V4 Racing Arena Aalborg mandag 10. dec.

af Knud LillegårdV4-forslag

3-5-6-7-1-4
8-3-6-9-11-7-5-12
3 Cerveza
9-7-2-1
Pris: 384 kr.V4-1 - 1. løb

Et løb spækket med gode heste indleder V4-spillet, men mon ikke klassehesten 3 Wham Bam Boo viser sig bedst? Den har nu to løb i kroppen hos Torben Hougaard/Jeppe Rask efter store skadesproblemer, og formen burde være fin. Der savnes dog bestemt ikke modstand, hvilket bedst ses af, at en hest som 4 P S Confess blot er seedet som sjettechance i løbet, og en hest med dens kapacitet vil normalt være en topchance i et ’almindeligt’ Aalborg-løb.Chancevurdering

A-chance: 3 B-chancer: 5-6-7-1-4 C-chancer: 2-9-8

3 Wham Bam Boo er efterhånden blevet syv år, men den har efter flere skadespauser blot nået 15 starter i karrieren (seks sejre), hvilket f.eks. kan sammenlignes med de jævnaldrende 1 Avatar Accelerator og 7 Vivaldi, som har henholdsvis 50 og 56 karrierestarter. Det er en klassehest, som nu starter for tredje gang i træning hos den dygtige amatør Torben Hougaard. I første start i nyt regi den kørt afventende i femte par indvendigt, kom ud i andet spor med 500 meter igen og angreb langt ude i sporene ind i opløbet. Den afsluttede fint i samme faret som gode Global Strategy, men var dog chanceløs i at komme i nærheden af Armani S 13,5 fra tredje par indvendigt og 9 Tyrrell As 13,7 fra vinderhullet i et løb som Vores Wozniacky førte i hårdt tempo hele vejen. Med det løb i kroppen troede jeg, at 3 Wham Bam Boo var klar til sejr allerede i sidste start, men da påkørte vallakken den foranliggende konkurrent efter 400 meter med galop til følge. Med mange gode, og starthurtige heste, over sprinterdistancen, skal der nok komme fart på løbets indledning, og så regner jeg med, at 3 Wham Bam Boo er vinderen efter en herlig opløbsspurt efter et løb midt i feltet undervejs.
5 Speedy Højlund har dens helt egen stil, men det er en fighter, som de dage hvor aktionen fungerer altid er en chance i dens klasse. Den er ’Århus-specialist’ og går oftest allerbedst højre rundt, men den har dog også vundet seks løb venstre rundt, men syv af dens sejre er taget i Århus. I forrige start blev den tidligt kørt til spidsen, og sejrede overlegent før Chaplin, der startede 20 meter foran og velvilligt afgav spidsen til Speedy Højlund. Sidst blev den taget roligt fra start og gik tidligt frem i dødens på Giggs Boko, og denne sejrede overlegent i 15,3, mens Speedy Højlund til slut også måtte lade Key Largo 15,7 gå forbi.
