af Knud LillegårdV5-forslag

V5-1: 9-8-7-10-1

V5-2: 8-3-4-2-7-6

V5-3: 10-5-7-2-1-3-4-8

V5-4: 9-12

V5-5: 1 Henbianca Boko

Pris: 480 kr.V5-1, 3. løb, Start kl. 11.40

Det er meget svært at vurdere V5-indledningen, men jeg har til slut valgt fem A-heste i løbet, men jeg bliver dog ikke specielt overrasket, hvis en af B-hestene skulle løbe med sejren.


Chancevurdering

A-chancer: 9-8-7-10-1 B-chancer: 5-6-2-3-4 C-chancer: 11


9 Belis
starter for anden gang i Flemming Jensens regi, efter at være kommet i hans træning 22. august. I deres første start sammen var de meget hårdt betroet mod kanonheste som vindende Cerveza og Cadillac Shadow, der dog begge startede 20 meter bagved. Det endte med galop direkte ud af volten for Belis, som ikke rigtigt var i balance, da starten skulle gå og ikke i nærheden af at tage trav fra start. Nu er det autostart, og hoppen er normalt stabil. Hendes eneste sejr kom i hendes tredje start på 18,3a/1800 meter i Århus for Henrik Lønborg, og det var før Bolt Jr. I forrige start var hun fjerde på Fyn, hvor gode Daisy Cash sejrede før Famous Footsteps og Clark Gable.

8 Best Of Magic er lillesøster til gode Always Magic N med otte sejre i 56 starter. Hun har tidligere vundet før Merveille Du Monde, og sidst viste den efter længere løbspause en meget fin præstation. Da startede den hurtigt fra anden række til vinderhullet bag C Me Tinna. Der sad den så fast med vinderkræfter i behold, hvor Dixidore kom ude i banen til sejr på 16,2. Hurtig fra start og skal nok få en god position trods startsporet yderst på vingen.

7 Voeckler har sin helt ’egen stil’, og Gordon Dahl skal lave et godt arbejde i sulkyen, hvis han skal køre den 4-årige svenske vallak fejlfrit alle 2060 meter. Fire starter er det hidtil blevet til, og de er endt med to sejre og to galopper, men også ved de to sejre har galoppen ligget på lur. Den har fin styrke, og holder altid farten til mål. De to sejre er taget før først C Me Tinna og siden Expo Lane.

10 Caroline Lund har indtil videre været et dyrt bekendtskab for spillerne, for hun har endnu ikke vundet efter 13 starter, og hun er altid meget betroet. Sidst var hun ude for noget så usædvanligt som en omstart i autostart, og det hele endte i galop ind i første sving i kamp om spidsen. I starten inden sad den i tredje par udvendigt, angreb med 700 meter igen og gik godt resten af vejen til mål, hvor sejren gik til BJ’s Brogård, der i opløbet kom på open stretch.

1 Diamant Shadow galopperede i dens tre første starter, men gik et godt løb sidst på andenpladsen bag hele vejen førende Baron Muddi 18,4. Det var efter et løb i vinderhullet hele vejen, og den var uden chance mod vinderen.


V5-2, 4. løb

Et rigtigt velbesat løb for heste op til 215.000 kr. indløbet, og de startende heste står godt til hinanden. Det er bestemt ikke nemt at forudse, hvordan hestene kommer til at sidde placeret undervejs, og jeg synes, at hele seks af de otte startende har reel vinderchance.


Chancevurdering

A-chancer: 8-3-4 B-chancer: 2-7-6 C-chancer: 1-5


8 PS Confess
er helt klart i meget fin form, og med et godt startspor havde den været et bud på et singlekryds, men fra det yderste startspor bag startbilen kan der nemt blive positionsproblemer. Den starter for femte gang i Gordon Dahls regi. I første start skuffede den mig lidt ved ikke at kunne vinde, men siden har den præsteret godt i tre starter i træk. Først fra spidsen som kort slået af de gode Current Affair-Cool Shadow. Siden galopperede den i opløbet med alle kræfter i behold, hvor Razzmina sejrede. Sidst galopperede den ind i første sving i kamp om spidsen, fik siden dødens og holdt farten stærkt bag Bella Højgård-Gentleman. Spørgsmålet er, hvor Gordon Dahl får placeret hans hest undervejs, hvis det flasker sig rent taktisk, så tror jeg, at P S Confess er bedst i løbet.

3 Benjamin Nordal har gjort det fantastisk i år, og med en vellykket afslutning på året, så kan den runde 100.000 kr. indløbet i 2018. Sidst sad den i fjerde par udvendigt, og den fik aldrig rigtigt fat i de forreste, da angrebet blev sad ind med 500 meter igen. Guy Pomponne sejrede før Amanda BP, men Benjamin Nordals afslutning var igen meget fin. Hesten er allerbedst med et ’snigerløb’, hvorefter den så kan bruge dens fine speed til slut – og det er der jo alle muligheder for på Skive-banen med deres open stretch.

