V4-analyse til Aarhus

Af Steffen Møllergård

Tipperstatistik: Spillet for 4.878 kr. og vundet 5.699 kr. TBP 116,8% Hitrate: 6/20Printvenlig versionV4-forslag (reserveheste i parentes)

7-3-4-8(5)
7-1-4-2-6(3)
4-1(3)
3-8(2)

Pris: 160 Kroner. (80 rækker)1. løb / V4-1

På sin klasse så burde Dante Brogård vinde dette løb, men det har ikke fungeret optimalt for Dante Brogård de sidste fire starter.

A-chancer: 7-3-4 B-chancer: 8 C-chancer: 5-1-2-6

7 Dante Brogård. Indledte sin karriere flot med masser af sejre og topplaceringer. Men har i skærpet konkurrence ikke rigtigt kunne vise det ekstra, som man forventede da den indledte sin karriere. For fire starter sad den som sidste hest undervejs. Forsøgte en afslutning rundt sidste sving, men den kom ikke rigtigt fremad, og måtte nøjes med sjettepladsen. For tre starter siden endte den efter en langsom start i tredje par udvendigt. Forsøgte angreb ind på opløbet, men det bed ikke rigtigt for Dante Brogård og måtte tage til takke med fjerdepladsen. Har været forsøgt i prøven og consolationsløbet til Jydsk 4-års GP. I prøven gik den godkendt bag Dream Kåsgård, Dumbo og Do It Mingus efter et indvendigt løb nede i feltet. I consolationsløbet sad den også langt tilbage i feltet fra startspor 12. Måtte rundt sidste sving ud i femte spor og trods en ok afslutning, så endte den klart udenfor pengene. Fra startspor syv bliver den sikkert bakket ned som sidste hest i feltet, og derfra skal den vise forbedret form for at nå helt frem til en sejr. Får mit meget forsigtige vindertip på dens klasse og trods alt begrænset modstand i dag.

3 Doubles Diva. Efter en længere periode, hvor Doubles Diva har startet i amatørløb, så var den tilbage i et klasseløb med Birger Jørgensen som kusk i sin sidste start. Den var noget frisk på dagen, og førte løbet i toptempo undervejs. Var forståeligt træt til sidst i løbet, men holdt farten ok til en fjerdeplads. I sin forrige start fik den en kort galop på ind i første sving. Derefter et løb i ryg på den førende. Var træt ind på opløbet, men viste god vilje og gik en godkendt tredjeplads. Dagens kusk Kent Friborg har kørt Doubles Diva før, og får Kent Friborg held til at dæmpe tempoet undervejs, så er det en god vinderchance fra et godt startspor tre, og en kort distance på 1800 meter auto. Sandsynlig spidshest i løbet.

4 Desert Fox. Synes jeg ikke rigtigt har levet op til sin flotte afstamning. Havde dog også en lang periode med dårlige startspor. Har også været forsøgt i prøven og consolationsløbet til Jydsk 4-års GP. Fik ikke nogen penge på dette, men gik i begge tilfælde godkendte løb konkurrencen taget i betragtning. Bedst gik det i sin sidste start efter et løb i tredje par udvendigt. Afsluttede fint i opløbet og viste trods alt en pæn fremgang, som gør at Desert Fox finder vej til mit V4 forslag. Har været foran Dante Brogård i mål de to gange de har mødt hinanden.

8 Design Of Porsche. For tre starter siden vandt den en overlegen sejr efter spids hele vejen for Knud Mønster. Starten efter på Fyn førte den også løbet, men det hårde tempo undervejs gjorde at den var træt ind på opløbet, og fik ikke med udfaldet at gøre. I sin sidste start galopperede den umotiveret med 1000 meter til mål. Så stiller ikke til start med de bedste resultater, og anden række bag bilen er heller ikke en fordel. Men omvendt er løbet så åbent, at den ikke kan udelukkes fra en vinderchance.

5 Cinxia, 1 Emilie Flamingo, 2 Livi Lively og 6 Bellis viser ikke den store form pt., og det er svært at tro på vinderchance for disse fire heste. Cinxia er en fin hest, men har i de sidste mange starter ikke levet op til sit potentiale og afstamning.2. løb / V4-2

Do It Mingus som V4 blank eller en bred gardering bag denne i et åbent løb. Jeg går efter overraskelsen og garderer Do It Mingus.

