V4-analyse til Billund

Udarbejdet af Steffen Møllergård.

Tipperstatistik: Spillet for 5.290 kr. Vundet 5.942 kr. TBP 112,33%. Hitrate 8/22.Printvenlig version
V4-forslag (reserveheste i parentes)8-6-3(1)

6-2-4(1)

1-4(5)

1-5-2-8(4)

Pris 144 kroner (72 rækker).1.løb / V4-1

Et løb, hvor jeg ser Emmett Downs som bedste hest i feltet, men den skal garderes da den kun har fire starter bag sig, og den mangler rutine i forhold til konkurrenterne.

A-chancer: 8-6-3 B-chancer: 1-5-7-4 C-chancer: 2

8 Emmett Downs. Vandt sin debut på Lunden i et fint felt. Efter et indvendigt løb i indledningen, og med en omgang til mål gik den ud i andet par udvendigt. Fik et rygløb længst muligt, og kunne speede frem til en kort sejr foran Chilli Reerstrup og Era Wan. På Lunden derefter fik den en galop på ind første sving. Men med en stærk ophentning kunne den løbe med feltet hjem. E Type Cash var overlegen i mål, men den var ikke langt efter andenhesten i mål. Klart en godkendt præstation. Derefter startede den i Skive, og sad for langt tilbage i feltet til at få med udfaldet at gøre. Ved starten på Årjüng tog Jeppe Rask en rolig start, og kort efter endte den udvendigt på favoritten Gaylord AM, og holdt farten imponerende godt, og mistede først andenpladsen i sidste skridt. Jeppe Rask har stalden i topform, og bliver mit klare vindertip her. Startspor otte er selvfølgelig ikke optimalt, men den kan sagtens gå bagfra.

6 Colorado Laser. Gik sit klart bedste løb i sin sidste start som anden bag Eros Zola. Efter et løb i indledningen i tredje par indvendigt, så kom den ud i andet spor rundt sidste sving. Og med god trækhjælp fra Eros Zola ind på opløbet, så skød Johnny Jørgensen frem indvendigt for Eros Zola, og var kun en længde efter Eros Zola i mål. For tre starter siden overtog den spidsen med lidt mere end en omgang til mål. Og fik derefter stenhårdt tryk af Gonato Fortuna. Og galopperede derefter som slået hest ind på opløbet. På Fyn derefter galopperede den kort efter starten. Er ikke 100% stabil, og Johnny Jørgensen tager sikkert en rolig start på sikkerhed, og kommer så i en stærk afslutning. Johnny Jørgensen vandt sæsonens første sejr i lørdags med Harley Boko, og måske der kommer en ny her?

3 Calvin Ice. Var jeg lidt varm på starterne i juni måned, hvor den var ude i stærke felter. Men der levede den slet ikke levet op til de to flotte sejrer i marts og maj måned på gode tider. Ved dens sidste start var den anderledes bedre efter et rigtigt hårdt kørt løb af kusken Bøje Laursen. Efter en indledning nede i feltet, så gik den med Eros Zola ud i tredje spor, og efter en længere tur i tredje/fjerde spor med en omgang til mål gik den frem til den førende Diamond P. Trykkede flere gange kraftigt på, og selvom den fik et hårdt løb, så var den ikke langt efter triohestene i mål. Skal her være en god vinderchance. Og jeg forventer at Bøje Laursen forsøger sig på spidsen i dette løb.

1 C Me Tinna. Har et godt startspor og kusk. Har ikke vist den store form længe, men der var klar fremgang i dens sidste start. Fik et løb nede i feltet i femte par indvendigt. Jeppe Juel fik bakket sig fri af feltet rundt sidste sving, og blev også kraftigt sænket ind på opløbet, da den fik en Bentley Bratajka ud foran sig. Men viste derefter fin fart til en fjerdeplads bag Wild Fire Bell, Django Cæsar og Desavi D. C Me Tinna ser jeg ikke som en vinderhest i løbet, men på sin sidste start som en rimelig triochance. Hvis den kan leve op til en lignende præstation igen.