6 Razzmina viste god form sidst efter næsten tre måneders løbspause. Da sejrede den sikkert efter et løb i vinderhullet med perfekt angrebsplads med 300 meter igen, hvor dødenstravende Rex JK galopperede. Derefter blev førende 2 VIP Hall et let bytte, og de angribende Asger Molar og Raket Brodde blev kort men sikkert afvist i opløbet. Razzmina er en god hest for klassen, hvilket også hele 14 sejre i 37 starter viser, men her er hun ude mod hårde hingste/vallakker.
7 Vivaldi tog sidst spidsen, og Knud Mønster valgte et ret hårdt tempo hele vejen. Det takkede vinderhullets Global Rhapsody 14,3 for, og den speedede til overlegen sejr efter angreb over de sidste 300 meter. Vivaldi holdt sikkert andenpladsen, og den viste også fin form i starten inden bag Stud Muffin 12,3, hvor den havde rigtigt gode heste bag sig i mål.
1 Avatar Accelerator løb mest med sidst, hvor Botox sejrede på 13,9 fra andet par udvendigt. Jeppe Juels hest sad i fjerde par udvendigt, og kusken kørte på det nærmeste max hele vejen, hvor Covini førte undervejs i hårdt tempo, 1.13 de første 1000 meter. Det var et meget velbesat Liga-løb, og vallakken har nu to løb i kroppen efter løbspause, så formen burde sidde der. I forrige start førte Avatar Accelerator undervejs efter 1.14,5 de første 1000 meter. Den rykkede lidt væk ind i opløbet, men blev noget træg i det, og galopperede under kuskens drivning, og det var nok sejren, som røg ved galoppen, og nu sejrede Fighting Gehør efter galop på 14,8.
4 PS Confess har jeg altid regnet som en god hest i det svenske. Nu har den gjort to starter for Gordon Dahl med Steen Juul som kusk, men nu sidder træneren selv i sulkyen. I forrige start blev den fra tredje par udvendigt forceret frem til spidsen midt i løbet og 1000 meter på 1.14,5. Noget overraskende gav den sig da i opløbet for rygkørte Bimse Cloc 15,8. Sidst gik den et bedre løb i spidsen, hvor den blev besejret af de gode Current Affair fra andet par udvendigt og dødenstravende Cool Shadow, begge i 15,1. Det var efter PS Confess havde bestemt tempoet til 1.17,5 den første kilometer. Den korte distance er sikkert en fordel for den 4-årige svenske vallak, og i spidsen kan den måske holde hele vejen?
C-hestene i løbet: 2 VIP Hall, 9 Tyrrell AS og 8 Sensation er alle ganske gode heste, men løbet holder høj klasse, og jeg bliver meget overrasket, hvis en af dem er vinderen. Førstnævnte er i form og hurtig fra start, så den får givet et fint løb fremme i feltet. 9 Tyrrell As var fin forrige gang fra vinderhullet bag Armani S, men den skuffede sidst i spidsen på Lunden dog med meget hårdt tempo undervejs, hvor Mescal 12,1 sejrede. 8 Sensation har ikke vist den bedste for længe, og i forrige start, dens sidste i sulky, var den langt efter Global Rhapsody 14,3 og Vivaldi 14,8.V4-2 - 2. løb

