V4-analyse til Aalborg mandag d. 12. august

Udarbejdet af Steffen Møllergård.

Tipperstatistik: Spillet for 5.490 kr. og vundet 6093 kr. TBP 110,9 % Hitrate 9/24.Printvenlig versionV4-forslag (reservehest i parentes)

V4-1: 8 Offshore Man (4)
V4-2: 3-9-4-7-8-6-1 (2)
V4-3: 7 Belladore (1)

V4-4: 6-7-8-3 (5)

Pris 56 Kroner (28 kombinationer)V4-1 / 1. løb

Et løb, hvor Offshore Man går kraftigt ned i modstand. Kommer så sæsonens første sejr her i dette løb? Det forventer jeg, og den bliver mit blankbud i dagens V4 spil.

A-chancer: 8 B-chancer: 4-6-7-2-5 C-chancer: 3-1

Bemærk, at spidsvolten har 40 meters forspring til den bagerste startvolte.

8 Offshore Man. Har ikke endnu vundet i denne her sæson. Men den har dog også løbet ind i heste som O´Grady og Slide So Easy i sine danske starter. Og sådanne heste er der ikke med i dagens løb, og den går kraftigt ned i klasse til denne her start. Normalt bør Offshore Man vinde et løb som dette her, og den bliver min blanke i V4 spillet. I sin forrige start i Skive var den tredje til O´Grady og Bikini. Kunne overtage spidsen fra O´Grady efter 500 meter i 10 tempo. Så fin ud fremme i spidsen, men kunne ikke forsvare sig i opløbet fra O´Grady i Open Stretch og en Bikini som spurtede som en raket i opløbet. Men en klart godkendt præstation. I sin sidste start på Fyn fik den et løb nede i feltet i tredje/fjerde par udvendigt. Tempoet blev dæmpet for meget undervejs til, at Offshore Man kunne tage nævneværdige meter ind på opløbet. Men løb da over mål i fuld fart, og viste alt vel med formen. Jeg sætter min lid til Offshore Man, som bør vinde dette fine tilbud den har fået her i dette løb.

4 Aros Line. Er en klassehest, som til tider har været sat en smule tilbage pga. halsproblemer. Havde sandsynligvis stået med en helt anden indtjening uden dette. Er lynhurtig fra start, og det er meget sandsynligt at Birger Jørgensen går efter at indhente de 40 meters tillæg hurtigt og derfra kunne overtage spidsen fra de to heste fra spids. Var i sin sidste start ude i DM for Monteryttere. Kiksede starten lidt og sad langt nede i feltet undervejs fra sit tillæg. Kom frem til feltet ud på den sidste omgang. Forsøgte at komme frem til de forreste rundt sidste sving, men endte med en galop kort efter som ikke er noteret i programmet. I sin forrige start på Fyn der tog den spidsen fra start, og åbnede de første 1000 meter i 12,4 tempo. Fik derefter hårdt tryk af Alpha Peak. Var derfor foreståligt træt ind på opløbet. Jeg ser klart Aros Line som hårdeste modstander til Offshore Man. Ikke mindst, hvis den hurtigt kan overtage spidsen på første langside.

6 Victor Rush. Er en herlig slider, som helst skal have et rygløb gerne i hårdt tempo undervejs, så kan den under de forudsætninger gå en vild slutspeed de sidste 200 meter. Sådan et løb ligner det ikke helt i dag. Den får selvfølgelig et rygløb fra sit tillæg, men der kommer nok ikke det normale hårde tempo på undervejs, så derfor ser jeg mest Victor Rush som en pladschance i dag. I sin sidste start i Århus tog Rene Kjær spidsen, og måske lidt overraskende slap han ikke spidsen til Wonderboy. Var i en klar føring, men kunne ikke forsvare sig imod Barolo og Wonderboy til slut i løbet. Var også tredje i mål i Harald Lunds mindeløb på Falster i sin forrige start. Fik et løb i tredje par indvendigt undervejs, og via en stærk afslutning kunne Victor Rush skyde frem indvendigt til en fin tredjeplads. Alt efter positionerne undervejs, så ligner den her en anden/tredje/fjerdeplads bag Offshore Man.