5 Doyouthinkiamsexy. 78-årige Gunner Eriksen vinder ikke så mange løb længere som i gamle dage. Men vandt en fin sejr med Doyouthinkiamsexy for tre starter siden. Det skete efter spids og slut devisen, og kunne akkurat afvise Excuse ME N L til en kort men sikker sejr. I sin sidste start var den anden til Danielle Gardenia i et amatørløb. Der fik den spidsen, og så fin ud i denne, men kunne ikke afvise en rygkørt Danielle Gardenia, som havde siddet i andet par udvendigt. Jeg tror ikke på vinderchance, men er der en ok triochance som jeg ser løbet. Virkede ikke helt fortrolig med startbilen(tre starter) i sidste sæson. Men nu har den også mere rutine. Og har været hurtig fra start i snorestart i år.

7 Amazing Casmik. Skulle helt hen til start nummer 43 før den vandt sin første start. Det skete i et lidt svagt felt i Skive, hvor den kunne speede frem til sejr i open stretch efter et løb i ryg på Dynamic Dancer, som stoppede lidt op i spids. Før denne start har den haft en lang periode uden nogen nævneværdige resultater. Og jeg tror mest på en mindre triochance fra startspor syv bag startbilen.

4 Alion. Forsøges for første gang i lang tid med en professionel kusk. Har været forsøgt i klassen i to starter, hvor den først den 11. maj galopperede fra starten, og var langt efter feltet undervejs og i mål. Derefter d. 23. juni på Lunden gik den udvendigt på den førende Elbow. Og selvom om den var tidligt træt holdt den farten fint til den sidste præmie. Men bag Elbow var klassen heller ikke så høj på feltet. Jeg ser mest Alion som en præmiechance trods en professionel kusk i sulkyen.

2 Veto. Kommer efter en lang pause siden midt december måned 2018. Har ikke vist form og resulter som førhen, som gør den aktuel for spillerne i dag.2. løb / V4-2

Et løb, hvor starten kan blive afgørende for sejrens udfald. Tough Macoy var tilbage som vi kender den i sidste start, og gives vindertippet i dette her løb.

A-chancer: 6-2 B-chancer: 4-1-3-7 C-chancer: 5

6 Tough Macoy. Efter en periode med lidt kedelige resultater, så var det den ”gamle” Tough Macoy man så i dens sidste start i Skive. Man havde op til starten pillet forskoene af Tough Macoy, og det havde en gavnlig effekt. Den sprang til spids direkte fra start, og styrede totalt løbet derfra. Ind på opløbet forsvandt den væk til en stensikker sejr bag Worst Nightmare. Startmomentet bliver afgørende for sejren, og det bliver spændende om den kan tage en længde på Charming Kiss fra start. Det er altid denne tid på året, at Tough Macoy viser sig allerbedst. Har sejret på derbysøndagen to år i træk.

2 Charming Kiss. Er også en startraket som Tough Macoy. Og Charming Kiss er sikret et løb i enten spids eller et løb i ryg på Tough Macoy. Og kan den komme ind i først ind i svinget, så er meget afgjort fra start, da Tough Macoy ikke vil sidde i dødens spor undervejs. Vandt en flot sejr efter spids for tre starter siden. I sin forrige start tog den også spids, men måtte kæmpe om den i starten, og fik senere lidt tryk af Torden. Og på de lange 2500 meter var den foreståligt træt til sidst i løbet. Fik en femteplads på Jægersro i sin sidste start efter et løb undervejs i tredje par udvendigt undervejs. Kunne ikke nå frem til hestene i triorækken, men virker også klart bedst i spids. God vinderchance i løbet.

