Lunch V4 er kommet for at blive i Danmark. Konsekvent høje omsætningstal, og hurtig afvikling af fem løb er åbenbart noget, der falder i spillernes smag.V4-1, 1. løb


Chancevurdering:

A-chancer: 4-3 B-chancer: 1-6-2 C-chancer: 7-8-5


Det kunne lige et tohestes opgør mellem 4 Guy Pomponne og 3 Thisismylife i V4-prologen. Men der skal ikke ske meget, før musene leger på bordet.


4 Guy Pomponne
vandt 21/1 i Skive efter et løb i dødens hele vejen på Neo med Bent Svendsen. Gik helt frem rundt sidste sving, koblede grebet på Neo og havde også kræfter nok til at svare op for en godt angribende Cmynewlollipop. Senest blev det igen dødens, denne gang på Batman S H, og med den senere vinder Amerian med i ryggen. Guy Pomponne blev nedspeedet af Amerian på de allersidste meter af løbet, men ydede endnu en fremragende præstation. Er det ikke sådan, at sandsynligheden for at Guy Pomponne bliver sluppet til spids denne gang, er ganske stor? Formen er i hvert fald helt i zenit og den Morten Juul-trænede hest bliver storfavorit i alle spilformer.

3 Thisismylife blev sendt afsted ude fra startspor syv ved starten 13/1 i Aalborg, men det blev til galop ind mod første sving. Tabte dog ikke mere ved fejlen, end at René Kjær kom ned i andet par udvendigt igen bag Raket Brodde. Fik perfekt hul til angreb med 300m hjem, og afgjorde til slut kort, men sikkert, mod Avalon og P S Confess. Senest i Aalborg havde Thisismylife inderspor, og blev til overs fra start. Fik dog et fint løb bag Asger Molar, og blev bakket flot fri med 350m hjem. Kunne ikke følge den senere vinder Worst Nightmare til slut, og skuffede vel en smule i forhold til de øvrige præstationer i år. Uanset løbsafvikling, så har Thisismylife stor chance her.

6 Justina kom senest tilbage efter seks-syv ugers pause, og gjorde det fint. Knud Mønster ville ikke sidde i dødens, så han valgte en indvendig position et stykke nede i feltet. Det løste sig dog nogenlunde, også selv om Mønster måtte zigzagge lidt på løbets sidste 400m. Kunne ikke nå helt frem til Nightingale Jaycee, Amber Attack og Assiniboia Downs, men den flotte, røde Toss Out-hoppe fik det berømte løb i kroppen, og med uheld for favoritterne, så kan Mønsters hest måske slå til.

1 Avatar Accelerator står med en kedelig resultatrække, men det er en hest med stor kapacitet, når den fungerer. Det er kun ni måneder siden hesten vandt på en 1.13-tid på den aktuelle bane og distance, og Avator Accelerator er den klare outsider i løbet. Jeppe Juel melder om gode træningsarbejder og tror på chance direkte.

2 Axe Brogård er en hædershest, som starter på 16-20 gange pr. sæson. Det er langt over gennemsnittet, men Brogård-hestene er hårdføre, og behøver ikke starte på skåneprogram. Senest i Aalborg var Axe Brogård ude i et løb afviklet med linjestart. Bombede til spids og afviklede første 500m i 1.16,6 i snestorm. Kilometeren efter 1.17,3 men så var der også udsolgt. Flemming Jensen trykkede sig forbi med Aqua Photo, og ned gennem opløbet løb flere konkurrenter også forbi. Denne udblæsning har sikkert gjort Axe Brogård godt, og startsporet kan igen udnyttes til en god position. Jeg tror Bent Svendsen kører til spids og så slipper til den af Thisismylife og Guy Pomponne, der kommer først frem. Derefter kan Axe Brogård få det perfekte løb i ryg på den førende, og kan udnytte Skive Travs mulighed for indvendig angreb via open stretch.


V4-2, 2. løb


Chancevurdering:

A-chancer: 2-8-10-4 B-chancer: 7-6 C-chancer: 1-3-5-9


Aalborg-træner Jeppe Juel giver debut til Ekstra Bladets Travklubs nye hest 2 Coutinho. Men den får ikke noget foræret i et jævnbyrdigt felt.


