V5-5 / 6. løb

A-chancer: 7-1-4-6-10 B-chancer: 11-12-5 C-chancer: 3-9-2-8

7 C You Again. Efter seks sejre i træk, hvor den ene var mere imponerede end den anden, så endte den udplaceret i sin sidste start på Lunden. C You Again var noget frisk på dagen, og tog med det samme spidsen og drog afsted i toptempo med 08 tempo/500 meter og 09 tempo de første 1000 meter. Så den var fuldt forståeligt dødtræt med 400 meter til mål, og gik nærmest i mål. Nu har den fået knap fem ugers løbspause, og er forhåbentligt klar igen efter den hårde tandudtrækning i den sidste start. Med en sejrsprocent på 65 og pladsprocent på 71, så er C You Again et naturligt vindertip i løbet. Jeg vælger dog at gardere C You Again, da den møder flere gode heste, og det at den var så hidsig i føring i dens sidste start.

1 Charming Kiss. Blev disket i sin sidste start, da kusken Mads Hjortsballe kørte Cassiopeia ned i en hård spidskamp. Så den start skal bare glemmes. I sin forrige start var den storfavorit i løbet. Men den kunne ikke være med i spidskampen fra sit inderspor, men kunne overtage den med 1400 meter til mål. Og tempoet var højt med 13.5 de første 1000 meter, men alligevel var Charming Kiss overraskende tidligt træt ind på opløbet, og endte udplaceret da den gik helt død til sidst. Er hurtig fra start, og enten får den vinderhullet eller sidder i spids fra starten. Fra begge positioner er den bestemt en god chance i løbet.

4 Torden. Har kun startet en gang i år, som var i marts måned, hvor den havde haft en løbspause siden december måned. Efter et løb i tredje par udvendigt i et løb, hvor tempoet ikke var så højt undervejs, men på ren styrke kunne den på de sidste meter gå forbi Thunderstruck og vinde en flot sejr. Træner Troels Andersson har altid Torden klar til start efter en løbspause, så Torden er bestemt aktuel til V5 kuponen. Tordens bentøj tåler ikke så tætte starter, og har kun startet 8-9 gange om året i 2017/18.

6 Amerian. Er noget uens i sine præstationer. I sin forrige start kunne den vinde en klar sejr foran bla. Charming Kiss trods et hårdt løb i tredje spor og derefter dødens spor. I sin sidste start i Skive galopperede den kort efter starten, og fik derefter et løb i tredje par udvendigt. Var forståeligt træt ind på opløbet, men gik godkendt efter sin fejl. Fejlfrit så forventer jeg den med på stregen, og den vil have fordel af overpace på løbet, så derfor tager jeg Amerian med på mit V5 forslag.

10 Gogo Di Quattro. Kommer efter en lang løbspause siden oktober måned, og har været i Steen Juuls træning siden februar måned. Er ret svær at sætte ind i den danske konkurrence efter dens lange løbspause. I forrige start var den anden i et amatørløb. Og i sin sidste start galopperede den i tredje par udvendigt på den sidste langside. Jeg tager den med på mit V5 forslag, da den kan være klart forbedret i Steen Juuls træning. Og Steen Juul tager næppe den lange vej til Billund med Gogo Di Quattro uden en vis tro på dens kvaliteter.

11 Tough Macoy. Er noget handicappet af anden række bag startbilen, da den er lynhurtig fra start, og er klart bedst fra spidsen. For tre starter siden galopperede den kort efter starten i Århus. Men har før haft problemer med den bane. I sin forrige start løb den noget uinspireret i Ålborg på en dag det blæste meget, og var ikke som bedst på dagen. I sin sidste start på Lunden forsøgte Jonni Olsen at tage spidsen, men kunne ikke svare Tax Free op. Og kusken ville sidde i dødsens spor, så kom den ned i andet/tredje par udvendigt. Og derfra gik den ikke det store. Fra anden række bag startbilen ser jeg mest Tough Macoy som en pladschance.

12 Bosse Game. Vandt for tre starter siden et løb i Ålborg, hvor den overtog spidsen fra Tough Macoy med en omgang til mål. Og kunne derfra vinde en kort men sikker sejr foran Diamant Østervang. Derefter er den endt udplaceret i to starter i træk fra dårlige startspor. I sin forrige endte den fremme udvendigt ved den førende efter den var taget roligt fra start. Og derfra kunne den ikke være med i afgørelsen i en hastig afslutning af løbet. I sin sidste start sad den nede som sidste hest, og med 1000 meter til mål fik den en umotiveret galop på, og var væk fra løbet. Fra startspor 12 vinder den ikke løbet, men på den styrke kan det sagtens være en ok pladschance. Men det skal løse sig med positionere undervejs fra spor 12.

5 Billie Jean. Viste form fremgang i et stayerløb sidste løbsdag i Billund. Fik spidsen men slap denne hurtigt, og endte i tredje/fjerde par indvendigt. På den sidste langside fik den farten op og afsluttede stærkt til en tredjeplads. Med til historien hører at Something Fishy blev disket, og fire andre heste var væk med galop. Men en godkendt præstation trods alt. I dagens konkurrence ser jeg mest Billie Jean som en mindre pladschance.