V4-analyse til Klampenborg Galopbane af Christina Borreby

Tipperstatistik: Spillet for 618 kr. Vundet 0 kr. Hitrate 0/3.

V4-forslag

4-5

12-11-6-2

6-4-10-14-7-1

8-4-3-7-5

Pris: kr. 480


V4-1 / 1. løb

V4-spillet indledes med et spændende stayerløb, hvor der lægges op til en nervepirrende opløbskamp. To heste er svære at skille ad, og samtlige fem deltagere kan have chance.

A-chancer: 4-5 B-chancer: 2-3-1

4 Alberone var i sin sæsondebut ude på 1800m, hvilket lige er til den korte side, for den stort galopperende hest, men den Bent Olsen trænede hingst leverede alligevel en god præstation med en stærk afslutning, der bragte ham til en 4. plads. Kommer nu ud på optimal distance med behagelig vægt og har fordel af løb i kroppen, så det ligner en god chance med optimale betingelser for, at 4 Alberone kan ramme målstregen først.

5 Giuseppe Piazzi gjorde kun et par enkelte starter i fjor pga. de tørre baneforhold sommeren over, og nu skal vi se den Flemming Velin trænede Galileo-søn for første gang i år. Ved sin sene sæsondebut sidste efterår, viste 5 Giuseppe Piazzi at et års løbspause ikke var noget problem, da han besejrede formstærke eliteheste over 2400m på Bro Park. Her havde han en lille fordel af at være på lige vægt med de andre, hvor han denne gang bærer topvægten 62 kg. På 2400m og i sin sæsondebut, er der risiko for at det vil kunne koste på kræfterne, selvom både distance og en god til let bane passer perfekt. Flemming Velins heste er kommet godt fra start i år, og der er lagt op til et spændende opløb.

2 Chantaraman skal her ud at prøve kræfter med stayerdistancen for første gang, efter at have leveret meget stabile præstationer på ml.1200-1800m i fjor. Det er derfor svært at bedømme, hvordan den svensktrænede vallak vil befinde sig på de 2400m og med et tribunesving, der skal forceres også. Afstamningsmæssigt er der gode resultater at referere til op omkring de 2100m, og bliver løbet redet taktisk, kan det åbne op for vinderchance til 2 Chantaraman, som er en joker i det her løb.

3 Ginmann så vi ikke, som vi kender ham bedst senest, med hans karakteristiske stærke afslutning, hvor han normalt kan runde hele feltet på de sidste meter før mål. Han hentede dog en del længder ned igennem opløbet og med topvægt i sin sæsondebut, var han ikke vurderet til favorit af træner eller spillere. Han vil givet være sat frem efter det løb og har tidligere prøvet kræfter med de 2400m, dog uden at det førte til sejr. Han skal ikke undervurderes her.

Trods 1 Stinger aldrig har vundet på 2400m, har han været tæt på flere gange og bliver løbet redet til hans fordel, tackler han distancen fint, selvom han resultatmæssigt er bedre på lidt kortere. Kommer ud med laveste vægt i feltet, hvilket betyder at lærling Liam Doran ikke kan udnytte sine 3 kilos lettelse, og derfor bærer Stinger her 2 kilos overvægt. Det er værd at bemærke, at Stinger senest var 4,5 længde bag 4 Alberone i Danish Jockey Club Cup, som han ved den lejlighed gav 1 kilo. I dag får Stinger 6 kilo af Alberone, så på papiret stiller det ham godt, og jeg tror på en triochance.

V4-2 / 2. løb

To skimle favoritter ser ud til at skulle afgøre dette sprinthandicap, men et par spændende outsidere kan vise sig bedst på dagen.

A-chancer: 12-11-6 B-chancer: 2-7-5-9-8 C-chancer: 1-4-3-10

12 Frost forbedrer sig for hver start og årets første sejr venter lige om hjørnet. En meget alsidig hest, der har vundet på alt mellem 1200-2200 m og som imponerede med 3 sejre på stribe i efteråret, hvilket sikrede ham titlen som Årets Handicapper. Han tackler både blød og let bane, men det er kun en fordel for den Allan Thelix trænede skimmel, at banen har fået lidt vand.

11 Royal Zem lagde godt fra start på 1600m i sæsondebuten og var kun slået 2 længder på en distance, der ikke er hans foretrukne. De 1300m i dag passer den Brian Wilson trænede hest perfekt og med noget at træde i er han en farlig konkurrent til Frost. Går med 67 kg her, hvilket er i den høje ende, men har vundet på samme distance med højere vægt før.

