V4-ANALYSE TIL AALBORG AF KIM NIELSEN

Statistik: Spillet for 2.326 kr. Vundet 8.663 kr. Tilbagebetalingsprocent 372%. Hitrate: 3 af 8.


Printvenlig udgave - pdf


V4-forslag

6-1-3-4-5 (7-2)

5-1-3-4 (6-2)

6 Charlie Game (3-8)

11-12-10-9-5-1-3 (7-8)

Pris 280 kr.

V4-1, 1. løb

Et åbent opgør, hvor Coutinho sikkert bliver favorit. Den er dog efter min mening en favorit i fare, da det kun var men kniberi, den holdt hjem senest i Odense. Den starter nu fra tillæg, og kan derfor ikke vinde fra spids, som den har gjort tre gange for Jeppe Juel. Ud over et par jævnbyrdige modstandere fra samme volte, findes der et par heste fra spidsvolten, der har sejrschance. Bred gardering anbefales her.

A-chancer: 6-1-3-4-5 B-chancer: 7 C-chancer 2

6 Ceba Nordal er i super form. Var kigget ud her som vinder fra tre starter siden som 7%’er, hvor den vandt let efter en god afslutning. Gangen efter tredje udvendigt med Flemming Jensen i DM for travtrænere. Afsluttede igen godt fra 3u og vandt kort med sikkert. Senest spor 12 på 2.550 meter. Sad sidst undervejs, og angreb i vide spor i løbet. Der var alt for langt frem til den suveræn vinder Dortmund, men den var kun to længder efter andenhesten Hocus Pokus. Formkurven har bare pil opad, men den har selvfølgelig tjent 30.000 de sidste tre starter, så konkurrencen skærpes, og den skal nu give 20 meter til Dagmar Bakkegård i forhold til for tre gange siden.

1 Dagmar Bakkegård leverer stabile præstationer. For fire starter siden blev den sendt til spids ud af første sving. Måtte se Enzo gå forbi på de sidste meter. Gangen efter fik den dødens, og derfra gik den ikke det store. Forrige gang en god afslutning på sprint, som ikke er dens foretrukne. Her vandt Ceba Nordal, som nu står 20 meter bag. Senest 3u og 4u, hvorfra den gik med i angreb på sidste langside. Holdt farten helt til mål uden at være vinderaktuel i et løb, som Newton Tile vandt fra spids. Har vist pænt starthurtighed i voltestart, de få gange, den har prøvet det. Så fra spor 1 kan hoppen få spids, og sidst den sad i spids, holdt den næsten hele vejen og var kun kort slået. Er med i slutstriden her.

3 Don Pedro har haft meget dårlige startspor i de sidste mange starter. Gik intet i sidste start i gammelt regi. Havde skiftevis andet par udvendigt og dødens, men var træt allerede med 500 meter hjem i et løb, hvor vindende D J Okay var 60 meter foran Don Pedro. Gangen inden var den til start i Grand Circle Consolation i Odense. Peter Ingves gav den en indvendig rejse, og der var faktisk lidt kræfter sparet, da hesten blev trukket på tværs i opløbet. Men det var på et sent tidspunkt, og da var de forreste i mål. Vandt gjorde Diamant Østervang foran Dickson Shadow, og sådanne heste findes trods alt ikke her. Var skiftet til Flemming Jensen inden sidste start, hvor den havde spor 10 (4 i volten fra 20 meter). Fra fjerde par udvendigt angreb Flemming Jensen med 500 meter igen. Lå i tredje spor opløbssvinget rundt og så lidt skæv ud. Galopperede ved udgangen af opløbssvinget og virkede ikke tom, men vi fik aldrig set, om den havde en polet ekstra, hvis den var blevet rettet op på lige bane. Fejlfri var den kommet hjem i en 17-tid, og det rækker selvfølgelig et stykke her. Træneren var ret optimistisk inden sidste start, men selskabet er noget hårdere i dag. Ikke et førstevalg for mig.