7 Obi. Synes jeg ikke løber sig helt ud. I sin sidste start tog den ryggen på den førende Tripolini V P, og det var et rodet løb med mange galopperende heste i et lille felt. Burde vel have været anden til Tripolini V P for at få helt godkendt. I sin forrige start var den ude i et stayerløb, hvor den havde 60 meters tillæg. Fik selvfølgelig et løb langt nede i feltet. Gik den sidste omgang i tredje par udvendigt, og selvom den forsøgte at nå helt frem til de forreste heste i opløbet, måtte den nøjes med en fjerdeplads. Er bestemt en god triochance i dette løb, men normalt slår den ikke Offshore Man.

2 Bølle Gardenia. Har været et staldskrig op til dens sidste to starter. I sin forrige start i Ålborg tog den spidsen fra start, men slap denne til Jilla Kæll, og fik et løb i ryg på denne undervejs. Kunne dykke frem indvendigt midt på opløbet til en fjerdeplads, hvor den ikke var langt væk fra andenpladsen. I sin sidste start var den ude i EM for kvindelige travkuske. Der skal man som spiller bare glemme den start, da den fik problemer op til startbilen, og aldrig kom med i løbet. 40 meters forspring er meget til bagvolten, men jeg forventer at Martin Andreasen slipper spidsen til den første favorit, som kommer op til ham og derved får et godt rygløb, som sagtens kan give Bølle Gardenia en god trioplacering.

5 Høwings Sydsturm. Deltager for det meste i Montéløb, hvor den udover en enkelt flot sejr på Lunden i marts måned ikke rigtigt har vist tidligere sæsoners klasse. I sin sidste start var den for sin ejer ude i et sulkyløb på Fyn. Der galopperede den direkte fra starten, og kom aldrig med i løbet, så den måtte nøjes med en mindre præmie. Og det ser jeg også det mest sandsynlige i denne her start.V4-2 / 2. løb

Åbent løb, som kræver en bred gardering i dette her løb. De ni heste har ingen eller meget få sejre i deres sidste fem starter.

A-chancer: 3-9-4-7-8-6-1 B-chancer: 2-5 C-chancer: -

3 Diablo Toft. Får mit vindertip i endnu en ekspertanalyse selvom den har ikke har vundet væddeløb i mere end et år. Dejlig stabil hest som altid, er trioaktuel i sin klasse. I sin forrige start i Ålborg sad den i tredje par udvendigt med en omgang til mål. Rundt sidste sving da sad den fast, og fik først meget sent angrebsplads. Distancen sprint var nok heller ikke en fordel for Diablo Toft. I sin sidste start i Billund fik den et løb i tredje par indvendigt, og sad lidt fast på sidste langside. Fik dog bakket sig fri med 500 meter til mål. Og via af en rigtig god afslutning kunne den tage en kneben andenplads på afstand af Checkpoint S H. Stærk type, som har samlet lidt sammen til en sejr i et stykke tid. Er ikke hurtig fra start, så den er næppe spidsaktuel i dette her løb. Men tåler at lave noget selv undervejs.

9 Knight Rider. Træneren Morten Juul har på det sidste været meget optimistisk på vegne af Knight Rider, og han føler at sejren til Knight Rider ligger lige rundt om hjørnet. Sidste sæson var den en sejrsluger med otte sejre i 16 starter. Men i år har det knebet mere, og Knight Rider har endnu ikke kørt først over målstregen endnu i denne her sæson. Dels føler træneren det er pga. at den nu er kommet nogle klasser op, og den ikke har været heldig med løbsafviklingen, at den ikke har vundet i år. Ved sin sidste start i Skive for en uge siden fik den et løb i tredje par indvendigt. Og tempoet undervejs var roligt, da der var stor respekt for Caviar i spidsen. Fik først frit løb midt på opløbet, og spurtede flot frem til en tredjeplads, som var maksimal uddeling på dagen. I sin forrige start i Norge røg en tredjeplads på en sen opløbsgalop efter en indvendigt løb. Da hullet kom i sidste sving, afsluttede den klart bedst af samtlige heste i feltet. Den afsluttede også stærkt for tre starter siden i Odense efter sen angrebsplads. Og har i alle tre starter vist topform, som bestemt gør den vinderaktuel i dette her løb.