6 Vejovis er en humørhest med kapacitet til at vinde her, hvis han vil. Han har skiftet træningskvarter fra Brian Wilson til Sandie Kjær og det bliver spændende at se, hvordan livet på landet har indflydelse på hans lyst til opgaven. Lagde godt fra start med en tæt 2. plads i fjor og er normalt klar tidligt på året. Se op for ham her.

2 Pull in Carlras vil være glad for det vand, banen har fået. Har ikke vundet på under 1400m før, men blander sig som oftest altid i striden og kan være en spændende outsider her.

7 Carolus har leveret godkendte præstationer for Søren Jensen i starten af sæsonen, og jagter her karrierens første sejr. Triochance som måske kan overraske.

5 Iwannabetheonlyone har gået godt med Josefin Landgren i sadlen på Jægersro i fjor på 1200m i Hans Addielsson regi. Er nu trænerskiftet til den nye træner Paul Fitzsimons, der holder til på Jægersro. Senest var 5 Iwannabetheonlyone ude mod stærke 3-åringer og prøvede her både kræfter med græsset og de 1600m for første gang. Møder denne gang ældre heste for første gang, og det kan vise sig at være for stor en mundfuld, men viser de 1300m på græsset sig at passe Appel au Maitre-datteren, kan hoppen være trioaktuel.V4-3 / 3. løb

Et meget åbent handicap på 1400m hvor man som spiller gør klogt i at have så mange med som muligt.

A-chancer: 6-4-10-14-7 B-chancer: 2-1-11-3-13-9 C-chancer: 8-12

6 Warp Core gjorde flot comeback med sejr senest, efter en tabt sko ødelagde chancerne i sæsondebuten. Han fik den længste udvendige rejse i opløbssvinget, og så på et tidspunkt ud til at falde lidt tilbage, men han kom stærkt igen og sikrede sejr til træner Unnie Jacobsen. Han var oppe imod kapable sprintere, og sejren var den første af nu 12 sejre i karrieren på de 1200m, hvor de 1400m der venter Academy Award-sønnen i dag har resulteret i hele 6 sejre. Han skal nu forsvare 74 i handicap, men ud fra seneste præstation at dømme, bliver det ikke et problem. En af flere favoritter i et sværttippet løb.

4 Barnaby fik et uheldigt løb i Gøteborg senest, hvor han midtvejs måtte kortes af, fordi hesten foran brød ud i banen, og fandt ikke rigtigt aktionen igen i det 15 heste store felt. Han præsterer mere stabilt på Klampenborg, end han har gjort de 3 gange, han har besøgt Gøteborg, så man bør se bort fra seneste resultat, og vurdere hans chance ud fra den flotte præstation i sæsondebuten, hvor træner Allan Thelix meddelte, at hesten var klar men ikke sat op til at vinde. Nu er han gået 3 kg op i handicap, men vil også være sat yderligere frem med løb i kroppen. Man gør klogt i at have ham med i alle spilformer, især hvis banen får lidt vand.

10 Dream’run viste god form som anden i sæsondebuten og var således en af spillernes favoritter senest, hvor den Bettina Andersen trænede hoppe tabte nogle længder fra start, hvilket er dyrt på 1200m distancen, som i forvejen er til den korte side for den ellers stabile handicapper. Hun fulgte godt op med det øvrige felt og sikrede sig de sidste præmiepenge. De ekstra 200m i dagens løb vil kun være en fordel, og 10 Dream’run er en af de mange sejrskandidater i løbet.

14 Inspirator åbnede sæsonen på Jægersro med en kort slået 3. plads, hvor han blandt andet var foran Nemuranthes, som vandt gangen efter de to mødtes, hvor Inspirator fik en træls tur fra startspor 15, hvilket er hård kost i et sprintløb på Jægersro. Siden har Nemuranthes bekræftet formen på løbene ved at vinde endnu en gang, og med det in mente, ser det godt ud for 14 Inspirator, der her er tilbage på græs og en distance, der passer ham godt. Et minus kan være det udvendige startspor

7 Heart of Stone sluttede fint af som fjerde i debuten, efter en dårlig rejse, hvor han ikke fik plads i indersporet fra start, og jockeyen måtte trække ham bagom feltet for at finde plads udvendigt. Det var samtidigt første gang, at Showcasing-sønnen var ude på 1600m. De bedste resultater har han før vist på dagens distance, netop 1400m, og Inge Mette Dejgaard har en god kandidat til sejren her, i et meget åbent opgør.