4 Knight Rider indledte sæsonen med otte sejre i træk, men siden har den ikke vundet i syv starter. Helt klart tabte den formen lidt, samtidigt at modstanden blev hårdere, men i de sidste starter har formen igen været på vej opad. Den har ofte vundet fra spidsen, hvilket den måske igen kan få, for der er vel en god chance for, at Benjamin Nordal velvilligt afgiver føringen, men spørgsmålet er så, om den kan holde Speed A Bærs stangen i spidskampen? Sidst havde den spidsen, men måtte i opløbet lade dødenstravende gode Torden gå forbi sammen med Viktor Flirt.

2 Clay Neergård kan ikke have været frisk sidst, hvor den var meget meget langt efter hele vejen førende Askepot Macoy 15,1. I de to starter inden har den gået godt bag to Birger Jørgensen-kørte heste, først Torden og gangen efter Without You. Clay Neergård er en god hest for denne klasse, men sidst start giver en del?

7 Speed A Bærs kommer efter lidt løbspause, men netop da plejer den faktisk at gøre det rigtigt godt. Sidst tog den spidsen i en hastig åbning, men afgav føringen til Vivaldi. Den holdt siden farten godt bag de fine heste Raket Brodde-Brandy Laser-Turbo Star og Vivaldi. Den er så hurtig fra start, at spidsen – hvorfra den har vundet masser af løb – absolut er indenfor rækkevidde trods startsporet.

6 Universale kommer fra to gode indsatser med Henrik Lønborg i sulkyen. Først fra tredje par indvendigt/tredje par udvendigt bag overlegne Troja Cæsar og sidst efter et indvendigt løb bag Complete-Asger Molar-Glaedar.


V5-3, 5. løb

Heler otte heste har jeg på mit V5-forslag i denne afdeling. 10 Dario Sotto ser jeg som den bedste hest i feltet, men den har trods alt kun vundet en af 13 starter, så jeg garderer reelt.


Chancevurdering

A-chancer: 10-5-7 B-chancer: 2-1-3-4-8 C-chancer: 11-9-6-12


10 Dario Sotto
‘ser ud’ som en god hest, men den har skuffet en del gennem sæsonen, dog er det som om, at den har præsteret bedre her I slutningen af sæsonen. Den har ofte været forsøgt mod hård konkurrence i årgangsløbene, hvor den ikke helt har rakt til, men nu er den ’nede’ i dens almindelige klasse, og så tror jeg, at sejrschancen er god. Sidst startede den hurtigt, men havnede i første sving i dødens på vindende Cici Moseby 14,8. Kusken svarede dødens op med 1100 meter igen, og Dario Sotto var godt med indtil 100 meter fra mål, hvor kræfterne slap op. Nu er modstanden passende.

5 Cotton Eye Joe har træneren længe talt godt om, og den er så hurtig fra start, og den er min spidsfavorit – føring hele vejen? Sidst havnede den i tredje par indvendigt i et løb, som blev kørt i roligt tempo undervejs. I opløbet var der ingen angrebsplads, og hingsten galopperede med 100 meter igen med vinderkræfter i behold, hvor T Bird Malou 17,4 sejrede.

7 Diablo Bork blev sidst kørt offensivt fra start fra ydersporet, men det endte i galop ind i første sving i Grand Circle 3-års Championat Consolationsløb. I de to starter inden har den taget to fine andenpladser bag først Do It Mingus og siden Delicious One. For tre starter sidsen sad den i tredje par indvendigt og med frit løb lidt tidligere end inde i opløbet havde den besejret undervejs førende Do It Mingus. I forrige start afsluttede den så rigtigt godt i sporene over de sidste 700 meter fra fjerde par udvendigt, men kunne ikke komme helt frem til undervejs førende Delicious One.

2 Damse PD er i fin form. Sidst sad den i dødens, gik til spids med 600 meter igen og afviste sikkert Vertigo Lux, som den havde i ryg hele vejen, og det var stærkt gjort.

1 Awesome Shadow startede sidst hurtigt, men tabte travet ind mod første sving, og kusken matte tage det lidt roligt, og så havnede de i dødens. Derfra gik hesten et stærkt løb, hvor DJ KK 16,1 førte hele vejen. Nu er startsporet perfekt, og hesten er sikret et godt løb fremme i feltet.

3 Design Hastrup har været noget op og ned på det seneste, men jeg regner den egentlig som en ret god hest. I forrige start fik den en alt for hård åbning i sporene til spidsen og gav helt op med 600 meter igen. Sidst gik den med 500 meter igen frem som tredjehest bag Checkpoint SH og Daisy HJ, men den galopperede så ind i opløbet med vinderchance. Typisk outsider.

4 Emilie Flamingo galopperede sidst kort efter 500 meter, men den kom siden meget fint tilbage til andenplads bag gode Luna Brodda. Hun er bare to år og ude mod ældre heste, hvilket ofte kan være svært, men hun har vist et godt talent, og er trænerens valg af to gode heste.

8 Checkpoint SH har en svært udgangsposition denne gang. Sidst viste den god form ved at vinde kort men sikkert før undervejs førende Daisy HJ (som vandt i starten efter), og det var endda efter et løb i dødens det meste af vejen.