4 Vertigo Lux er en stærk hest, der er blevet bedre i travet, end den var i starten. For tre starter siden gik den udvendigt hele vejen fra 20 meters tillæg og nedkæmpede en overraskende godt gående Citation Star. Gangen efter startgalop, hvor den opgav. Senest fra spor 1 blev tredje indvendigt til 2i med 500 meter igen, hvorved den kom op i ryg på førende Coutinho. Fik aldrig muligheden for at komme ud og bruge sine kræfter og gik i mål med kræfter sparet bag en Coutinho, der ikke havde mere på tanken trods sejren. Her starter den i inderbanen igen, men i et lille felt, skulle Birger Jørgensen vel kunne få den listet ud i andet spor. Skal krydses på kuponen.

5 Coutinho har taget tre sejre i fire starter i regi Ekstra Bladet/Jeppe Juel. Alle tre fra spids. Eneste nederlag kom i et løb med startspor i anden række. Blev kørt frem til dødens på Bravur Torkdahl, men stod totalt af i opløbet og var sidst. Træneren meldte efterfølgende om sygdom for hesten. Senest spids i Odense. Der blev angrebet fra alle hold i opløbet, og det var med det mindst mulige, at Coutinho reddede sig i land, hvor 4 Vertigo Lux sad i vinderhullet med masser af kræfter sparet. Jeg var enig med folk omkring mig om, at næste gang ville Coutinho løbe ind i et nederlag, og det holder jeg fast ved. Ganske vist antyder Jeppe Juel, at han mener hesten er bedst fra ryg. Det er så op til bevis her. Skal dog med på bonen, men er en favorit i fare.

7 Cassano gik pænt fra køen for tre starter siden bag suveræne Jolie og Diva Sisa. Gangen efter kort galop lige efter start i et amatørløb. Måtte ned sidst i feltet og sluttede pænt af på afstand. Senest favorit i et løb i DM for travtrænere, hvor Jeppe Juel kørte til spids ud af første sving og siden vandt let, men i behersket konkurrence i forhold til denne gang. En af løbets mindre chancer, men kan ikke afskrives helt.

V4-2, 2. løb

Et lille felt med kun seks heste, hvor vindertippet går til Bosse Game, der efterhånden aspirerer til en sejr. Men Tough Macoy kan blive en hård nød at knække. Den har dog ikke vist helt samme skræmmende styrke, som i sidste sæson, men har dog topchance her. Et par outsidere finder også vej til kuponen her i form at Pharon d’Inverne og sæsondebuterende Diamant Østervang.

A-chancer: 5-1 B-chancer: 3-4-6 C-chancer: 2

5 Bosse Game har gjort gode præstationer på det seneste. For tre starter siden angreb den som første hest i andet spor på den sidste omgang, men der var intet at gøre ved den førende Key Largo, der vandt sikkert. Bosse Game var dog en fin nummer to og holdt Teodor fra livet. Gangen efter var den i et amatørløb med Christina Olsson i sulkyen. Var godt med og søgte angrebsplads i opløbet. Kusken var måske lidt tøvende, og så blev tredje spor lukket af, da en konkurrent kørte fra femte spor ned i tredje spor, men slap med en bøde. I stedet måtte Bosse Game søge ned i banen og inden om, men det blev til en ny andenplads. Senest blev tæerne kørt af den i først sving, og den tabte 40 meter. Nåede op til feltet og gik en forrygende ophentning. Der var overskud til at gå med i angreb på sidste langside bag de senere vinder Star Keeper, som den dog ikke helt kunne følge. Men den gode form blev bekræftet, og med velkørende Michael Lønborg i sulkyen får den vindertippet her. Den har styrken til at matche de her modstandere.