4 Worst Nightmare. Er altid trioaktuel i sin klasse, og det er den bestemt også i dette løb. Vil have klar fordel af, hvis der blive kørt i et vildt tempo i starten af løbet, så kan Worst Nightmare komme i en stærk afslutning. Var i sin sidste start anden til Tough Macoy i Skive. Og efter et indvendigt løb i indledningen nede i femte par indvendigt, og med 1300 meter til mål kom den perfekt ud i andet par udvendigt. Den angreb fint rundt sidste sving, men kunne ikke gøre noget imod Tough Macoy denne dag. Vinder ikke så ofte, men løbet i dag kan løbes på dennes præmisser, og derfor finder Worst Nightmare vej til mit V4 forslag. Var dog tæt på sejren i sin forrige start bag Batman S H.

1 Fighting Gehør. Har en lidt kedelig resultatrække, men er en bedre hest end den lige viser. Har været forsøgt i Sverige uden det store held. I sin sidste start på Fyn, som var efter tre måneders løbspause, fik den et løb undervejs i andet par udvendigt. Men der var ikke det store tempo på dette sprinterløb undervejs, så i den hastige afslutning kunne den tage nævneværdige meter ind. Men var ikke langt fra tredjepladsen i løbet. Er sandsynligvis gået frem i form med dette løb i kroppen, og lykkedes det med positionerne undervejs, så er den ikke uden chance for en trioplacering. Har klassen til at sejre, men ser den kun som en mindre vinderchance i dette her løb, og kommer ikke på mit V4 forslag.

3 Thisismylife. Kan åbne hårdt fra start, men kan næppe tage spidsen fra enten Charming Kiss eller Tough Macoy. Og når starten er afgjort så ligner dette løb et linjeløb, hvor den kommer til at sidde midt i feltet, og derfra et speedopgør de sidste 500 meter. Det er måske ikke lige en afvikling af løbet som passer Thisismylife allerbedst. I sin sidste start tog den spidsen fra start, men slap denne til Tiger Hill Diamant, og sad med en omgang til mål i tredje par indvendigt. Sad fast bag en træt Tiger Hill Diamant, og måtte nøjes med en af de sidste præmier. Er i god form, men er meget afhængig af positionerne undervejs. Ser den mest som en pladschance.

7 Danielle D D. Sæsonens to starter har været prøven og finalen til Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix 2019. I prøven fik den et løb i ryggen på den førende Delicious One. Fik hullet midt på opløbet og speede frem til en fin tredjeplads. I finalen havde den anden række bag startbilen, og sad undervejs i tredje par indvendigt. Kom ud i andet spor rundt sving, og sad fast ind på opløbet, men da hullet kom speedede den stærkt til tredjepladsen. Nu møder Danielle D D nogle hårde heste, og jeg forventer lidt at Jeppe Rask har meldt den i dette løb for at give den et løb i kroppen inden de vigtige derbyprøver. Jeg ser den som en af årgangens allerbedste bedste hopper, men i dette løb ser jeg den mest som aktuel til den sidste trioplacering.

5 Sir Mosebo. Løb sidste torsdag i Århus 16,6 1800 meter auto, og endte udplaceret i løbet. Lå sidst indvendigt undervejs, og selvom om den viste fin fart i opløbet, så nåede den ikke helt frem til en præmie. Præmiechance i dette her løb.3. løb / V4-3

Fra et perfekt startspor 1 i volten, så ligner det spids og slut i løbet. Men se op for Cherry Bee, som har gået fire gode løb imod topheste i hver eneste start.

A-chancer: 1-4 B-chancer: 5-7-6 C-chancer:3-8-2

1 Elektra Henley. Har to sejre i tre starter. I sin debut tog den spidsen efter 500 meter af løbet. Ind på opløbet fik den en ødelæggende galop under pres fra Fightforfreedom Ås. Starten efter overtog den også spidsen efter 500 meter efter en indledning i tredje spor. Og kunne derfra vinde en klar sejr foran Danny E P. I sin sidste start kunne den med en omgang til mål overtage spidsen fra den førende Etienne Cross, da denne galopperede i spids. Derefter stak han af fra feltet, som den undervejs havde et stort forspring til, og den kunne vinde en rimelig sikker sejr foran en så god hest som E Type Cash, som havde 20 meters tillæg. Kom hjem på en stærk tid i snorestart, som gør den til en af årgangens hurtigste hopper pt. Topchance og klart et emne som V4 blank.

