Af Jesper Elbæk
V4-forslag

5 With Love A F

1-2-3-4-5-6-7

1-2-3-4-5-9-11

1-9

Pris: 196 kr. (98 rækker)


Lunch V4 er en nyskabelse på den danske sæsonplan i 2019, og indtil videre har der været ganske gode omsætninger i det populære stregspil. Således var der en omsætning på 1,1 mio. kr. senest i Skive 21. januar, og næstsenest i Aalborg var man tæt på millionen med 991.000 kr. i omsætning. Altså store penge på gang, og i denne analyse skal jeg forsøge at hjælpe jer til gevinst.V4-1, 1. løb


Chancevurdering

A-chancer: 5-6-10-9 B-chancer: 8 C-chancer: 2-1-3-7-4


Et løb for næstlaveste klasse indleder Lunch V4, og en lille håndfuld heste har decideret vinderchance. Vi tipper en hest som vinder, der ikke har startet i otte uger.


5 With Love A F
er en skrap Love You-søn, der har vundet to gange i tre starter. Er kommet en smule sent i gang med karrieren, men har stadig meget ugjort på travbanerne, det er der næppe to meninger om. Seneste start var netop her i Aalborg, hvor With Love A F fik en ordentlig karusseltur rundt første sving og på første langside, og blev forceret frem udvendigt på Chanel Simoni efter 700 meter. Gik der resten af vejen, og var til slut kun slået med en længde af godt speedende Dancing Alone. Tog meter ind på Chanel Simoni i opløbet, og jeg tror Michael Lønborg får lov til at overtage spidsen i dette løb, hvis han kører fremad med fast hånd.

6 Endora Face er ustabil, men lynhurtig. Senest i Skive tog Endora Face spids, men galopperede efter 350m, da den fik pres af Falkens Nicke med Morten Friis. Galopperede yderligere et par gange, og så var dén dag ødelagt. Forrige gang på Lunden blev det til galop, da startbilen slap feltet afsted. Men når jeg tror på hesten alligevel trods galopperne, så er det blandt andet på grund af præstationer som juleaftensdag, hvor Endora Face gik i dødens hele løbet på C Me Tinna, og slog denne ned gennem opløbet. Udvendigt kom Kent Friborg dog flyvende med Dixidore, og dén kunne Endora Face ikke svare op for. Har høj kapacitet denne her Lillian Uglebjerg-trænede hest.

10 Belis har nu gjort tre starter for Flemming Jensen. 0-5-4 er resultaterne indtil videre, og kender jeg ”ismanden” ret, så venter den første topplacering lige om hjørnet. Seneste start var i Aalborg på en svær bane, hvor Belis fra et perfekt startspor gik direkte til spids uden at spørge. Smed dog geværet allerede på bageste langside, hvor Caroline Lund gik til spids, og lukkede også yderligere et par heste forbi. Belis er dog sikkert gået frem med dén start i kroppen, og måske fungerer Belis bedre med et rygløb.

9 Ceania Diamond var med i samme løb som Belis senest, og var en af dem, der gik forbi Belis i opløbet. Havde ryg på denne undervejs, og havde held til at komme ud til angreb med 300m hjem. Afsluttede pænt ned gennem opløbet, og virker til at være i god form. Køres denne gang af den mangedobbelte landschampion Birger Jørgensen, som har fået en god start på sæsonen.

8 Daniella har ikke vundet i 18 starter endnu, og med dette startspor er det vel også et longshot at sige, at første sejr i karrieren kommer nu. Fik senest tredje par indvendigt undervejs, og havde ryg på den senere vinder Daydream Believer, som vandt let foran Design Hastrup. Der var mange heste på målfotoet, men Daniella burde vel have været et par pladser længere fremme for at få helt godkendt. De to foregående starter var plusvarianter, så helt afskrives skal Bent Svendsens hest bestemt ikke.


V4-2, 2. løb


Chancevurdering

A-chancer: 4-1-2-6 B-chancer: 7-5-3 C-chancer:


Caviar er hva’ vi har – og bagefter får vi tatar! Sådan lød ordene i en gammel sketch fra 1980’erne med Tommy Kenter i hovedrollen. Jeppe Juels S J’s Caviar-søn Caviar gør sæsondebut, og selv om han er oppe imod langt mere rutinerede konkurrenter, så er han min vinder alligevel.