2 Coutinho
er lejet ud til Ekstra Bladets Travklub efter hele livet at have været i Familien Fischers varetægt. Og Lunden-træner Thomas Fischer kunne ikke aflevere hesten på en bedre måde, idet Coutinho vandt sin seneste start 16. december på Lunden. Fin styring, hvor Fischer var hurtig til at hoppe ud i andet par udvendigt med en omgang hjem, og den store, sorte hest gled bare forbi Bentley Bretajka på de sidste 50m af løbet. Men dén start er to måneder tilbage, og det er rigtig spændende at se, hvad Jeppe Juel har udrettet med Coutinho siden 1. januar. Bemærk at Jeppe Juel er uhyre optimistisk og ”tror stenhårdt” på hesten.

8 Design Hastrup kunne godt snart fortjene en sejr. I Skive 21. januar gik Design Hastrup et reelt angreb langt ude fra, men hesten blev ”snydt” af Daydream Believer, som var kørt rundt indvendigt, og dykkede på open strech i opløbet. Det er ikke nogen dårlig hest, men den moralske vinder var Design Hastrup. Senest i Aalborg fik Design Hastrup en uheldig galop på med 350m hjem. Var gået med i ryg på Checkpoint S H i angreb på bageste langside, og det lignede, at René Kjær lige ville give Design Hastrup en puster rundt sidste sving, før det afgørende stød skulle sættes ind på opløbet. Det var D J O’kay, der vandt løbet, og Design Hastrup var kommet hjem på en tid omkring 1.19,0 i en meget krævende bane. Design Hastrup har endnu engang trukket et iskoldt startspor, og således har den Kaj Jensen-trænede hest haft startspor 12-6-10-12-11-3-12-8-8 i de ni seneste starter i autostart.

10 Caroline Lund er meget op og ned i sine præstationer. Skuffede stort 12. januar i Skive i et amatørløb, hvor Caroline Lund i opløbet var laaaaangt foran – men så kom den i tanke om sin blomsterallergi, og lukkede til slut Allineedislove med Dennis Møllenberg forbi. Så var det helt anderledes i starten efter i Aalborg, hvor Caroline Lund havde bagspor, og derfor nødvendigvis skulle bydes et andet oplæg. Birger Jørgensen fandt perfekt andet par udvendigt, og blæste bare forbi førende Belis med Flemming Jensen på bageste langside. Øgede derefter afstanden til konkurrenterne og vandt helt overlegent. Senest i Skive havde Caroline Lund ryg på den førende Chardonnay undervejs. Kom lidt på mellemhånd, da denne galopperede med 350m hjem, og galopperede på vej i infight med den førende/vindende Briola med 200m til målstregen. Var kommet hjem på en tid omkring 1.18,5 (vindertiden for Briola). Har igen i dag bagspor, og med det rette rygløb undervejs, så skal de andre ikke undervurdere Ens Snapshot-datteren.

4 Belmondo Simoni flirter lidt med vinderblomsterne. Går stærke løb uden at få fuld uddeling. Senest havnede Belmondo Simoni i dødens for Jeppe Rask, men blev dog afløst med 1300m hjem, da Morten Friis gik ud med Desmond Toft. Denne blev dog træt, og så måtte Belmondo Simoni geare om, og dykkede indvendigt. Kom fint frem imellem heste, og gik over mål med god fart. Den sidder der lige pludselig, denne her!

7 Awesome Shadow har et stort trav, og det kan se ud til, at den er svær at køre fejlfri. Har dog stor kapacitet. Senest i Aalborg galopperede Awesome Shadow efter 100 meters kørsel, men den satte sig hurtigt igen. Kom til at sidde fast bag en træt konkurrent, og kunne ikke nå at få sin store krop op i fart til mere end femtepladsen, da hullet kom med godt 100 meter til mål.

6 Diana Østervang gjorde det godt som 2-års og vandt sin enlige sejr i Derbyweekenden 2017. Sæson 2018 bød ikke på nogen trioplaceringer, men Diana Østervang indeholder stor kapacitet, og kusken vinder tit med højoddsere.