4 Caid De La Cote. Er bestemt ikke let for spillerne at blive helt klog på. Der er meget vind eller forsvind over Caid De La Cote. Slog for fire starter siden Django Cæsar i Billund trods tillæg til denne og en startgalop. Kom i en stærk afslutning helt ude ved rækværket til en flot sejr. Vandt også sin sidste start i Skive efter spids. Var overraskende hurtig fra start, og på trods af hårdt tryk fra Bjarne B P i flere omgange, så kunne den vinde en fin sejr på en noget regntung bane. Hvis den er som bedst på dagen, så trænger den bestemt sig på V4 kuponen. En hest man ikke tør at udelukke trods de svingende resultater.

7 Aero H. Stærk hest, som ikke virker til at have den samme fine form som i vinters. Starter ret tæt, som 19 starter i denne her sæson taler sit tydelige sprog om. Men Aero H har i en længere periode mest hængt med til en mindre præmie. Dog var den fin i forrige start bag Bravur Torkdahl. Fik der et løb nede i feltet i fjerde par indvendigt. Gik med en omgang til mål ud i tredje par udvendigt. Og via en stærkt angreb de sidste 500 meter kunne tage en andenplads foran så gode heste som Cerveza og Lisa Marie E P. I sin sidste start i Billund var den ude i et løb, som i indledningen var noget forkørt. Sad som sidste hest i feltet, og aktionen var noget cyklende undervejs, og galoppen på sidste langside kom ikke helt uventet. Kenneth Andersen kører for første gang Aero H, og hvis Aero H er som bedst på dagen, så er den en ok triochance.

8 Cmynewlollipop. Var i sin sidste start ude i et Sigter mod stjernerne løb. Fik et løb i tredje par indvendig, og fik aldrig helt angrebsplads. Da hullet kom midt på opløbet, afsluttede den fint til en fjerdeplads. I forrige start fik den et løb i kroppen efter to måneders løbspause, hvor den i perioden havde været slettet i to starter pga. en sårskade og dårlige blodværdier. Sad nede i fjerde par udvendigt, men med 500 meter til mål angreb den ude i tredje/fjerde spor, hvor den løb sig træt og endte udplaceret. Jeg ser dog klart Cmynewlollipop som en klart bedre hest end resultaterne de sidste tre starter. Men det er dog lang tid siden den har vundet væddeløb. Gik rigtigt godt den sidste start, hvor Jeppe Juel var kusk. Der var den fjerde bag Belladore, Henbianca Boko og Catch Me A Winner. En lignede præstation her kan gøre den til en farlig outsider.

6 Asgoodasitevergets. Efter at have været helt væk i sæsonens seks første starter, så var den meget tæt på at overraske spillerne i sin sidste start, hvor den var meget kort slået af Dario Sotto. Sad som sidste hest nede i feltet nede i femte par udvendigt. Angreb i tredje spor de sidste 800 meter af løbet, og på trods af dette, så holdt den farten stærkt i opløbet. I sin forrige start endte det med en startgalop, og for tre starter siden endte det med en galop indvendigt efter 800 meter. Det er klart, at den sidste præstation ændrer seedningen til dette her, løb kraftigt, og den kan bestemt være en farlig outsider i dette løb. Dog sidder de seks første starter også i baghovedet, og jeg ser mest Asgoodasitevergets som en pladschance.

1 Axel Party. Viste en fin fremgang i sin sidste start efter nogle lidt kedelige resultater i den sidste periode. Fik et løb i ryg på den førende Astronaut. Med en omgang til mål gik Axel Party ud på den førende hest. Var fra den position ikke sejrsfarlig imod vinderen af løbet Astronaut. Men den holdt farten godkendt til en tredjeplads. I sin forrige start sad den langt nede i feltet i sjette par udvendigt, og fik alt for langt frem til at være med i afgørelsen af løbet. Har været igennem en lang skadespause, som har sat den meget tilbage. Og bliver sandsynligvis ikke så god som starten af dens karriere kunne give en forventning om. Har været slettet to tiltænkte starter i april og juli måned pga. halthed og dyrlæge behandling. Trods en perfekt udgangsposition, så ser jeg kun Axel Party som en mindre triochance. Men fælles for nummer 7-8-6 og 1 er at de er svære at udelukke i et åbent løb, hvor positionerne undervejs kan blive meget afgørende for indløbsrækkefølgen i mål, så derfor kommer de på V4 kuponen selvom de ikke har mange sejre bag i deres sidste starter.