1 Tough Macoy vandt næsten halvdelen af sine starter sidste år. I sæsondebuten over den lidt uvante distance kørte Johnni Olsen til spids. I et lille felt blev det et linieløb, hvor der intet blev kørt undervejs. Tough Macoy kunne således let afvis angrebet fra Axe Brogård, og den vandt sikkert. Senest var den med i spidskampen i Prins Henriks Cup. Kusken havde trukket sig mod Benton Frisco og havde taget Tough Macoy op, da den galopperede i første sving. Det så lidt umotiveret ud. Trænere melder om, at hesten skal bruge et par starter mere for at være helt oppe på den store remskive. Men fra spor et her, er den starthurtige hest født i spids og bliver ikke nem at besejre. Den bliver dog garderet på V4-kuponen.

3 Pharaon d’Inverne blev i sin sidste start før vinterpausen sat af i tredje spor kort efter start og blev bakket sidst til 3u. Forsøgte angreb i opløbssvinget, men holdt mest farten til fjerdepladsen bag Turbo Star. Senest sæsondebut med Steen Juul i DM for travtrænere fik den en fin rejse i 2u. Forsøgte angreb på de to førende Bella Højgård og Vivaldi, men trods en god afslutning nåede den akkurat ikke Vivaldi og blev tredje. Er givetvis gået frem med løbet i kroppen, og med de stabile præstationer, som hesten altid gør, er den blandt de tre her med en lille vinderchance.

4 Diamant Østergård var Consolationshesten over alle dem alle sidste år, da det blev til sejr både i Kriterium Consolation og Consolation til Grand Circle i Odense foran Dickson Shadow. Sluttede sæsonen af på Åby i et treårsløb med 125.000 til vinderen. Fra spor 12 blev til femte par indvendigt. Jeppe Juel forsøgte sig på open strech, og afslutningen var OK, og den satte ny rekord, men der var for langt frem til de forreste. Kommer nu efter vinterpause, hvor træneren havde påtænkt en start for tre uger siden, som ikke blev til noget som følge af halsproblemer. Havde trænet godt op til den påtænkte start, og den gik et arbejde i tirsdags, som var tip top. Trænere tror på en chance blandt de tre første. Det gør jeg også, selv om den møder ældre heste her.


V4-3, 3. løb

Et løb hvor kun en hest står med ettaller i programmet. Det er Charlie Game, som jeg ikke tøver med at stå ugarderet på i V4-spillet. Der er pæn form hos Algol, Chap A P og Cashmir, som kan kæmpe om trioplaceringerne.

A-chancer: 6 B-chancer: 3-8-2-7-5-1 C-chancer: 4-9

6 Charlie Game har imponeret hen over vinteren med stribevis af sejre. Måtte i Odense forrige gang se den femte sejr i træk gå af hænde, da overraskelsen Aero H tog sig forbi. Det viste sig efterfølgende, at Charlie Game var syg på dagen. Efter et par måneders pause var den tilbage i et ligaløb senest, hvor den havnede udvendigt på en anden sejrshest Belladore. Var forståeligt træt efter pause og mod hård modstand og galopperede som slået kort før mål. Nu er konkurrencen mere lempelig, og den har fået et løb i kroppen. Med velkørende Michael Lønborg i sulkyen, tror jeg den vender tilbage til vinderpladsen igen. Ser ingen heste i feltet, som kan slå den, hvis Charlie Game er frisk, så det er dagens blankforslag i V4-spillet.

3 Algol har vist opadgående formkurve på det seneste. Forrige gang endte den udvendigt uden ryg på Dream Of Succes. Koblede grebet på denne ind på det lige, men havde intet modsvar over for bagfrakommende Benton Frisco. Var dog stor i nederlaget og holdt hjem til tredjepladsen. Senest blev det til tredje indvendigt i en afdeling af DM for travtrænere. Der blev plads til at trække bagom først på opløbet, og på en god afslutningen nåede Algol frem til andenpladsen bag Walkman June, der førte fra start til mål, men foran Cashmir, der havde siddet 2i. Fra et godt startspor tre kan Kent Friborg finde en god position fremme i feltet, og den kan meget vel slutte nærmest min vinder 6 Charlie Game.