V4-3, 3. løb


Chancevurdering:

A-chancer: 7-1-5-4 B-chancer: 3-9-6 C-chancer: 2-8


7 Cici Moseby blank eller mange på V4-kuponen. Sådan kan det være, men Bent Svendsens sejrsmaskine kiksede altså senest.


7 Cici Moseby
har imponeret reelt flere gange. Juleaftensdag i Aalborg blev Cici Moseby kørt til spids efter 500m, og selv om den måtte ud i fuld længde ned gennem opløbet for at holde Jeppe Juels Don Cash stangen, så blev sejren til slut sikker. Seneste start var i snevejr i Aalborg 26. januar, hvor løbet skulle afvikles med linjestart, da startbilen ikke kunne trække væk fra feltet i den tunge bane. Det så ikke ud til, at Cici Moseby fandt sig til rette, og galoppen 50m efter start kom som et brev med posten. Leverede en fin ophentning op til feltet, og havde kontakt efter 650 meters kørsel. Blev kortvarigt forsøgt i angreb i sporene, men fulgte til slut med feltet hjem midt i banen, og viste alt vel med formen. Der er et par starthurtige konkurrenter indvendigt, så taktikken fra Bent Svendsen bliver interessant.

1 Hasek Boko var udsat for en superstyring senest fra Peter Ømark Andersen i et amatørløb, hvor Hasek Boko stod fra spidsvolten. Direkte til spids, langsomt tempo det første stykke vej, og så stigningsløb fra dommertårnet blev passeret sidste gang, og resten af vejen hjem. Dén taktik efterlod konkurrenterne totalt chanceløse. Nu er konkurrencen en del værre, startsporet er godt, og professionelle Gordon Dahl er tilbage i sulkyen. Men med den viste form, så er Hasek Boko en chance uanset løbsoplæg, og Gordon Dahl proklamerer offensiv kørsel, da Hasek Boko er bedst, når den sidder med fremme undervejs.

5 Vertigo Lux vandt en flot sejr på Lunden 9. december mod gode modstandere som Copain d’Amerique, Counterstrike og Classified Laser. Men det er længe siden nu, og starten nytårsaftensdag var ikke for positiv. Var højreskæv og så lidt hidsig ud undervejs. Den slags tærer på kræfterne, og Vertigo Lux havde slet ikke noget modsvar, da Bjarne B P kom drønende på bageste langside. Hjemmebanetræneren Morten Juul har sikkert rettet op på eventuelle fejl på hesten frem imod mandagens start, og Vertigo Lux er selvfølgelig kun sat på startlisten, fordi den er klar. Hurtig fra start, og vel også min spidsfavorit ind i første sving.

4 Cotton Eye Joe var det store staldskrig senest i Odense. Havde vundet en fin sejr i Aarhus efter et løb i andet par udvendigt og angreb med i ryg på Color Blind med 500m til mål. Gik i eget angreb midt på bakken, og fløj frem til sikker sejr. Senest i Odense galopperede Cotton Eye Joe fra start, og tabte vel 50 meter i forhold til de forreste. Gik en stærk ophentning, og så gik det hverken værre eller bedre, end at Cotton Eye Joe havnede i dødens. Stor galop, flot ophentning og hårdt løb var selvfølgelig for skrap tobak, og Cotton Eye Joe takkede af med 400m hjem, og hentede sidste pengepræmie i løbet. Godkendt, og klar vinderchance, hvis den lader galopskoene blive hjemme i stalden.

3 Bandit P L kan åbne rigtig hurtigt. Nytårsaftensdag i Skive var Bandit P L med i spidskampen, og Henrik Lønborg valgte at gå ned i ryg på førende Chris Højgård. Det blev så først til tredje og siden fjerde par indvendigt, men det løste sig, og Bandit P L fik hul til angreb med 400m hjem. Afsluttede godt ude i banen, og var nærmeste vidne til Bjarne B P’s overlegne sejr. Senest i Skive 21. januar ramte Bandit P L igen vinderhullet, men det var Lønborg ikke tilfreds med, så han kørte frem og overtog spidsen fra Check It Out med Ole Bender. 1.19-tempo første kilometer i en svær bane, fik lidt tryk og var træt med 150m hjem. Igen her er alle muligheder åbne med en starthurtig hest. Køres dog næppe i spids igen.

9 Briola vandt en fin sejr senest i Skive, hvor den indfriede nogle af de store forventninger, der har været til Farolas datter. En rigtig familiehest, der er havnet i skammekrogen i anden række denne gang, og er en smule hårdt inde på pengene. Holder dog fin form, og måden Briola afgjorde på rundt sidste sving senest, det var ganske flot.