A-chancer: 7 B-chancer: 1-4-2-6-3-5-8 C-chancer: -

7 Do It Mingus. Har gået det ene topløb efter det andet i netop i Århus, og var ubesejret på banen før den stillede op til start i en 4-års prøve til Jydsk 4-års GP. I prøven fik den et fint rygløb af Ken Ecce i vinderhullet bag den førende Dumbo. Kunne ikke være med i afgørelsen bag Dream Kåsgård og Dumbo, men gik klart godkendt løb. I finalen fik den et løb i fjerde par indvendigt, og tempoet var lavt undervejs med Daytona i spids. Kunne ikke være med i den hastige afslutning, men gav fuld fart i opløbet, og viste alt vel med formen. Topchance i dette her og klart en mulig V4 blank.

1 Catchy Spring. Har vundet to amatørløb for Jimmi Risgaard efter devisen spids og slut. I sin forrige start var sejren ret klar, men i sidste start brød den et spor ud i opløbet, og måtte kæmpe mere for sejren. For tre starter siden galopperede den direkte fra start for dagens kusk Peter Frandsen. Starter ikke så tit, og er lidt hårdt inde på pengene. Der er lidt vind eller forsvind over Catchy Spring, men vælger man at gardere Do It Mingus, så er Catchy Spring den første hest, som trænger sig på V4 kuponen fra et perfekt startspor 1. Træder den an fra start, så er det sandsynligvis spidshesten i løbet.

4 Daisy D. Har Henrik Lønborg valgt at køre fremfor Cabo Suroeste. Var i sin forrige start ude i en hoppe prøve til Jydsk 4-års GP. Endte lige udenfor pengene et stykke fra de fem forreste heste i mål efter et løb i fjedre par udvendigt. Det var også i rigtigt hårdt selskab. I sin sidste start, som var et 4 års hoppeløb endte den tredje efter en godkendt præstation. Sad i andet par indvendigt lidt efter Doubles Diva som førte løbet i et friskt tempo. Fik plads midt på opløbet, og afsluttede fint bag Doyouwishdiamond og Donna Lupo. Det er lidt en medløbertype, men den har også mange gange været i rigtigt hårdt selskab. Finder vej til mit V4 forslag som en af de første chancer bag Do It Mingus.

2 Crepe Suzette. Har endnu ikke vundet i 44 starter, men har vist god form over en længere periode. I sin forrige start var den tredje til Cæsar Spin og Orval på afstand af disse. Var hurtig fra start fra sit tillæg, og fik et løb i tredje par indvendigt, men kunne ikke være med i den hastige afslutning af løbet. I sin sidste start på Fyn fik den først andet par udvendigt. Men efter 500 meter endte det med dødens spor resten af løbet, da Astronaut kunne overtage spidsen. Gik fra denne position et topløb, og var ikke langt fra vinderen Astronaut i mål. I et åbent løb bag favoritten finder jeg plads til Crepe Suzette på mit V4 forslag trods det den aldrig har vundet en sejr.

6 Bexi. Gik et fint løb i Billund i sin sidste start efter et løb i andet par udvendigt. Kunne derfra tage en godkendt tredjeplads bag Doyouwishdiamond og Tårnfalken A M. I forrige start sad den undervejs nede i feltet. Blev sendt i et angreb rundt sidste sving og skød en god fart. Men fik en galopperende Angelfromheaven ud foran sig, og det endte desværre også med en galop for Bexi. Havde været med i kampen om trioplaceringerne uden dette uheld. Det er efterhånden længe siden Bexi har vundet væddeløb, men Bexi er i god form, og går gode løb for professionelle kuske. Og kommer med på mit V4 forslag på yderste mandat.

3 Cabo Suroeste. Som spiller er det svært med Cabo Suroeste, da den er frygtelig ustabil. Men er den fejlfri så er den også vinderaktuel i sin klasse uden tvivl. Har hoppet mange penge/topplaceringer væk. I sin sidste start fik den galop efter 500 meter af løbet, men efter en god ophentning og stærk afslutning kunne den tage en kneben tredjeplads. Flot præstation. I sin forrige start galopperede den kort efter starten. For tre starter siden galopperede den en topplacering væk i Billund. Køres til denne her start af Heidi V. Lønborg. Kommer ikke med på mit V4 forslag, da jeg ikke tror på et fejlfrit løb. Men klassen er bedre end resultatrækken på Cabo Suroeste.