Dette er helt klart ’det svære løb’ indenfor V4-spillet, og jeg tager hele otte heste som A-chance i løbet, men bliver så også meget overrasket, hvis en af de sidste fire heste er vinderen. 8 Cici Moseby har vundet halvdelen af dens seks starter, og så galopperet i de andre tre starter. Hun har gået fejlfrit i autostart, men galopperet i dens tre voltestartsløb. Startsporet er dårligt, men mon ikke Bent Svendsen er offensiv, og hvis hoppen kan komme frem til føringen efter f.eks. 450 meter, så forsvarer hun sig fint resten af vejen.Chancevurdering

A-chancer: 8-3-6-9-11-7-5-12 B-chancer: Ingen C-chancer: 10-4-1-2

8 Cici Moseby har vundet tre sejre i autostart efter tidlig føring, men galopperet direkte ud af volten i to af dens tre voltestartsløb, mens dens i det tredje voltestartsforsøg galopperede efter 100 meter – så mon ikke det varer lidt, inden Bent Svendsen forsøger igen den startform med hans fine hoppe? De tre sejre i autostart er faktisk alle taget meget sikkert. Først i debuten før vinderhullets Dark Gogo, siden før Don Cash der sad i andet par udvendigt undervejs og sidst før Design Hastrup der var helt uden muligheder i opløbet. Sidste løb var efter en hård tur i tredje spor gennem første sving for Cici Moseby, hvor den kom frem til føringen efter 500 meter. Nu er startsporet skidt, og det kan igen blive en meget hård tur gennem sporene, men hun kan jo måske også vinde fra andre positioner end føringen.
3 BJ’s Brogård regner jeg som en god hest for denne klasse. Den er kommet sent i gang med karrieren, men kommer givet til at gå ret langt op gennem klasserne. Sidst galopperede den i andet sving og tabte vel omkring 40 meter. Den kom siden godt igen med angreb i sporene over de sidste 500 meter, hvor Damse PD sejrede. Gangen inden sad den i tredje spor gennem første sving, men gik siden ned i andet par udvendigt. Marc Bæk blev siddende i den position, da der kom angreb på sidste langside, og det løste sig siden fint, idet parret kunne angribe indvendigt i opløbet. Da der først kom frit løb var sagen klar, og vallakken gik til meget sikker sejr med kræfter i behold før Date Night.
6 Cassano var i forrige start tredje på afstand af Cici Moseby og Don Cash. Sidst løb den i dødens hele vejen, gik til spids ind i sidste sving og var bare overlegen før Veronica 16,9, og det var i et lidt billigere amatørløb. Den 4-årige norske vallak har således vist meget fin form i begge novemberstarter.
9 Cortez Bounce er i meget stabil og fin form. I forrige start vandt den i en tæt opløbskamp med Celine Diamond og Come On Party, og det var stærkt gjort efter et løb i tredje par indvendigt, hvor den fik angrebsplads indvendigt i opløbet. Sidst åbnede den hårdt og gik efter 600 meter i 1.14-tempo ned i vinderhullet bag Charlie Skovsende, som siden førte hele vejen. Cortez Bounce blev forsøgt ude i banen i opløbet, og indsatsen var absolut fin. Hesten er hurtig fra start og stabil, så fra spor ni bag startbilen er mulighederne for et fint løb undervejs rigtigt god.
11 Solvalla As har mest skuffet som hårdt betroet i totalisatoren, men hun vandt dog tre løb sidste år I henholdsvis juni, september og oktober måned. I år indledte hun sæsonen i marts måned med en fin andenplads bag gode Cerveza, og hun var da mere spillet i totalisatoren end vinderen trods 20 meters tillæg til denne! Siden er det så blevet til galop tre gange i træk, og hun har været en tur omkring et prøveløb. Fartfyldt outsider.
7 Checkpoint SH har blot vundet en af 18 starter, men det er dog alligevel en fin hest. Sejren kom for tre starter siden, hvor den sad i vinderhullet undervejs og siden vandt sikkert foran Beat The Beast (startede 20 meter bagefter) efter angreb over de sidste 800 meter. Siden har den gået to helt ok løb bag Cortez Bounce og sidst Doyouwishdiamond.
5 Buzz Løgstrup var meget fin for tre starter siden til nærmest overlegen sejr foran Petruska. Det var efter et løb hvor den startede hurtig til spidsen, afgav denne og fik tredje par indvendigt og siden sejrede sikkert efter angreb ude i banen over de sidste 400 meter. I starten efter løb den sin rekord bag Celine Diamond. Som ved dens enlige sejr sidder dygtige Casper M Nielsen igen i sulkyen.
12 Chris Højgård har en fin statistik med fire sejre i 12 starter. Sejren sidst blev taget i øsende regnvejr, hvor den undervejs sad i tredje/fjerde par indvendigt, den kom godt frem mellem heste med 500 meter igen og afviste i en tæt opløbsduel Campari D. Nu er startsporet skidt, men hesten har helt klart god kapacitet for klassen.
10 Diana Østervang og de øvrige tre C-heste får endog meget svært ved at blande sig i totorækken. 9 Diana Østervang indledte karrieren meget fint som 2-års, hvor hun vandt sin anden start før Dekanen K og Diamond Is Rough. Hun har ikke kunnet løbe op til dette siden, men var dog senest ok bag Cmynewlollipop.V4-3 - 3. løb

Megafavorit bliver jo 3 Cerveza, og det er helt forståeligt efter tre sejre i træk, og den 4-årige vallak tilhører skaren af heste lige under de allerbedste i årgangen. Dens største merit hidtil er en sejr i en prøve til Jysk 4-årings Grand Prix i juni måned, hvor bl.a. Chief One, Close To Heaven og Come On Hugo var i det slagne felt. Den lange distance klarer Cerveza således uden problemer, idet den har vundet på 2360 ma i Århus. Kenneth Andersen kan nok køre løbet nogenlunde som han vil, det burde ikke betyde så meget for resultatet, Cerveza virker helt enkelt en klasse over konkurrenterne.Chancevurdering