2 Bibs Nordal. Har en meget ustabil resultatrække, og jeg tænker her at Rene Kjær tager en start på sikkerhed, i håb om endnu et fejlfrit løb for anden start i træk. I sin sidste start fik den fra sit tillæg en position med en omgang til mål i tredje par udvendigt. Angreb fint rundt sidste sving, men Kent Friborg kunne ikke køre for fuldt i opløbet. Og kunne derfor ikke tage nævneværdige meter ind i opløbet, og måtte nøjes med en fjerdeplads. Dagens kusk har kørt Bibs Nordal før med fire andenpladser som bedste resultat. Jeg ser kun Bibs Nordal som en mindre triochance i dette her løb. 5 Crepe Suzette har jeg været en smule optimistisk på de sidste par starter, men den galopperede i en indvendig position i Århus, og hang bare med i sin sidste start på Falster trods det, at kusken kørte et perfekt løb med denne fra startspor 12.V4-3 / 3. løb

Herligt løb, hvor Flemming Jensen har endnu en topchance med Belladore. Og trods en løbspause på to måneder blanker jeg ”ismanden” i endnu en V4 afdeling.

A-chancer: 7 B-chancer: 1-5-4-2-3 C-chancer: 8-6

7 Belladore. Tophoppe som i den grad har imponeret i Flemming Jensens træning. Og det ser bestemt ud som om, at de imponerende præstationer kan forsætte længe endnu. Vandt en fin sejr på Bjerke banen i Norge i starten af juni måned. Overtog spidsen på første langside, men slap denne kort efter. Fik perfekt plads ind på opløbet, og kunne vinde en stensikker sejr. I maj måned var den anden på Åby. Fik undervejs et løb i tredje/fjerde par udvendigt. Angreb i høj fart med 700 meter til mål, men kunne ikke nå frem til vinderen af løbet Viveur Bi. Kommer til denne start efter to måneders løbspause, hvor den efter midt i juni blev slettet fra en start i Århus fordi den var halt. Så formen er måske ikke helt i zenit. Men respekten for Flemming Jensen er så stor og klassen er så stor på Belladore, at dette er en opgave, som ”ismanden” nok skal løse. Stalden hos Flemming Jensen har topform, og hans heste leverer topresultater

1 Henbianca Boko. Jeg ser klart Henbianca Boko som den værste konkurrent til Belladore. Det er en stærk hoppe, som også kan klare sig i sin egen klasse mod hingste/vallakker. Man skal dog være opmærksom på, at Henbianca Boko har tjent klart mindst af de otte deltagende hopper. Det bliver kompenseret en smule af et godt startspor 1, hvor den med lidt held godt kan svare sit inderspor op, og derefter slippe til Belladore, når Flemming Jensen kommer og spørger om spidsen. Kan gå fra alle positioner, men jeg synes at Henbianca Boko har gået sine bedste løb fra ryg, og derfra gå en stærk afslutning de sidste 300 meter. I sin forrige start i Århus sad den i ryg på den førende Bella Donna. Fik et perfekt hul i sidste sving, og via en meget stærk afslutning kunne den tage en andenplads kort slået af Charlie Game. I sin sidste start i Odense gik den godkendt fra startspor otte. Sad undervejs sidst nede i feltet i fjerde par udvendigt, og leverede igen en stærk afslutning, men kunne ikke nå helt frem til Cash Flow m.fl. Har absolut topform

5 Billie Jean. Er en meget stærk hoppe, som har styrken som sit bedste våben. I sin sidste start lå den nede i fjerde par udvendigt, men med to omgange til mål den frem udvendigt på den førende Louis Jadot. Holdt tempoet oppe hele vejen rundt, og med 500 meter til mål, så knækkede den spids hesten. Men havde ikke noget modsvar, da C You Again kom i raketfart ind på opløbet. Men en klart godkendt præstation. I sin forrige start i Billund galopperede den for Morten Friis ind på opløbet, hvor den kom i et stærkt angreb, hvor den sandsynligvis mistede en topplacering på dette. For tre starter siden galopperede den midt på opløbet i en trang situation. Kommer der toptempo på, så runder den mange på de sidste 500 meter af løbet. Men jeg ser mest Billie Jean som en pladschance i et stærkt felt.

