sæsonen sidste år gået 8 kg op i handicap og kommer her ud mod hårdere modstand i et klasse 3 løb. Derfor er jeg usikker på, om han kan forvalte det til en sejr i denne omgang, men vil man være helt sikker, skal han med på bonnen og er ellers et oplagt trioemne.