6 T Bird Malou er kommet rigtig flot tilbage til løbene efter en pause fra august 2016 – december 2018. Senest i Odense havde hesten et umuligt startspor otte yderst på vingen, og René Kjær trak sig da også direkte fra start. Kørt indvendigt, og skiftet ud i andet par udvendigt ud på sidste omgang. Måtte afsted med 450m hjem, men den senere vinder Do It Mingus nåede netop med ud foran, og selv om T Bird Malou afsluttede godt, så var der ikke noget at gøre ved Frantz Praëms formtoppede Do It Mingus. Se op, hvis T Bird Malou kan sidde med ”på hug” i en god ryg.


V4-4, 4. løb


Chancevurdering:

A-chancer: 6-2-3-9 B-chancer: 4-7-8 C-chancer: 1-5


Sidste gang Harley Boko var til start i Skive, så tordnede den Henrik Lund-trænede hest banen rundt, og vandt afstoppet på 1.13,5.


6 Harley Boko
vinder næppe på samme tidsnotering igen som 12. januar, for distancen er 2060m denne gang, men det kunne se ud til, at formen holder. Seneste start i Aarhus gav ganske vist galop, men det skete i en vild spidskamp med Ceton Simoni og Michael Lønborg. Harley Boko kom godt tilbage, og var tæt på fjerdepladsen. I et normalt afviklet løb, så kører Johnny Jørgensen bare fremad her, og jeg tænker altså ikke, at der er nogen, der har lyst til at svare op det første stykke vej, hvis den tidligere Danmarksmester for Travtrænere kører frem med tilpas meget pondus.

2 Chap A P gik et godt løb nytårsaftensdag, hvor den sad i dødens hele første omgang, inden den blev afløst af Aero H. Måtte uden om denne igen, og nedkæmpede Harley Boko rundt sidste sving. Måtte dog strække gevær mod en smygkørt Henbianca Boko, som speedede forbi til allersidst. Dén præstation af Chap A P gjorde hesten til favorit trods bagspor i starten 26. januar, hvor det dog blev til galop i første sving. Har tidligere åbnet ekstremt hurtigt bag startbilen, blandt andet på Musketerdagen 22. april 2018, hvor Chap A P var ude i en 1.09-åbning (!), men alligevel holdt hjem til sejr foran Cavaca og Created Face. Er blevet behandlet i begge forkoder siden seneste start.

3 Act Cool er en stærk krabat, som senest vandt en flot sejr i Aalborg. Ramte ryggen på den førende Classic Sisa undervejs, og bakkede sig fri til angreb på bageste langside. Blev sendt afsted med 450m hjem, men blev generet af en galop for Allmagic midt i banen. Stred dog videre, og til slut var sejren sikker før Celine Rush. Mere stærk end speedy, og der er vel en vis sandsynlighed for, at Act Cool selv må gøre grovjobbet undervejs. Formen er i zenit i hvert fald, og Act Cool skal på alle seriøse Lunch V4-kuponer.

9 Neo er den sidste A-chance. Har været ude i hård konkurrence de seneste starter. 28. december i Aarhus var et V75-løb, som tyske Duglas vandt foran Dino Silvåkra og Askepot Macoy. Neo havnede lige uden for præmierækken, men viste fremgang igen i seneste start. Her blev Neo kørt til spids efter 500m af løbet, men fik en træls overfrakke over sig i form af Guy Pomponne. Neo måtte hjælpes lidt rundt sidste omgang, men stred det bedste den kunne. Det rakte til en fjerdeplads, slået med halvanden længde af Guy Pomponne. Er godt inde på pengene i dette løb, men skal selvfølgelig køres fra ryg denne gang qua startsporet. Har dog tidligere gået gode løb bagfra, og Bent Svendsen melder om gode træningsarbejder, så Neo er en sjov fidus her!

4 The Flying Smoke havde lidt held med på vejen ved sejren i Aalborg. Fik spidsen foræret, da Butterscotch galopperede i føring. Tidligere havde også den anden favorit Coco Cabana galopperet sig bort, men The Flying Smoke forsvarede sig godt hele vejen ind i mål, og bekræftede god form. Skal med på de store kuponer.

7 Chaplin gjorde det godt senest. Ramte andet og tredje par udvendigt mod C You Again. Angreb rundt sidste sving, og afsluttede godt ude i banen. Der var ikke noget at gøre ved C You Again eller Check It Out, men Chaplin viste klar formfremgang.

8 Bella Tinghøj kommer efter seks ugers løbspause. Sad langt nede undervejs i løbet i Skive nytårsaftensdag, men kunne ikke tage nok ind i en hastig afslutning. Skal nok lige have det berømte løb i kroppen, før hoppen er klar til nye topplaceringer.