5 Livi Naughty. Har været ude i Preben Munchs Mindeløb, indl. Afd. og finale i sine sidste to starter, og har der gået ok løb. I den indledende afdeling var der mange galopperende heste, og efter et indvendigt løb undervejs trak Jeppe Juel den ud i andet spor rundt sidste sving. Og via en stærk afslutning kunne den tage en god tredjeplads bag California Bond og Amulett Jons. I finalen var der også mange galopperende heste i løbet. Livi Naughty fik et løb i vinderhullet, men var meget træt ind på opløbet, og fik den sidste præmie. Burde måske have holdt farten bedre i løbet, men 2300 ”Århusmeter” er også hårdt i denne konkurrence. Mindre triochance i dette her løb.

8 Livi Lovely. Har i sine sidste par løb hængt med til en præmie efter indvendige løb. Gik et fint løb på Lunden for tre starter siden i behagelig konkurrence. I et åbent løb kan den ikke udelukkes fra triorækken, men ser den mest som en præmiechance.3. løb / V4-3

Double Up giver ikke dobbelt op i vinderspillet, og den bliver gigant favorit i dette løb.

A-chancer: 4-1 B-chancer: 3-8-6 C-chancer: 2-5-7

4 Double Up. Sidder med 99,9 procent på spidsen direkte fra start, når den bare har første række bag startbilen. I sin sidste start, som var en ligafinale i Århus var den ude i en spidsduel med Don Cash. Da denne galopperede ind i første sving, fik Double Up en klar føring. Fik held til at dæmpe tempoet en smule undervejs, og var førende indtil 100 meter fra mål. Men i en meget tæt afgørelse med fem heste på målfotoet måtte den nøjes med femtepladsen. Men gik det godkendt løb selvom det ikke blev til sejr. Og Double Up skal være en topchance i dette her felt. Og med den korte distance på 1800 meter autostart er der en stor chance for føring hele vejen rundt. Oplagt V4 blank. Går man efter pengene i V4 spillet, så skal man selvfølgelig gardere Double Up. Men jeg ser kun reelt Cash Sali som et modbud til Double Up, og normalt vinder Double Up løbet uden problemer.

1 Cash Sali. Indledte sæsonen flot for Knud Mønster med en spidssejr i stærkt felt med heste som Checkpoint S H og Casino Royal. Kort efter var den ude i et amatørløb for Kim Madsen. Men fra startspor 12 kunne den ikke nå helt til den førende Whiskey Flame, men gik et klart godkendt løb. I sin forrige start var den ude i DM for jockeyer, og tog med det samme spidsen fra startspor 8. Og tempoet var højt med 12 tempo de første 500 meter. Og fik derefter stenhårdt tryk af Cannon Flame i flere omgange. Det endte med galop i føring 500 meter fra målstregen. Men med tanke på det hårde løb, så have den næppe vundet dette løb. Men det bliver jo aldrig opklaret. I sin sidste start forsøgte Knud Mønster på spidsen fra spor 8, men endte i vinderhullet, og Cash Sali fik hullet ind på opløbet, men galopperede en trioplacering væk. Da Double Up sandsynligvis bliver en 70-80 procenter i V4 spillet, så der kan være værdi i at spekulere i et favoritsvigt. Og derfor finder Cash Sali vej til mit V4 forslag selvom jeg finder det mest sandsynligt, at Double Up føre løbet hele vejen rundt. Cash Sali har endelig fået et godt startspor for første gang i lang tid.

3 Breaking Point. Har vist ok form i en længere periode uden, at Breaking Point har været i nærheden af en sejr. Dog var den anden til Darwin Ice i sin forrige start, hvor Rapanoe Bell blev disket fra sejren. Og gik der et fint løb. I sin sidste start galopperede Breaking Point direkte fra start, og fik ikke med udfaldet at gøre. Nu kommer den til start igen efter en lille måneds løbspause. Jeg ser den ikke som vinderaktuel, men er bestemt en god triochance fra et godt startspor.