4 Cherry Bee. John Køhler har en fin køretur her med Cherry Bee. Har været anden i mål to gange til Emoji, og tredje i sin sidste start bag Cæsar Spin og Design Osted Antik. Ved de to andenpladser bag Emoji har den leveret stærke afslutninger efter indvendige løb. Og første gang var den ikke langt efter i mål. Vandt d. 8. juni en flot sejr foran Big Flirt. Var hurtig fra start fra sit tillæg, og kunne overtage spidsen på første lang side. Og derfra holdt den hjem til en kort men sikker sejr foran en så god hest som Big Flirt. I sin sidste start fra startspor 11 fik den et løb i tredje par udvendigt. Og leverede igen en god afslutning til en godkendt tredjeplads. Prikker John Køhler starten perfekt fra et svært startspor fire i volten, så kan det ligne et løb i ryg på den førende Elektra Henley. Og får den plads ind på opløbet, så kan den ikke udelukkes fra sejren. Og Cherry Bee finder vej til mit V4 forslag. Jeg er stensikker på, at John K kører til start med en god optimisme på sin hest efter dens flotte fire første starter.

5 Ilyushin. Vandt for tre starter siden en klar sejr efter spids hele vejen rundt. Derefter var den anden til Think New And Big efter et løb i spids, hvor den måtte give sig de sidste 100 meter af løbet. I sin sidste start havde den også spidsen undervejs i løbet. Måtte også her give sig op mod mål, og måtte lade Carpark North og Love Story H C gå forbi sig. Får ikke spidsen fra startspor fem i volten i dette løb, og den har måske også givet sig lidt for let i sine sidste starter i spidsen. Det er måske en fordel med et rygløb her. God triochance i dette her løb.

7 Livi National. I sin sidste start på Fyn gik den et ret anonymt løb i inderbanen undervejs. Kom fri rundt sidste sving men galopperede kort inde på opløbet i sympati med hesten ved siden af den. Vandt sin forrige start i Skive. Sad undervejs i tredje par indvendigt, og gik ud i andet spor med 500 meter til mål. Og fik et stort forspring. Men stoppede noget op til slut, men kunne sejre 1.5 længde foran Catch The Day. Det var et lidt rodet løb med halvdelen af hestene i galop. Fra 20 meters tillæg tror jeg ikke på den store vinderchance. Men en fin pladschance.

6 Blue Berry Avenue. Har en noget ustabil resultatrække, og jeg synes ikke den har levet op til sit potentiale i sine 22 starter. Vandt dog et billigt løb for fire starter siden med fem heste til start. Mindre pladschance i dette her løb.

3 Collina Sotto, 8 Saxinthecity og 2 Bloody Mary ser jeg ikke få med udfaldet at gøre i dette løb.4. løb / V4-4

Bemærk, at distancen til dette løb er 2500 meter auto. Et åbent løb, som kræver garderinger. Efter moden overvejelse, så gives vindertippet til Diablo Toft.

A-chancer: 1-5-2 B-chancer: 8-4 C-chancer:7-6-3

1 Diablo Toft. Får mit vindertip selvom den har ikke har vundet væddeløb i mere end et år. Dejlig stabil hest som altid, er trioaktuel i sin klasse. Diablo Toft har da også en pladsprocent på 70 i denne her sæson i 10 starter. Her tager den næppe spids fra Buzz Løgstrup, som altid køres offensivt af sin ejer. Kan Diablo Toft undgå den at sidde fast bag denne de sidste 500 meter, så tror jeg meget på Diablo Toft i dette løb. I sin sidste start i Ålborg sad den i tredje par udvendigt med en omgang til mål. Rundt sidste sving da den fast, og fik først meget sent angrebsplads. Distancen var nok heller ikke en fordel for Diablo Toft. Og i sin forrige start i Billund sluttede godkendt af til en tredjeplads bag Dixie Downs og Celebrity Wind. Sad undervejs i tredje par udvendigt. Kunne ikke nå helt frem trods en fin afslutning. Virker som en stærk krabat, som har fordel af de 2500 meter. Runder mange heste de sidste 500 meter, og jeg regner den som en rigtig god vinderchance.