V5-4, 6. løb

9 Bjarne BP er givet den hurtigste hest i feltet, og den gør en meget interessant debut for Knud Mønster. Hvis hesten fungerer optimalt (det er måske for meget at forlange?), så får de andre det hedt om ørene – selv herlige og stabile 12 Brezziana.


Chancevurdering

A-chancer: 9-12 B-chancer: 7-2-4-3 C-chancer: 8-10-11-5-1-6


9 Bjarne BP
vandt sin debut med Henrik Lønborg i sulkyen, men dens efterfølgende fem sejre er alle taget for Bøje Laursen. Den har altid været amatørtrænet, men har siden dens imponerende prøveløb 14. december været hos Knud Mønster. Hesten har altid vist nærmest ’overkapacitet’ for dens klasse, men ofte haft problemer med aktionen, og så er det hele endt i galop. Mon ikke Knud Mønster har ’fået styr’ på den meget kapable hest, og så får de andre noget at se til.

12 Brezziana er min favorits diametrale modsætning, idet hun er særdeles sikker og stabil i dens præstationer, hvilket seks sejre, en anden- og en tredjeplads i bare otte starter også vidner om. Sidst var hun ude i et velbesat løb, men efter hun var kommet tidligt til spidsen, så løb de andre om andenpladsen, og den tog Doyouwishdiamond. Nu bliver det jo hårde spor undervejs fra startspor 12, men hun er stærk og tåler det meste.

7 Campari D startede sidst hurtigt til vinderhullet og fik perfekt angrebsplads midt i sidste sving. Den var i opløbet uden chance mod Henbianca Boko, som den havde i ryg undervejs, men indsatsen var absolut god. Stabil og sikker vallak.

2 Vertigo Lux har lidt aktionsproblemer, men bliver i løbene hjulpet på bedste vis af Birger Jørgensen. Sidst på Lunden gik den tidligt til spids og sejrede sikkert før Classified Laser, som sad i vinderhullet hele vejen.

4 Bella Princess og 3Chris Højgård er to sikre og stabile heste med gode udgangspositioner, som begge sikkert tager præmier, men ingen af dem har normalt en chance mod mine to favoritter.


V5-5, 7. løb

1 Henbianca Boko er egentlig ikke så godt inde i løbet (flere af de andre heste har tjent en del flere penge), men hun er til gengæld i knaldform. Hvis bare hun ikke bliver lukket inde i inderbanen, hvilket risikoen på open-stretch-banen Skive ikke er så stor for, så skal de andre være rigtigt gode for at besejre hende.


Chancevurdering

A-chancer: 1 B-chancer: 5-6-8-9-7-2-12 C-chancer: 11-10-4-3


1 Henbianca Boko
er ikke noget lyn fra start, og den kan næppe holde føringen, men hun er til gengæld i kanonform og en god afslutter. Hun starter nu efter salg for ottende gang i Danmark, og hun har været sjældent stabil med placeringerne: 2, 3, 4, 3, 2, 3, 1 – de to første starter for Søren Johansson og de fem sidste for Jan Dahlgaard. Hun vandt sidst for anden gang i karrieren, men virker dog bestemt ikke som en ’ikke-vinder’, hun har bare mødt og været besejret af rigtigt gode heste. Sidst sad hun i tredje par indvendigt undervejs, fik angrebspladsen midt i sidste sving og fløj i opløbet i herlig stil forbi Campari D.

5 Harley Boko er den sandsynlige førerhest undervejs, og i den position forsvarer den sig altid godt. I forrige start tog den spidsen kort efter start trods et startspor langt ude på vingen. Den fik så hårdt pres hele vejen, og kunne ikke stå imod Neo til slut, men indsatsen viste bestemt god form.

6 Chaplin har galopperet i to af dens sidste fem starter, men blevet nummer 2, 3 og 4 i de tre fejlfri løb, og den er en kapabel hest for klassen. I forrige start afsluttede den fra tredje par udvendigt godt over de sidste 700 meter i sporene bag Count On Me KG og C Nu Gilbak.

8 Chap AP førte i forrige start og skuffede lidt ved at give sig helt i opløbet, hvor Count On Me KG sejrede. Sidst var den bedre bag Brezziana.

9 Allmagic er stabil og få et godt løb fremme I feltet fra denne udgangsposition. Sidst gik den et godt løb på afstand af hele vejen førende Brezziana.

7 Aero H er mere stærk end hurtig, og den får sandsynligvis positionsproblemer fra denne udgangsposition langt ude på vingen. Den viste topform sidst fra fjerde par indvendigt-femte par udvendigt bag Cmynewlollipop-Hasek Boko- Leading Tile.

2 Airborn M har ikke været I totorækken i år, men er ingen dårlig hest, og den forsøges nu for første gang med Henrik Lønborg i sulkyen. For tre starter siden galopperede den stort i starten, men viste siden god fart, hvor C Nu Gilbak sejrede.

12 Bella Tinghøj har tjent flest penge i løbet, men har så derfor den dårligste udgangsposition. Hun er i form og tog sidst en sikker andenplads fra vinderhullet bag hele vejen førende Babe From Above.