8 Bringmeupfront. Vandt for fire starter siden et amatørløb på Fyn. Og derefter fået en præmie i de sidste tre starter, hvor den har mødt gode heste. For tre starter siden leverede den god afslutning bag heste som Dickson Shadow, Cool Vacation og Henbianca Boko. I sin forrige start var den ude i DM for jockeyer, og efter en langsom start, så sad den som sidste hest med 500 meter til. Med en stærk afslutning ude i fjedre spor var den med i en tæt afgørelse, men måtte nøjes med en præmie. I sin sidste start på Fyn indledte Bringmeupfront løbet i tredje par udvendigt, men med 1200 meter til mål gik den frem udvendigt på den førende Chap A P. Rundt sidste sving var den lidt træt efter det hårde løb, men holdt farten fint til en præmie. Da den ikke er så hurtig fra start, så betyder startsporet i anden række ikke det store. Og Bringmeupfront er en god triochance i løbet.

6 Rapanoe Bell var uheldig at blive disket fra sejren i sin forrige start for trængning kort før mål. I sin sidste start for Johnny Jørgensen sad den i indledningen af løbet i fjerde par indvendigt, og på sidste langside gik den ud i andet spor. Endte med at sidde fast med alle kræfter sparet over målstregen. Jeg tror ikke på sejr for Rapanoe Bell, men en mindre triochance har den bestemt.

2 Angelfromheaven, 5 Raket Skov og 7Amarone Dry har igennem en længere periode ikke vist de store resultater, og er ikke noget for vinderspillerne. Angelfromheaven gik sidste torsdag 19,2 2520 meter snorestart, og fik på dette en andenplads i et formløb. Er forstærket i sulkyen af Johnny Jørgensen, og da den er hurtig fra start, så kan den få et godt løb i inderbanen, og derfra blive trukket med til den sidste trioplacering/præmie.4. løb / V4-4

Et løb for klassen under 240.000 kroner, hvor positionerne undervejs i dette løb bliver afgørende for placeringerne i mål. En Benton Frisco i spids bliver svær at slå.

A-chancer: 3-8 B-chancer: 2-6-1-5-4-7 C-chancer: -

3 Benton Frisco. Gjorde mindst en vinderspiller glad i sin sidste start i Århus d. 3. juni. Kort før starten stod den til 14 X pengene i vinderspillet, men blev trykket ned i 20:10 før oddset rykkede sig lidt op igen. Tog med det samme spidsen, og førte løbet hele vejen rundt i toptempo til overlegen sejr foran Mr. Panamera. Har taget flere gode dueller med Dino Silvåkra i denne her sæson i Århus. Og kan den tage spidsen fra start uden den helt store problemer, så skal den være en topchance i dette her felt. Kan være en mulig V4 blank. Men jeg vælger at gardere Benton Frisco, hvis der bliver kørt for stærkt i indledningen af løbet. Det kan åbne løbet op for Vip Hall, som kan speede stærkt til sidst i løbet.

8 Vip Hall. Har igennem en længere periode vist god form, og løber altid med en triochance i sine løb. Vandt for fire starter siden på Fyn for Knud Mønster en flot sejr efter en stærk afslutning de sidste 500 meter af løbet. I sin sidste start var den ude i en ligafinale. Der blev den taget roligt fra start, og sad sidst nede i feltet i femte par indvendigt. Fik tredje spor rundt sidste sving, og afsluttede fint i opløbet. Men kunne ikke nå frem til Andre Ward, Raket Brodde og Speedy Højlund, hvilket ikke er nogen skam. Sporet i anden række betyder ikke det store, da den skal have et rygløb længst muligt. Vip Hall kommer på mit V4 forslag, da det ligner at løbet bliver afviklet i toptempo undervejs. Og da Vip Hall vil have klar fordel af overpace undervejs, så ligger det lidt til at Vip Hall kan blive sejrsfarlig på sin giftige slutspeed.

2 Super Mento. Bliver altid kørt ultra offensivt i sine løb af sin ejer/træner Nikoline R. Nikolajsen uanset om det er i trav eller montéløb. På sine bedste dage kan den holde vejen hjem i mål, men der er selvfølgelig en risiko for, at den er træt i afslutningen af løbet. I sit sidst sulkyløb kunne den ikke tage spidsen af start fra Benton Frisco, og endte udvendigt på denne hvor tempoet hele tiden blev holdt oppe. Var dog træt ind på opløbet med det hårde løb den blev budt. Har til denne start spor indvendigt for Benton Frisco, og måske Super Mento denne gang kan svare spidsen op? Og fra denne position kan den være et longshot til V4 kuponen.