4 Caviar
havde Jeppe Juel store forventninger til, og beskriver hesten som en af de bedre i årgangen. Kom for sent i gang pga. diverse problemer, og fik derfor ikke for alvor med årgangsløbene at gøre. Seneste start var i Grand Circle 4-års Championat Consolation, hvor Caviar tog spids fra indersporet. Fik dog hurtigt en ubehagelig overfrakke på sig i form af Steen Juuls Chablis, som til slut også viste sig klart stærkest, og gik fra til sikker sejr. Cmynewlollipop drønede også forbi, og så har den stået på vintertræning for Caviar lige siden. Jeg husker dog tydeligt Caviars mange sejre, måske allertydeligst Derbyfredag, hvor Caviar til slut bare speedede forbi Cool Vacation. Ligner som regel en million, og bliver spændende at følge i denne sæson.

1 Eurora har ikke startet et stykke tid, men er træner Bo Westergaards førstevalg i løbet, og det tillader jeg mig at tolke på betyder, at det også er den største chance af 1 Eurora og 2 Angel Of Mine. Og hvis det er sådan det er, så er Eurora en god chance, for Angel Of Mine har bestemt gjort det godt. Lige uden for resultatrækken er der to sejre på Bjerke Travbane for Eirik Høitomt til hhv. 24.000 og 30.000 NOK, og sejren i september på en 1.15-tid blev altså taget fra bagspor på sprint. Men selvfølgelig lidt en joker i dette løb, så hør efter, hvad Bo Westergaard siger om hesten i Fast Track-udsendelsen.

2 Angel Of Mine har gjort det godt i det danske, og får jockey Mads Henriksen i sulkyen denne gang. Unge Henriksen sad også i sulkyen senest, hvor løbet i Aalborg skulle afvikles med linjestart. Den udvendige galopperede, og så var Mads Henriksen og Angel Of Mine pludselig ”master”. Det blev vel ikke den bedste start nogensinde på et travløb, men Angel Of Mine fik et godt løb i tredje par udvendigt, og blev siddende, da de kom i angreb bagfra. Fandt dog smart angrebsplads indvendigt alligevel, og var kun kort slået af Aqua Photo og Bravo Sølvtop. Kommer til start i absolut topform.

6 Leading Tile får gode ord med på vejen i trænerkommentarerne, hvor Michael Lønborg fortæller, at det nok skal blive til en top 3-placering – men at det afhænger af løbsafviklingen, om Leading Tile vinder eller ”kun” bliver anden eller tredje. Leading Tile var senest ude i et voltestartsløb i Aalborg, hvor Lønborgs hest havde tillæg. Sad alligevel i spids ind igennem første sving, og svarede sidenhen op for angreb fra Toscano. Vandt til slut ganske let, og Michael Lønborg havde kun fokus på ikke at lukke Chelsea ud for tidligt. Skal afkrydses på alle V4-boner, hvis man ikke blanker Caviar.

7 Daytrader U M er den eneste af B-hestene, der opnår omtale. Var senest ude i samme løb som Angel Of Mine og Aqua Photo, men havde startspor 11 på sprint og sad sidst undervejs. Afsluttede dog rigtig godt ude i sporene, og dokumenterede fin form. Chefen Flemming Jensen er tilbage i sulkyen, men det er jo ikke ligefrem en hest, som vinder sejre på samlebånd.


V4-3, 3. løb


Chancevurdering

A-chancer: 2-6-4-5 B-chancer: 3-9-11 C-chancer: 1-8-10-7


Et yderst jævnbyrdigt sprinterløb tørner ud i V4-3 og det er bare at krydse så mange heste, som pengepungen tillader. Bemærk at en af forgrundsfigurerne 6 Spicy Shot er udgået.


2 Coco Cabana
har skiftet træningskvarter for nylig fra Skive-træner Morten Juul til Aalborg-træner Casper Jensen. Samtidig er Ready Cash-hopper ejerskiftet til Casper Jensens samleverske Louise Schumacher, så det lugter vel lidt af en karriere som avlshoppe for Coco Cabana nu her på et tidspunkt? Men først gælder det dagens start i Aalborg, og Coco Cabana har gjort det godt på det seneste. Forrige gang havde hoppen spids på Charlottenlund, og afviklede kilometeren efter 1.19,8. Sidste kilometeren således i 1.13-fart, men Coco Cabana kunne ikke stå imod Beatriz (som galopperede i mål som anden, red.), Mellis Akema og Tutu. Taktikken med stigningsløb var ellers rigtig. Senest på Åby Travet havnede Coco Cabana i dødens på første langside, men blev afløst af The Real Face med en omgang hjem. Angreb med 350m hjem, og så en overgang sejrsfarlig ud. Blev dog overhalet indenom af et par open stretch-heste, men fik godkendt endda for Jeppe Juel, som også er kusk i dette løb.