8 Chap A P løber konstant med frem, med den har ikke sejret de seneste frem starter. Forrige gang sluttede den godt af, hvor den havde anden række på sprint. Backup vandt foran Darwin Ice. Senest tog den spids i Odense, men fik tryk den første halve omgang af Amanda B P. Måtte til sidst se Cool Winner og overraskelsen Orval gå forbi til den anden tredjeplads i træk. Spor 8 nedsætter chancerne for den starthurtige hest, der dog også går godt bagfra. Det ligner en mulig trioplacering igen.

2 Cashmir blev senest suget med i ryg af Walkman June, men måtte lade Algol gå forbi til andenpladsen til slut. Inden da et afventende løb, hvor den galopperede i opløbssvinget som slået. Før det en fin afslutning til andenpladsen bag Benjamin Nordal efter et indvendigt løb, hvor Jeppe Juel måtte lidt bagom for at kunne angribe i opløbssvinget. Den bedste præstation af de tre seneste, og den er en fornuftig pladschance igen fra godt spor til den starthurtige hest.

7 Cutty Sark er skiftet til Flemming Jensen inden starten for en uge siden. I gammelt regi gik den i næstsidste start godt, hvor den sluttede pænt af fra køen, men ikke kunne røre Cool Vacation i spids. I sidste start for René Jonassen ultimo december galopperede den umotiveret efter en halv omgang. Flemming Jensen var behersket optimist før den første start i hans regi. Efter fjerde par udvendigt forsøgte Flemming Jensen et angreb med 600 meter igen. Nåede frem midt i feltet i opløbssvinget, men var meget skæv ud af svinget, og den holdt bare farten og kom aldrig nærmere de forreste. Er dårligst inden på pengene i det her løb, og den skal være noget forbedret for at have chance for at blande sig helt fremme her.

V4-4, 4. løb

Et amatørløb, hvor de højeste numre er de bedste heste med størst chance for at kvalificere sig til finalen i Duvils Store Amatør Grand Prix med finale sidst på måneden. Askepot Macoy og Hobard er feltet to bedste heste, men de er også belastet med 40 og 60 meter. Men står begge alene i volten. Der sker ofte overraskelser i de her amatørløb, så ud over de fire bagheste bliver der plads til tre heste fra første volte på kuponen, da en af de tre godt kan holde hjem på en god dag.

A-chancer: 11-12-10-9 B-chancer: 5-1-3-7-8-2 C-chancer: 4-6

11 Askepot Macoy vandt forrige gang i Odense efter en monsterpræstation. Fra spor 8 bag bilen blev den sat af i tredje spor første sving rundt. Alligevel fortsatte Johnni Olsen målrettet fremad, og efter en 12-åbning fik han presset sig forbi Watch Me Tycoon til front. Hold et jævnt tempo resten af vejen, og der var kræfter til at afvise en sæsondebuterende Cool Winner og Charming Kiss. Senest ude i et stayerløb med 80 meters tillæg. Her stak Assiniboiadowns på sidst langside og fik så stort et forspring, at det var umuligt for Johnni Olsen og hente den. Men med andenpladsen bekræftede Askepot Macoy sin gode form, og den får vindertippet her i et amatørløb, hvor mange gerne vil være blandt de fire første, der kvalificerer til finalen i løbsserien i Skive sidst på måneden.

12 Hobard er jo vant til at møde betydeligt hårdere modstand end her. Men har så også 60 meters tillæg, og det er aldrig nemt. Var senest ude i et Liga 2-løb på Musketerdagen, hvor den ramte tredje par indvendigt. Holdt farten ok i opløbet, hvor den passerede en træt førerhest V M Viking Cup og gik over mål mule ved mule med Come On Hugo. Sådanne heste findes jo slet ikke her, og det er ikke umuligt, at Dennis Kristiansen bare runder hele feltet trods toptillæg. Gangen inden var den ude i et amatørløb i Aarhus fra lignende konditioner, som i det her løb med 60 meters tillæg. Fik en hård sidste omgang i tredje spor, og det ebbede ud til slut. Det var anden start efter meget lang pause, og med nu tre løb i kroppen, vil det overraske, hvis ikke den i hvert fald tager sig til finalen.