4 Worst Nightmare. Stærk hoppe, som gerne skal have et godt rygløb, og derfra kan den afslutte stærkt de sidste 300 meter. Var i sin forrige start anden til Tough Macoy i Skive. Og efter et indvendigt løb i indledningen nede i femte par indvendigt, og med 1300 meter til mål kom den perfekt ud i andet par udvendigt. Den angreb fint rundt sidste sving, men kunne ikke gøre noget imod Tough Macoy denne dag. Skuffede derefter en smule i Billund, hvor den var fjerde i mål. Fik et perfekt løb i andet par udvendigt, men ind på opløbet holdt den mest farten. Kommer der toptempo på i løbet, så skal det være en fin triochance. Men det er et stærkt besat hoppeløb, og det bliver svært at vinde løbet. Ikke mindst efter dens sidste præstation.

2 Attila. Det har slet ikke fungeret for Attila i denne her sæson. Fik en fjerdeplads i DM for hopper. Men systematisk for denne her sæson hang den lidt sammen med Bella Højgård midt på opløbet, hvor den kunne have fået et anden/tredjeplads efter et indvendigt løb undervejs. I sin sidste start galopperede den med 800 meter til mål. I sin forrige start i Århus galopperede den ind i første sving. Attila er en kanonhest, og den er klart bedre end resultaterne. Jeg forventer dog her, at Rene Kjær kører et roligt løb på sikkerhed, og ser hvad der er at køre med i afslutningen af løbet. Som bedst en god triochance.

3 Follow Me Sisu. Tjente de fleste af sine knap 200.000 kroner, da den var anden i tre års hoppeløb på Eliteløbs søndagen sidste år. Derefter har der været meget langt imellem de gode præstationer. I sin sidste start i Billund var den ude i et lille felt på seks heste. Først sad den i ryg på Badboy, og da senere Charlie Game kunne overtage spidsen med en omgang til mål, kom den ned i tredje par udvendigt. Sad fast ind på opløbet, men viste en stærk afslutning. I sin forrige start på Fyn var den ude i et 4-års hoppeløb. Sad som sidste hest undervejs, og med en omgang til mål kom den ud i andet par udvendigt. Men hang mest med til en fjerdeplads. Den har ikke været heldig i sine starter, og løber i en hård klasse. Jeg er stensikker på, at det er en bedre hest end resultaterne pt. Men den løber konstant ind i nogle overheste, som man ikke bare lige slår. Det er samme er tilfældet med en hest som Belladore i dag.V4-4 / 4. løb

Assiniboia Downs bliver udgangshesten i dette løb, hvor man enten blanker denne eller garderer løbet mere bredt. Jeg vælger det sidste, da jeg ser tre mulige alternative muligheder i løbet.

A-chancer: 6-7-8 B-chancer: 3-5-2 C-chancer: 1-10-9-4

6 Assiniboia Downs. Skal klart have vindertippet i dette her løb, og det er en mulig V4 blank for en af Danmarks bedste amatørkuske Dennis Kristiansen. Assiniboia Downs var i sin sidste start ude i et meget stærkt amatørløb i Skive med heste som Casino Royal, Cashmir m.fl. Fik et løb i andet par udvendigt fra start. Med en omgang til mål gik den ud i tredje spor, og fik en lang sejlads der. Kom frem på den førende Casino Royal, og ind på opløbet lignede det vinderen af løbet. Men det hårde løb satte sine spor, og på de sidste 100 meter kunne den ikke længere svare. Fjerdepladsen er et lidt misvisende resultat, da de fire første heste var meget tæt i mål. I sin forrige start var den fra startspor 12 anden til den umulige at slå for tiden Chato Salløv. Leverede der en meget stærk afslutning de sidste 500 meter. Før der vandt den to stensikre sejre

7 Charming Magic. Kommer til denne her start med en knap to måneders løbspause. Havde en rigtig fin sæson i fjor, hvor den tabte lidt af formen ved starterne januar og februar måned. Gjorde comeback til løbene midt i juni måned i Billund, hvor den fra startspor 12 kom i en stærk afslutning. Sad som den sidste hest nede i feltet undervejs i fjerde par udvendigt. Og afsluttede stærk de sidste 500 meter, og den så hel lækker ud i travet, og satte klart ny rekord. Gangen på Lunden var den ude i et amatørløb, hvor den fra start sad nede i fjerde par indvendigt. Gik ud i en blød dødens spor på første langside, og fra den position gik den ikke det store løb. Stærk hest, som vil have klar fordel af overpace, og finder Trine Urth Pedersen en bedre position undervejs denne start, så er Charming Magic med på målstregen. Første udfordrer til Assiniboia Downs i mine øjne trods løbspausen.