6 Spicy Shot har ikke startet siden juleaftensdag, hvor den knaldede Flemming Jensen-trænede Aqua Photo på selve målstregen. Anders Pedersen kørte offensivt ud af første sving, og overtog spidsen efter 500m. Fik derefter et stort tryk af Alvin Ice, hvilket gjorde, at Pedersen ikke fik lov at dæmpe lige med det samme. Slap derfor til Aqua Photo med en omgang hjem, og det så sort ud med at få angrebsplads. Men udvendigt gik Vigan H S kold på få skridt, og så åbnede der sig en ladeport for Spicy Shot. Speedede forbi, men kommer nu altså til start efter fem ugers løbspause.

4 Butterscotch kommer fra Aarhus-træner Lillian Uglebjergs formstald, og netop denne hest har før gjort det rigtig godt på sprint med René Kjær i sulkyen i Aalborg. Det var i starten af september måned, hvor Butterscotch drønede banen rundt på 1.12,8. September er længe siden, det anerkender jeg, men det er lige så meget for at slå fast, at Butterscotch altså har tårnhøj kapacitet de dage, hvor den fungerer optimalt. Senest i Hamborg havnede Butterscotch først i tredje par indvendigt, men skiftede til andet par udvendigt efter 700m. Det kom til at betyde en masse trafikproblemer. Først med 500m hjem, da hesten i dødens blev træt, og sidenhen i opløbet, hvor der var lidt kamp om sporene. Skal på alle seriøse V4-kuponer.

5 Campari D står med mange andenpladser i resultatrækken. Men tjek engang startsporene i dé løb… 10, 10, 10 og 9! Og vinderhestene hed i øvrigt Celine Diamond, Chris Højgård, Bellucci og Henbianca Boko. Ved starten 17/12 havde Campari D ryg på Assiniboia Downs, og angreb denne på udvendig side med 300m hjem. Med i ryg på Campari D havde Henbianca Boko liflet med, og den speedede forbi begge de nævnte ned gennem lige bane. Starten nytårsaftensdag var igen fra et dårligt startspor, og Casper M. Nielsen valgte at trække sig direkte. Sad i femte og fjerde par udvendigt undervejs, og forsøgte angreb med 500m hjem. Det blev dog for hårdt, men Campari D var første hest uden for pengene.

3 Stella Quick gik godt senest i montéløb for Marianne Mechlenburg. Var med fremme i forfeltet hele løbet, og gik til spids med 700m hjem. Fik pres af Arkibal Tamsen på bageste langside, men blev alene derfremme, da denne galopperede. Vandt med cirka 20 meter, men dels er det nu sulkyløb og konkurrencen er vel også skærpet ganske meget i dette løb. ”Form slår klasse”, siges det, og hvis det også er tilfældet her, så skal Stella Quick afkrydses på de lidt større V4-kuponer.

9 Classic Sisa har skuffet en del i karrieren med en ellers god afstamning. Har de seneste år været forsøgt ved både Jan Dahlgaard, René Kjær og Flemming Jensen – og sidstnævnte har startet Classic Sisa to gange. Senest i Aalborg blev det til galop ind mod første sving. Løb op til feltet, men var træt med 500m hjem i en på dagen meget krævende bane.

11 Bacardi skal med på de lidt større V4-kuponer. Gik virkelig godt 21/1 i Skive, hvor den sad i fjerde og tredje par indvendigt undervejs. Det så svært ud med at få angrebsplads, men så gik Desmond Toft kold i dødens, og Birger Jørgensen fra vinderhullet kørte først ud med den senere vinder Captain Cook, og Casper M. Nielsen var kvik til at følge med frem og ud i angreb med Bacardi, som i starten af opløbet lignede vinderen. Jørgensen holdt dog Captain Cook godt i gang, men Bacardi gik et rigtig godt løb. Senest i Aalborg havde Bacardi bagspor på sprint, ejeren selv i vognen, der var snestorm og løbet var lavet om til linjestart. Glem den start.