A-chancer: 3 B-chancer: 4-1-7-10-11-2-8 C-chancer: 6-9-5

3 Cerveza er en meget kapabel hest for denne klasse, og i forhold til konkurrenterne virker den lange distance kun som en fordel. Dens seneste tre sejre er taget meget sikkert. Først fra andet par udvendigt hvor den til slut sikkert besejrede undervejs førende Deep Purple og dødenstravende Cadillac Shadow. Siden blev den tidligt kørt til spidsen og defilerede siden nærmest overlegent sejren hjem før Bell Man. Sidst sad den så i tredje par udvendigt, og efter angreb over de sidste 400 meter blev den særdeles gode dødenstravende Cadillac Shadow igen et enkelt bytte til slut. Hesten virker total all-round. Den går bagfra, fra dødens (hvor den sad det meste af vejen ved sejren i prøven til Jysk 4-årings Grand Prix), og selvfølgelig fra spidsen - så hvis den tidligt bliver sluppet til føringen, hvilket er meget sandsynligt, så er løbet næsten allerede afgjort.
4 Cicero Cæsar er søn af Hoppederbyvinderen fra år 2001 Echuca Cæsar. Hingsten har startet 20 gange, men det virker alligevel som om, at hesten indeholder mere end det viste. Den galopperede sidst, men har gået godt og stabilt inden, og den er interessant med Knud Mønster i sulkyen for første gang.
1 Boris Simoni har en noget speciel stil, og man venter på, at travet fungerer 100%, for så er der mere i hesten. Sidst var den næsten lige så hårdt betroet som gode Tootsie Brodda. Jeppe Juel satte et hårdt tempo i dødens på Tootsie Brodda (1.14/1000 meter), men det gav mest trætte ben hos Boris Simoni, mens Tootsie Brodda fortsatte til sejr på 13,8.
7 Neo debuterede sidst for Bent Svendsen efter at have været hos Peter Rudbeck/Rolf Jørgensen. Debuten kunne ikke være sluttet bedre, for Neo sejrede sikkert fra tredje par udvendigt med angreb i sporene over de sidste 700 meter før Backup.
10 Bell Man er en meget stærk krabat og givet den hest i feltet, som vil have størst fordel af den lange distance. Travet fungerer ikke altid 100%, men vallakken kæmper altid det bedste den har lært. Hvis de andre får sat et hårdt tempo undervejs, så slår Bell Man mange til slut. I forrige start var den ude over lang distance, og afsluttede da trods galop fint bag C’est Peak.
11 Daytrader UM har ingen fordel af den lange distance, og træneren Flemming Jensen har tidligere udtalt, at han føler hoppen går allerbedst i spidsen – så forudsætningerne er således meget upassende. Hun indledte for Flemming Jensen med to meget flotte sejre, men i de efterfølgende seks starter har hun haft det sværere.
2 Act Cool har haft en fin sæson, hvor den røde vallak har været klart forbedret i forhold til tidligere. Det er en råstærk type, som kan lide den stærke distance. Den har løbet placeret i de fire sidste starter, og inden sejrede den nærmest overlegent på en fin tid før Alltherightmoves. Den har kun en start over lang distance, og da var den tredje bag tophestene Moliere og A Delicious One.
8 Toscano indledte sæsonen fint, men den har ikke fungeret optimalt siden juni måned, hvor den sejrede før Bexi. Fem sejre i 32 starter tyder på kapacitet, og hoppen har ofte været matchet mod hårde heste – formen er dog meget diffus.
6 Allmagic virker klart bedst af C-hestene, og statistikken med fire sejre i 36 starter er nogenlunde. Formen virker også ok uden at være helt i top, og jeg bliver overrasket, hvis den er vinderen.V4-4 - 4. løb

Fire/fem heste virket noget bedre end de andre her, og klart bedst er sandsynligvis 9 Come On Party. Hun er velafstammet, som datter af Keep On Party, der i 2006 vandt Derby Hoppeløb med 300.000 kr. til vinderen for Preben Kjærsgaard på 1.16,8a/2000 meter. 9 Come On Party er kommet lidt sent i gang med karrieren, idet hun debuterede i juli måned som 3-års, og det blev kun til tre starter med en sejr i debutsæsonen. I år sæsondebuterede hun i april med sejr før Hasek Boko, og hun vandt også sin næste start i maj før Bibs Nordal, inden hun så holdt løbspause til november. Hun har nu to løb i kroppen efter løbspausen, formen er dermed givet i orden, og så burde hun bare være klart bedst her.Chancevurdering