5 Volleyball. Stillede til start i fredags på Fyn som storfavorit. Blev udplaceret i tiden 17.4 2140 meter. Men galopperede direkte fra start for anden start i træk. De to starter har næsten været identiske, hvor den har leveret rigtigt gode ophentninger til feltet efter sine startgalopper. Kræfterne selvfølgelig har ebbet lidt ud op i på opløbet. Tænker at John K tager en rolig start her på sikkerhed, og så håbe på at komme i en stærk afslutning i opløbet. Gik et topløb på Jægersro for tre starter siden, hvor den førte løbet længe. Kunne overtage spidsen efter 300 meter, og trods den var slået ind på opløbet af Glam Rock, så viste den vilje og styrke og holdt sin andenplads bag gode heste. Skal klart med på V4 kuponen. Uden de sidste to startgalopper havde jeg vindertippet den. To starter med galop i træk for en ellers ret stabil hest er lidt urovækkende.

2 Checkpoint S H. Den hest i løbet, som har tjent flest penge, og den har en fin grundkapacitet. Viste god form i vinters fra umulige startspor. Men har ikke rigtigt levet op til dette den sidste periode. Ved dens sidste start i Billund sad den undervejs i fjerde par udvendigt. Angreb rundt sidste sving, men skød ikke den store fart og fik femtepladsen et stykke efter Doyouwishdiamond i mål. Løb dog ny rekord. I sin sidste start var den ude i et ”Sigter mod stjernerne løb” for Mads Petersen. Var hurtig fra start fra sit tillæg, og forsøgte hurtigt at overtage spidsen. Brød et spor ud undervejs, og men kunne alligevel overtage spidsen efter cirka 600 meter af løbet. Men galopperede umotiveret i spidsen på sidste langside. Kommer på mit V4 forslag mere på dens klasse end dens form pt.

8 Gonato Fortuna. I sin sidste start fik den et løb i andet par udvendigt, og ventede med angrebet til rundt sidste sving. Men løb derefter på en umotiveret galop. Havde den holdt sig i trav, så havde den været sejrsfarlig i løbet. I sin forrige start lå den undervejs i tredje/fjedre par indvendigt og fik aldrig plads i opløbet. For tre starter siden fik den et løb i dødens udenpå Celebrity Wind, og galopperede ind på opløbet, hvor den ikke virkede slået endnu. Kommer på mit V4 forslag, da den er bedre end dens resultatliste.

4 Livi Kickback. Deltager for det meste i amatørløb for sin ejer og træner Anders Fredmar. Har aldrig vundet i 44 starter, men har dog en fin pladsprocent på 30. Anders Fredmar har ikke vundet væddeløb siden 2015, men er dog ikke nogen dårlig kusk. I sin sidste start på Fyn var den klar favorit i løbet. Men kunne ikke svare spidsen op, og endte i vinderhullet som senere i løbet blev til tredje par indvendigt. Rundt sidste sving sad den fast og mistede en del meter på dette, men fik kort efter hullet. Leverede en stærk afslutning, men de forreste heste var stukket af og på vej i mål. Komkurrencen stiger betragteligt i dag, og jeg ser den ikke være mere end en pladschance i løbet på trods af god form.

7 Hermes F Boko. Tysk hest, som har en topafstamning, men ikke rigtigt har levet op til dette. Er jo svær at sætte ind i den danske konkurrence. Men efter at have set dens løbsklip er det ikke en hest, som har imponeret mig på nogen måde. Ved starten i Berlin stod den helt af med 1000 meter til mål. Sidste start i Hamborg var rent medløb, hvor den forsøgte at hænge på. Kan ikke tro på den er noget for vinderspillerne. 6 Santadi og 3 Buzz Løgstrup virker ikke i den bedste form, og er ikke noget for spillerne her.