2 Mr Oban gør som regel god figur på Klampenborgs græs og har to løb i kroppen fra Jægersro, med resultater man kan se bort fra. Han står 5 kilo højere end sidst han sejrede på Klampenborg, men har været tæt på afgørelsen fra et højere tal tidligere, og er en sjov outsider her, som ikke må glemmes af spillerne.

1 Mont Rose leverede en glimrende præstation i sæsondebuten og var blot 3,5 længde bag vindende 6 Warp Core, på en distance der egentlig er lige til den korte side for den velafstammede hoppe. De ekstra 200m vil derfor kun være en fordel her og med lærling Liam Doran i sadlen igen, der har 3 kilos lettelse, skal Mont Rose huskes af spillerne her.

11 Not Today indløste karrierens første sejr i et maidenløb senest, efter flere tætte forsøg. Han møder her formstærke heste i et handicap og det blive en sværere opgave at løse. Trio chance.

V4-4 / 4. løb

I sidste afdeling kunne man være fristet til at stå blankt på 8 Rocky efter en imponerende sæsondebut, men den forsigtige spiller garderer sig.

A-chancer: 8-4-3-7 B-chancer: 5-9-10-12-6-2-1-11

8 Rocky imponerede i sæsondebuten, hvor han var kort slået af Flemming Velins tophest Omar Bradley, som Rocky ved den lejlighed gav 2 kilo. Han blev herefter hævet 3 kilo for præstationen, og viste vel reelt også mere end det, når man tager med i betragtning af Omar Bradley ugen efter var 2. i mål i det listede løb Danish Jockey Club Cup. Den Ellinor Rasmusson trænede vallak trives både godt på Klampenborg og på de 1800m, og de 63 kg på ryggen kan han sagtens forvalte til sejr, hvis han vil. Han ligner hesten at slå her.

4 Sing A Rainbow gjorde det flot som 2’er i Sceptre Stakes, som var den første start på Skandinavisk græs siden træner Jessica Long fik hoppen hjem fra England. Frankel-datteren indeholder fortsat udvikling, og har nu fordel af at have stiftet kendskab med banen. Kommer ud med en god lav vægt her også og må ses som god chance.

3 Bijou var ude mod 3-års eliten i samtlige starter sidste år og gjorde det flot med en 2.plads i Dansk 2000 Guineas og senere blev det til sejr i Breeders’ Prize Sprint i Norge. Mingun-sønnen rundede en halv million alene i sidste sæson for sin daværende træner Hanne Bechmann, og er nu overgået til Søren Jensens træning, efter Hanne stoppede trænerkarrieren. Det er første gang på 1800m her på Klampenborg, men Bijou var kun slået 1,5 længde af tophesten Snake Lake i Breeders’ Trophy Classic på Bro Park over 1750m, så distancen bør ikke forvolde problemer, og Bijou bør være tæt på afgørelsen her.

7 Sir Herman debuterede i fjor med en 3. plads i Breeder’s Cup, hvorefter resten af sæsonen bød på blandede resultater. Har kæmpet med skade tidligere, og det er svært at sige, om det har indflydelse på lysten til at give sig 100%. Han står nu i et handicap, som han sagtens kan forsvare og er en fin triochance.

5 Lord of Dublin var med helt fremme ved flere lejligheder i fjor, men det blev ikke til sejr for den Inge Mette Dejgaard trænede vallak. Træneren melder selv ud, at distancen måske kan blive lidt lang her i sæsondebuten mod formstærke favoritter, men er godt hjulpet af en stærk rytter i Oliver Wilson, så jeg betror ham alligevel en trioplacering.

9 Lotus Cafe så ud til at være i fremgang i seneste start, efter en sæson præget af flere problemer i fjor, ifølge træner Jan Olsen. Med yderligere forbedring efter denne start, bliver han snart spændende for spillerne, men det ligner mest en pladschance i et stærkt felt.

10 Shabbah er en spændende import efter hingsten Sea The Stars og kommer til Skandinavien med et formtal på 84. Præsterede godt i efteråret og hvis formen er bibeholdt, kan det række langt. Svært at vurdere i første start, men en sjov hest at have med, hvis man har plads på kuponen.