A-chance: 9 B-chancer: 7-2-1 C-chancer: 8-11-10-5-3-6-12-4

9 Come On Party virker helt klart som klassehesten I dette løb, og hvis den 4-årige røde hoppe kan holde sig i trav hele vejen (og hvorfor skulle den ikke det, når det kun er blevet til to galopper i dens hidtil syv starter), så burde sejren ligge lige for. To starter har hun gjort efter løbspause. I første start havnede den ind i første sving i dødens på favoritten C You Again, som pullende holdt et meget hårdt tempo, 1.12,5/500 meter og 1.15,5/1000 meter. Come On Party gik frem ind i opløbet, men blev til slut overspeedet af Cortez Bounce og Celine Diamond i en tæt afgørelse. Hvis hun løber op til den præstation, så har jeg svært ved at se den besejret her. Sidst galopperede hun ind i første sving i kamp om spidsen, men kom siden meget flot tilbage til fjerdeplads bag C’est Peak 18,8, og det så endda ud til, at Birger Jørgensen da havde lidt kræfter i behold i Come On Party.
7 Jilla Kæll får for anden gang i karrieren Birger Jørgensen i sulkyen, og det har jo før hjulpet en hest til at præstere dens allerbedste. Første gang Birger Jørgensen sad i sulkyen bag den lidt besværlige hoppe var tilbage i december måned sidste år, og da blev det til galop på vej frem i dødens efter 700 meter. Hun viste fin form i forrige start. Da sendte Flemming Jensen hende til spids ind i første sving og via jævnt tempo hele vejen ’sejrede’ den kort men sikkert før Celine Diamond. Glæden blev dog kort for kredsen bag hesten, for den blev efterfølgende diskvalificeret for en trængning ind i første sving – præstationen var dog fin på en tid omkring 1.14,9.
2 Don Cash har træneren mange gange rost. På mig virker den endnu som en stor ’klumpe-dumpe’, men med tiden skal lillebroderen til Spikeld som nok komme efter det. Den var sidst anden til Cici Moseby 16,4, og gangen inden fik den samme placering bag Dandit 17,5, som startede 20 meter foran. Sidst fik den et perfekt løb i andet par udvendigt, kom rundt sidst sving frem som andenhest, men var uden chance for at true hele vejen førende Cici Moseby. Gangen inden fik den et fint inderbaneløb det meste af vejen og var uden chance mod vinderen.
1 Ceba Nordal pressede i forrige start 9 Come On Party i galop ind i første sving i kamp om spidsen. Den blev siden kørt i føring, men var træt ind i opløbet, og dette løbs favorit 9 Come On Party besejrede den nemt trods en galop på 30/40 meter. Sidst gik 1 Ceba Nordal så dens hidtil bedste løb. Det var i et godt besat felt, hvor Dollar Rain førte undervejs med 1.19-tempo den første kilometer. Cerveza gik i opløbet fra tredje par udvendigt frem til sejr før dødenstravende Cadillac Shadow, begge heste startede med 20 meters tillæg, men Ceba Nordal afsluttede forrygende efter at have fået angrebsplads midt i sidste sving, og det var en meget positiv indsats bag nogen af de bedste heste i klassen. Hoppen er hurtig fra start og sikret et godt løb fremme i feltet.
8 Merveille Du Monde virker som den klart bedste af C-hestene, men fra dette startspor tror jeg, at den for meget svært ved at komme helt til tops i løbet. I forrige start sejrede den sikkert fra spidsen i et noget billigere løb før A Leth Life, der havde 20 meters tillæg. Sidst gik den igen et godt løb fra fjerde par udvendigt med angreb over den sidste kilometer, men den var uden chance for at komme i nærheden af førende Cici Moseby 16,3. Jeg bliver overrasket, hvis nogen af de andre C-heste blander sig helt fremme i afgørelsen.