10 Chimneysweeper vandt sidste år fire sejre i otte starter. Efter 10 måneders pause gjorde hesten comeback i Billund, hvor den starthurtige hest fløj til front fra spor fire i volten og blev der resten af løbet ud med 9 Daniella Gardenia på andenpladsen. Nu er forudsætningerne helt anderledes med tillæg. Men med den seneste præstation på nethinden, er den et naturligt kryds på V4-kuponen.

9 Daniella Gardenia var senest anden til Chimneysweeper efter at have ligget udvendigt på denne hele vejen. Inden da sad den fjerde par udvendigt i et amatørløb netop i Aalborg. Blev sinket på sidste langside, men da den først fik frit frem skød den vældig fin fart. Rundede mange på den sidst halvbane, men suveræne Dortmund var den ikke i stand til at komme i nærheden af. Viser god form og er stabil, og den vil givetvis være med fremme, hvor det sker.

5 Cult er godt inde fra spids i dette amatørløb. For tre starter siden reparerede den en ikke ubetydelig startgalop og vandt alligevel med Mads Hviid Nielsen i sulkyen foran El Nino Trøjborg. Gangen efter var lillebror Magnus M. Nielsen tilbage bag Cult. Fra lukket spor i volten blev det til et inderbaneløb hele vejen, hvor den forsøgte angreb i opløbet, men ikke nåede frem til vinderen Damse P D og andenhesten Classic Dream. Senest igen dårligt startspor yderst på vingen. Blev kørt frem udvendigt, men blev afløst til andet par udvendigt efter en halv omgang. Cult angreb med 500 meter igen og tog sig hastigt frem og pressede den førende B J’s Brogård over i galop. Kunne dog ikke modstå slutspurten fra Ceba Nordal og Dolittlebigjo, men indsatsen var godkendt. Hvis Magnus M. Nielsen trods spor fem i volten kan komme frem og overtage spidsen, stiger chancerne. Men den har vist, at den også går fra ryg. Er det bedste bud fra første volte på en topplacering.

1 Apollon sluttede sidste sæson tilbage i september med en imponerende sejr for Casper M. Nielsen. Efter et afventende løb nede i feltet, gik det stærk de sidste 500 meter, og Apollon fløj bare uden om konkurrenterne og kom hjem i en 15-tid på sprint foran Desavi D. Nu kommer hesten tilbage efter lang pause og har gået et rutineløb efter 19 for et par uger siden med en god sidste kilometer. Kusken har bebudet offensivt oplæg og om muligt vil køre i spids, indtil der ikke er mere benzin på tanken. Om det så er nok efter så lang pause, er umuligt at sige. Men en stor outsider her.

3 Baron Muddi kørte ejer Per Juul selv de første starter i karrieren. Så kom Birger Jørgensen i sulkyen i hestens fjerde start i et løb i Aalborg, hvor den let tog spids fra spor fire i volten. Den førte til kort før mål, hvor en vis D J Okay gik forbi, men hvor Baron Muddi holdt Enzo og Jeppe Juel fra livet. Gangen efter var det så Steen Juul, der skulle køre hesten i Billund. Igen tog den let spids i voltestart, og den løb bare langt foran det meste af feltet, hvor kun Diamant Tinghøj formåede at følge med til andenpladsen på afstand. I sæsondebuten blev Baron Muddi lidt klemt kort efter start og blev bakket bagerst. Per Juul sendte sin hest frem i et heftigt angreb i tredje spor forbi publikum. Men midt i flysvinget mistede hesten pludselig kadencen, og kusken slog op i banen. Det gik nok for stærkt, så det ud til. Men fart var der i hesten. Den har set meget hurtig ud i snorestart flere gange. Så Per Juul er måske som andre i volten ude efter spidsen her også. Lykkedes det at komme til spids, så stiger chancerne betragteligt. Endnu en outsider.