V4-4, 4. løb


Chancevurdering

A-chancer: 1-9 B-chancer: 4-8-12-7 C-chancer: 2-3-6-10-5-11


Klarer Thomas Bondes nye stjerne D J O’kay med kun tre starten på bagen at stå imod langt mere rutinerede modstandere? Og kører Jeppe Juel ordentligt med Chloe denne gang?


1 D J O’kay
imponerede kæmpestort juleaftensdag i Aalborg. Havde ved den lejlighed også startspor et, og blev overspeedet af Cherie Sølvtop. Skiftede ud i andet spor efter 650m, og Bonde kørte bare til spids med en omgang hjem, selv om speaker Vagn Honum lige havde annonceret, at de kørte 1.15,3 første kilometer. D J O’kay blev bedt om at holde farten – og Bondes hest var den eneste, der formåede at holde 1.15-fart alle 2140m. Vandt med omtrent 50 meter, og løser det sig igen fra indersporet, så har Thomas Bondes hest absolut vinderchance.

9 Chloe blev nævnt i overskriften til dette løb, og jeg skylder nok at forklare ordvalget. Senest på Lunden kom Chloe nemlig tilbage til løbene efter en længere pause, og efter løbet var Jeppe Juel ret så forbandet på sig selv, for han mente, at han selv havde kørt sejren bort. Og Juel kan måske have ret, for efter en rolig start, så blev Chloe kørt frem udvendigt på den førende medfavorit Captain Photo med en omgang til mål. Og fejlen bestod ifølge Jeppe Juel selv i, at han pressede for meget på den førende ind imod sidste sving i stedet for bare at sidde stille og kontrollere i dødens. For Chloe kom nemlig ikke forbi Captain Photo før svinget, og Juel havde hellere haft brug for den speed i opløbet, hvor rygkørte California Bond til slut vandt løbet. Chloe har uhørt høj kapacitet, og hvis det løser sig bare lidt med positionerne undervejs, så kan hun sagtens vinde løbet.

4 Caid de la Cote er en lidt besværlig herre, som galopperer en del og fra siden ser ud til at være ganske svær at køre. Starter heller ikke specielt hyppigt, så måske er den også svær at holde i orden. Det sidste blot en gisning, men fakta er i hvert fald, at Caid de la Cote galopperede i seks ud af ni starter i 2017 – de tre fejlfrie løb gav to sejre og en andenplads – og fem ud af syv gange i 2018. Nu kommer den stærke Prodigious-søn så i sæsondebut, og når man kender kapaciteten på hesten, så skal den ikke nonchaleres. Sætter man flere end D J O’kay og Chloe på V4, så er Flemming Jensens hest en af de næste.

8 Design Hastrup lignede vinderen på vej ind på lige bane i Skive senest. Jeppe Juel ramte fjerde og tredje par udvendigt undervejs, og blev presset af angreb bagfra til at gå afsted allerede med 600m hjem. Gik frem til førende D J KK, og fik også presset denne over i galop på opløbshjørnet. Havde en længdes føring ved indgangen til opløbet, men indvendigt kom Jeppe Rask farende med Daydream Believer, som nappede sin tredje sejr i træk. Men Design Hastrup gik fremragende, og vinder vel også løbet, hvis den havde fået lov at vente et par hundrede meter med sit angreb.

12 Checkpoint S H viser i glimt sin store kapacitet. Gik f.eks. godt 17/12 i Skive, hvor den til slut dykkede indvendigt på førende Daisy H J, endda efter et tungt løb udvendigt på denne det meste af løbet. Lønborg dykkede altså indvendigt til slut med Checkpoint S H, og spørgsmålet er, om Lønborg havde luret, at Daisy H J var lukket til på dén side. I givet fald var det godt set. Senest blev Checkpoint S H forceret til spids efter 700m i 1.14-tempo, men var reelt træt med 200m hjem, og lod nogle stykker løbe forbi.

7 Bohio Gilbak gik godt senest i Aalborg fra bagspor i en svær bane. Kaj Jensen fangede tredje par indvendigt bag Belis og Ceania Diamond. Der blev lidt trafikproblemer på bageste langside, da Caroline Lund fløj til spids, men Kaj Jensen fandt angrebsplads med 200m hjem, og Bohio Gilbak kvitterede ved at speede frem til andenplads, hvilket på dagen var optimalt udbytte jf. løbsafviklingen.