8 Lisa Marie E P. Har desværre trukket startspor 8 bag bilen, hvilket er en klar ulempe for den starthurtige hoppe. For tre starter siden var den ude i DM for Jockeyer, hvor den fik et løb i andet par udvendigt undervejs. Leverede en stærk afslutning ind på opløbet, og kunne gå frem til en stensikker sejr. I sin forrige start var den tredje bag Bjørn G og American Blue i en meget tæt afgørelse på målstregen. Fik serveret et perfekt løb af kusken tredje/fjerde udvendigt, og via en stærk afslutning de sidste 500 meter lignede den vinderen kort før mål, men kunne ikke svare de sidste meter af løbet. Gik dog et klart godkendt løb. I sin sidste start var den ude i lille felt, hvor den fik spidsen fra start. Men slap denne til Bravur Torkdahl, og kunne derfra imod gode heste tage en godkendt tredjeplads. Formen er god, og jeg tager den med på V4 forslaget på trods af startspor otte.

3 American Blue. Havde vist en opadgående formkurve op til sin sidste start på Falster. Dog fik den ikke noget udbytte med hjem, da den løb ind i en galop i første sving. I forrige start var den kort slået af Bjørn G i Skive. Efter en hurtig start, så fik den et løb i andet par udvendigt, som efter 500 meter blev til tredje/fjerde par indvendigt. Med 500 meter til mål gik Kent Friborg ud i tredje spor, og derefter via en stærk afslutning rundt sidste sving i fjerde/femte spor, så var den meget kort slået af Bjørn G. I sin sidste start var den ude i hårdere selskab i Ålborg. Der var heste som Harley Boko, Cerveza, Cody m.fl. Var hurtig fra start, og endte i ryg på den førende Harley Boko. Ind på opløbet viste den god vilje og styrke. Måtte først i sidste skridt se andenpladsen snuppet af Cody, som havde fået et perfekt rygløb indtil 300 meter til mål. Tilbage på hjemmebanen er der næppe nogen galoprisiko, og Kjell Nielsen går sandsynligvis efter spidsen eller et løb i ryg på den førende her i dette løb. Farlig outsider som skal med på V4 kuponen.

5 Waffel. Efter en lang periode uden de store resultater, så var Waffel meget tæt på at overraske spillerne i sin sidste start på Fyn. Tog spids i hårdt tempo, og ind på opløbet lignede det en sejr. Men arkurat på målstregen blev den slået af Bringmeupfront. Men Waffel leverede en kraftig forbedret indsats, som bestemt gør den aktuel for en god trioplacering her, hvis den kan levere en lignede præstation igen. Rammer den spids eller vinderhullet, så stiger dens chancer betragteligt. Konkurrencen er dog noget hårdere i dette her løb, og Waffel kommer ikke på mit V4 forslag.

2 Livi Lovely. Vinder ikke ret tit, og vi skal tilbage til april måned sidste år, hvor han vandt et hoppeløb for Henrik Lønborg. Synes dog ikke formen er så dårlig pt, og Livi Lovely kan være en lille luring for Mathias Jensen fra en fint startspor. Var i sin forrige start tredje bag Cutty Sark og Darwin Ice i Billund efter i ryg på den førende Darwin Ice. Leverede derfra en fin afslutning. I sin sidste start på Fyn var den ude i EM for kvinder. Endte udvendigt på den førende. Så slået ud med 600 meter til mål, men kusken fik Livi Lovely op i fart igen, og leverede et godkendt løb med tanke på det hårde løb den blev budt. Kommer ikke med på V4 kuponen, da den er noget hårdt inde i løbet, og meget sjældent vinder sine løb. Men jeg ser Livi Lovely som en god trio luring i dette løb.