V4-analyse af Jesper Elbæk

Tipperstatistik: Spillet for 3.929 kr. Vundet 703 kr. TBP 18%. Hitrate 4/14.

Printvenlig version

V4-forslag

1-2-5-8

4-11-10-3-2-1

2 Newton Tile

11-9-8-1-2

Pris: 240 kr. (120 rækker)V4-1, 1. løb

Et spændende amerikanerløb med voltestart indleder V4-spillet. Kun en enkelt deltager havde mod på at starte fra spids – men den tippes til gengæld som vinder.

A-chancer: 1-2-5-8 B-chancer: Ingen C-chancer: 4-6-7-3

1 Danilo Fønix er hesten, som starter fra spids. Den træner på Nykøbing Falster Travbane af Henrik Thomsen, som dermed er på langtur. Thomsen tager turen, fordi Danilo Fønix er klart bedst højre rundt, og med den mangedobbelte landschampion Birger Jørgensen i sulkyen, så tror jeg denne ekvipage kan snyde de andre, og føre rundt om.

2 Darwin Ice er en fin hest, som nok skal gøre sig gældende i årgangsløbene. Kun én sejr indtil videre i karrieren, men den har også været ude i hård konkurrence. Andenpladserne har været til formtoppede Backup og Casino Royal, og senest førte Darwin Ice ind på opløbet i Aalborg, hvor den desværre brød ud i banen, og lukkede den senere vinder Darlington ud til sejr. Formen er ok, og Darwin Ice starter nok i Aarhus for at forberede sig frem imod 4-års Grand Prix og ditto prøver.

5 Darth Vader S M er et glansbillede, som helt sikkert også har Jydsk 4-årings Grand Prix som et af årets store mål. Overrender heller ikke vinderpladsen med kun en enkelt blomsterbuket i 18 starter. Var ude i samme løb som Darwin Ice senest, og afsluttede flot fra et umuligt startspor. To løb i kroppen med 1.14-tider i begge starter, så se op!

8 Limbo har et lidt vanskeligt og stort trav, hvilket somme tider giver en galop. Blev kørt tidligt frem i et amatørløb senest på Lunden, men slog på en galop i opløbet, og var ellers kommet hjem på cirka 1.16,0/2040m, så formen er ok. Forrige gang var Limbo anden til Master Of Disaster, som jo er i kanonform. Det var i Aarhus, og netop her i Aarhus har Limbo faktisk tidligere gået flere superløb.

De øvrige heste er lidt kækt – måske – sat ned som C-heste, så jeg lægger hovedet på blokker og siger, at en af de fire nævnte heste vinder V4-prologen.V4-2, 2. løb

Et meget åbent løb fortsætter V4-spillet, og skal man være nogenlunde sikker på at komme videre, så skal over halvdelen af feltet afkrydses på bonen.

A-chancer: 4-11-3 B-chancer: 10-2-1 C-chancer: 9-8-7-6-5

4 Catch The Day har ikke startet et helt år, men har været hos Aalborg-træner Bo Westergaard siden 30. april i år. Forinden et helt år hos opdrætteren Bjarne Sørensen. Var en tiltalende type ved starten for et år siden, hvor Catch The Day overtog spidsen fra Dream Winner i 1.12-tempo, men ikke kunne svare Cerveza, da den angreb med 650m hjem. Et chancetip at tippe en hest som vinder, som ikke har startet et helt år.

11 Do It Mingus er havnet i skammekrogen med 20m tillæg og lukket startspor i volten. Burde egentlig altid starte i Aarhus, for er ubesejret i tre starter højre rundt. Fik senest ryg på Double Up, og andenpladsen i protokollen er nærmest lige så god som en sejr, idet Double Up jo er en superhest fra spids. Topform, men elendig udgangsposition.

3 Daddy Loves You passer fint til Bent Svendsens kørestil, og den tidligere så vanskelige hest har været from som et lam i Svendsens hænder. Senest tog Daddy Loves You spids direkte, afviklede 500m efter 1.22 og kilometeren efter 1.22,5 så det gav sig selv, at der var masser at skyde med til slut. Eldorado udvendigt kunne ikke gøre det færdigt fra dødens, og Daddy Loves You vandt let efter 1.16-fart sidste omgang.

10 Amulett Jons gik et fint rutineløb i Aalborg 19/5, men var ikke helt rar et par minutter før starten. Her stejlede den med Michael Lønborg, som faktisk havde ryggen af dragten helt nede på banelegemet. Fik dog reddet situationen, og i selve rutineløbet var der ingen problemer. Tog spids, og kom hjem i 1.18,9 fuld vej. Svær at sætte ind her, men Orlando Vici-hoppen så fin ud.