6 Gogo di Quattro. Har nu startet to gange for Steen Juul uden at være i triorækken. I den første start i Billund gav Steen Juul den godt løb i andet par udvendigt. Angreb rundt sidste sving uden at vise overfart og alle triochancer blev spoleret, da Gogo di Quattro blev trængt af Torden midt på opløbet. I sin sidste start på Fyn var den ikke som bedst. Efter en langsom start endte den i tredje par udvendigt. Fik problemer med stilen på sidste langside, og galoppen kort efter kom ikke uventet. Endte som sidste hest i mål dog med fuld fart over målstregen, og var med feltet i mål. Var op til starten i Billund en ”snakhest”, og mange nævnte den som en farlig outsider i et stærkt felt. Men det synes jeg den mangler lidt at bevise dette i de to første starter for Steen Juul. Derfor ligger jeg lidt lavt i min seedning af Gogo di Quattro til denne her start, og jeg ser mest Gogo di Quattro som en pladschance.

1 Sunshine Be. Har de sidste tre starter deltaget i DM for jockeyer og to amatørløb. I sin forrige start fik den start ryggen på den førende Limbo. Sunshine Be fik hullet ind på opløbet og kunne på en god slutspeed slå Limbo sikkert. I sin sidste start havde den 60 meters tillæg til Livi Nectar H M fra spidsvolten, og efter tre omstarter kom de endelig fra start. Sunshine Be var lynhurtig fra start fra sit tillæg, og endte i tredje par udvendigt. Holdt derfra mest farten, men det var også en umulig opgave med 60 meters tillæg på så kort en distance. Og da Sunshine Be er starthurtig , så er den sikret et løb fremme i feltet undervejs i andet/tredje par indvendigt fra startspor et. Og fra den position kan den sagtens blive trukket med til en trioplacering/præmie. Dog er Sunshine Be meldt rigtigt hårdt ind i dette her løb på sin præmiesum.

5 Darius Boko. Har ikke startet siden april måned 2018, og måtte derfor igennem et prøveløb, hvor den blev godkendt på 18,9 2000 meter snorestart med en kort startgalop. Havde i indledningen af løbet forskellige positioner, men efter 800 meter af prøveløbet slap den spidsen til American Blue, og sad i ryg på denne resten af løbet til en andenplads 2,5 længde fra American Blue i mål. Selvom om Jeppe Juel altid har sine heste klar til start efter en løbspause, så ser jeg kun Darius Boko som en pladschance i dette her løb.

4 Bad Boy. En tidligere sejrshest, som i år 2016 og 2017 vandt mange sejre og gik flere topløb. Men de sidste sæsoner har de knebet lidt med følge op på de resultater. Virker heller ikke i den bedste form pt. I sin forrige start på Åby fik den et godt løb i indledningen af løbet i andet/tredje par udvendigt. Gik ud i tredje spor med 800 meter til mål, men den løb ikke rigtigt fremad, og løb i mål som næstsidste hest i mål langt efter feltet i mål. I sin sidste start i Ålborg havde den et svært spor 12 på sprint. Gik ud i tredje spor med 1200 meter til mål, men kusken fortrød med det samme, og bakkede ned som sidste hest i feltet. Har tidligere gået flere topløb i Århus, så banen bliver ikke noget problem for Bad Boy.

7 Sir Mosebo. Det er meget sjældent, at Birger Jørgensen bliver seedet sidst i et løb, men sporet yderst ude på vingen gjorde udslaget i et åbent løb bag favoritterne. Hvor den sandsynligvis fra start bliver bakket ned som en af de sidste heste i feltet undervejs, og derfra bliver det svært at få med udfaldet at gøre. I sin sidste start for Jeppe Juel fik Sir Mosebo et indvendigt løb i andet/tredje par indvendigt. Sad lidt fast ind på opløbet i vinderhullet, men skød ikke den vilde fart, da Uno Baunehøj trak fra midt på opløbet.