2 Coco Højgård og 1 Bella Dilli hører jo nok til de yderste vinderchancer. Coco Højgård legede ”fang mig hvis I kan” senest her i Aarhus, og det kunne Attached så. Bella Dilli var ude i samme løb, og blev kørt roligt rundt. Kenneth Andersen kunne nok tidligt se, at det ikke kunne blive til hverken mere eller mindre end tredjepladsen, og er sikkert forbedret her.V4-3, 3. løb

Klassen stiger en tak her, hvor løbet hedder Grand Prix optakten. Altså et 4-årsløb, hvor en norsk hest får vindertippet.

A-chancer: 2-10-6-9 B-chancer: 3-1-8 C-chancer: 7-5-4

2 Newton Tile er hesten det drejer sig om. Michael Lønborg kører med en sejrsprocent som træner på omkring de 40%, og Newton Tile er selvfølgelig kraftigt medvirkende til dét. I Aalborg senest bombede Newton Tile direkte til spids. Fik stærke Delaware Bounce over sig, men afviste denne, og havde også kræfter til at svare op over for Diablo Toft, og ydede en femstjernet præstation. Er sikkert endnu bedre efter en måneds løbspause.

10 Dante Brogård er en sej krabat, som senest var ude imod rigtig gode heste. Sprintermester-deltageren Denimcowboy vandt fra spids foran Deliciousstone, Doyouwishdiamond og Daisy Cash – og den slags heste er ikke med her. Dante Brogård starter lidt starter lidt sparsomt, og har svært startspor her. Har dog gavn af distancen, og spiser mange de sidste 500m.

6 Diva Sisa er hurtig fra start, men er ikke ude i sit livs vigtigste løb her. Det kommer nemlig om 14 dage, hvor det er en Hoppe Grand Prix prøve det gælder. Marc Bæk kører med fra start, og formen er i orden på hesten. MEN der advares altså om, at en sejr ikke er altafgørende for Diva Sisa.

9 Donato Gilbak fik løb i kroppen senest efter lidt pause. Kom ud fra 20m tillæg mod gode heste, men havde tidligt spids. 1.20-tempo første 500m, men blev overrasket med en omgang hjem, hvor Anders Pedersen kørte til spids med Celebrity Wind. Tabte nogle længder til denne og Lisa Marie E P, men havde også været væk fra løbene længe. Er bedre her!

B-hestene er 1 Daniella, som er blevet budt en del hårde løb, og kommer til at tabe fra start i dette løb også, 3 Diva de Meaux, som var meget forbedret efter pause senest bag Draco og Express de Luxe samt 8 Design Hastrup, som er en lækker type, som tilsyneladende aldrig har tur i den i løbene.V4-4, 4. løb

Meget svær afslutning på V4-spillet. Michal Lønborgs ”tuffing” Dino Silvåkra får vindertippet, men der er mange modbud.

A-chancer: 11-9-8-1-2-12-6-7-3 B-chancer: 10-4 C-chancer: 5

11 Dino Silvåkra er en stærk krabat, som for alvor kommer til sin fordel, hvis de andre kører for stærkt undervejs. Bliver slet ikke overrasket, hvis den kommer trampende forbi til sejr til slut. Senest var den ude mod Damien Shadow, som bombede til spids og fik lov at køre 1.18-fart den første kilometer, mens Dino Silvåkra sad i fjerde par udvendigt. Angreb med 700m hjem, men der blev kørt rigtig stærkt til slut, så det lod sig ikke køre.

9 Titanio C R var med i samme løb som Dino Silvåkra senest. Sad i tredje par indvendigt, og blev flået på tværs af banen med 150m hjem. Nåede kun sjettepladsen, men har nu to løb i kroppen efter meget lang pause, og sidder snart på vinderpladsen. Måske i dag allerede.

8 Bimse Cloc har måske ikke ligefrem blomsterallergi, men det er ikke SÅ tit, at Stutteri Clocs hest har vendt tilbage foran dommertårnet for at få taget vinderbillede. Men startsporene har virkelig også været ringe – og er det igen i dag – men præstationerne har været til mange stjerner. Sad fast senest i Odense, men når det hele lykkes, så vinder Bimse Cloc, og jeg forstår udmærket godt, at hun har fået vindertippet i Fast Track-programmet.

1 Thunderstruck og 2 Benton Frisco er begge to vanvittigt hurtige fra start, og en af de to tager sig nok af spidsen i dette løb. Hvis da ikke unge Nikoline R. Nikolajsen tager fusen på 2 x Mads med 3 Super Mento, som virkelig også kan flytte benene fra start. 12 Universale har topform, men iskoldt startspor. Det var Tiger Hill Diamant, der besejrede den på Lunden og Dino Silvåkra forrige gang i Aarhus. 6 Aura Skov er også i fin form, men kan vel ikke tage en længde på 1, 2 og 3? Og Aarhus-specialisten 7 Mr Panamera havnede meget langt nede i seedningen – men det viser bare, at sidste afdeling er rigtig garderingskrævende.